Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

lukasamd pisze:
Mam pierwszy błąd:
Zainstalowane na wersji z GOG (UB z GOG + Shady Job + spolszczenie) no i woła o płytę. Nie za bardzo możliwe, abym spełnił życzenie gry ;)

Tutaj jest problem, bo było mnóstwo zmian wprowadzanych do pliku EXE i nie bardzo jest możliwe robienie tego samego od nowa na pliku gry wersji z GOGa. Może wystarczy stworzyć obraz płyty zawierający sam plik EXE (ten ze spolszczenia) i załączenie jako wirtualny napęd?

Obraz powinien nazywać się Ja2_ub, a w pliku ja2.ini można ustawić z którego napędu ma czytać.

Bartek0511 obiecuje, że się pobawi jeszcze z prostszym rozwiązaniem. Miejmy nadzieję, że się uda :)

*
Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Wlasnie sciagnalem. Rozumiem ze instaluje sie na czyste JA2 UB?

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Tak.

*
Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Dzieki :) mialem pograc w UC ale skusze sie na SJ :)

Dodano: 20 sie 2011 01:02

Ehgh wywala blad ze nie znaleziono mss32.dll.

*

Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Ostatnio zmieniony 20 sie 2011 01:04 przez Bartek0511, łącznie zmieniany 1 raz

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Wszyskie patche wlacznie ze spolszczeniem i dll uparcie chca sie instalowac na c w program files. Po wskazaniu folderu z gra D:\Gry\UB\ caly czas jest dll missing. Probowalem odpalic gre z roznych exe i roznych folderow z wgranym mss22 i kiszka.
JA2 UB zainstalowany dzis na czysto.

Gra sie bez problemow odpala z ja2ub.exe ale po polsku jest tylko: nowa gra, kontynuuj zapisana gre itd. reszta po rosyjsku.

Ostatnio zmieniony 20 sie 2011 01:30 przez Gryf, łącznie zmieniany 2 razy

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Len pisze:
Tutaj jest problem, bo było mnóstwo zmian wprowadzanych do pliku EXE i nie bardzo jest możliwe robienie tego samego od nowa na pliku gry wersji z GOGa. Może wystarczy stworzyć obraz płyty zawierający sam plik EXE (ten ze spolszczenia) i załączenie jako wirtualny napęd?

Wrzuciłem plik exe JA2UB_IS.exe:
http://www.ironsquad.pl/plik21/

zmieniłem kampanię ręcznie na sj no i działa. Póki co:
- jest intro
- są polskie znaki i muzyka w menu
- brak problemów z magazynkami do broni (coś a'la problemy z SOGa)
- mapa, maile itd. wydają się zgadzać z tym co być powinno

Czyli wygląda ok, no ale to inny exe i jakoś mam przeczucie, że nawali w najmniej oczekiwanym momencie.

*
micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Wszystko działa poprawnie.

Nie działa conwerter postaci. Poziom trudności też niezły...na nowicjuszu...pierwszy sektor i 7 elit z długimi karabinami. Przegrana w pierwszym sektorze...wstyd :\

*

Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

@Gryf

Najprawdopodobniej zle zainstalowales spolszczenie, mozliwe, ze podales folder do ktorego ma zainstalowac system spolszczenie, a w tym folderze powstal nowy folder o nazwie Jagged Alliance 2 Shady Job. Wiec dwie mozliwosci, albo z niego skopiujesz pliki do folderu wczesniejszego, albo zainstaluj polonizacje do oddzielnego folderu na dysku i skopiuj pliki recznie do glownego folderu z gra.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

micand1989 pisze:
Nie działa conwerter postaci. Poziom trudności też niezły...na nowicjuszu...pierwszy sektor i 7 elit z długimi karabinami. Przegrana w pierwszym sektorze...wstyd :\

No faktycznie, ja poszedłem przy pierwszym teście na górę, był jeden, na południu też. Jeszcze nie widziałem nie-elitarnych.
W sumie wydaje mi się to dziwne, kiedyś grałem w Shady Job i na 100% na początku elit nie było.

*
micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Bartek0511 pisze:
@Gryf
Najprawdopodobniej zle zainstalowales spolszczenie, mozliwe, ze podales folder do ktorego ma zainstalowac system spolszczenie, a w tym folderze powstal nowy folder o nazwie Jagged Alliance 2 Shady Job. Wiec dwie mozliwosci, albo z niego skopiujesz pliki do folderu wczesniejszego, albo zainstaluj polonizacje do oddzielnego folderu na dysku i skopiuj pliki recznie do glownego folderu z gra.

Tak jak pisze Bartek0511. Ja też tak zainstalowałem źle i później się kapnąłem że nowy folder się utworzył w tym z grą. Muszą się pliki podmienić. Niestety kopiwanie nie pomoże (wywala błędy albo od razu do windy)...trzeba re-instal dla poprawnego działania.

PS Major Siergiej niezły ziom. Moi ranni po 10HP a on ani ryski :)

Ostatnio zmieniony 20 sie 2011 12:19 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

A jednak jest bajzel z magazynkami np. Trevor ma strzelbę, długie magazynki opisane jako śrut (nijak to nie pasuje) no i załadować się nie da.
Tam samo Sergiej, ma amunicję do swojego pistoletu, ale nie pasuje. Jak wyjmę z jego pistoletu to jest w formie "paczki", chyba 50 nabojowej, załadować na powrót na szczęście się da. No nic, skoro mam wersję z GOGa, to "załatwię gdzieś" obraz wersji angielskiej, do takiej mam prawo ;)

Ciekawe co się stanie jak odczytam save... przed chwilą była ostra obrona przy samym śmigłowcu, machnąłem się na doświadczonego.

*
Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Faktycznie utworzyl sie taki folder jak piszesz Bartek. Po przekopiowaniu z niego plikow do glownego wszystko jest ok :) Gra sie normalnie odpala po polsku z JA2 Shady Job.exe. Jeszcze nie gralem zobaczymy jak dalej :) Dzieki :)

Ostatnio zmieniony 20 sie 2011 14:32 przez Gryf, łącznie zmieniany 1 raz

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Hmm... czyli wszystko wskazuje na to, że instalator jest walnięty. Rozpiszcie mi dokładnie jak to się instaluje, to poprawię. Ale błagam - napiszcie zrozumiale :D

lukasamd pisze:
Wrzuciłem plik exe JA2UB_IS.exe:
http://www.ironsquad.pl/plik21/

zmieniłem kampanię ręcznie na sj no i działa. Póki co:
- jest intro
- są polskie znaki i muzyka w menu
- brak problemów z magazynkami do broni (coś a'la problemy z SOGa)
- mapa, maile itd. wydają się zgadzać z tym co być powinno

Czyli wygląda ok, no ale to inny exe i jakoś mam przeczucie, że nawali w najmniej oczekiwanym momencie.

Nie można używać innego EXE. W tym ze spolszczenia są wprowadzone statystyki wszystkich broni, przedmiotów, pozmieniane misje i mnóstwo innych wartości, które trzeba by ręcznie przenosić.

http://www.sendspace.com/file/66uosg
Tu jest plik EXE od Bartka0511. Zmodyfikował go tak, aby gra działała bez płyty.

Do nowej wersji spolszczenia dorzucę jeszcze pliki DLL z polskiej wersji UB, żeby nie było problemów w razie instalacji na inne wersje językowe podstawki.

*
Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Dzieki Len za link do modywfikacji exe przez Bartka0511 :)
Zaczalem w koncu wczoraj grac. Poziom expert. Zdecydowalem sie na sile uderzeniowa w nocy. Zrobiony IMP (operacje nocne expert) i zatrudnieni Raven (nocne expert) i Lynx (nocne i elektronika), dodatkowo Siergiej. Nie wiedzialem w jakiej kolejnosci zdobywac sektory wiec sie zasugerowalem filmikiem Bartka na youtube: https://www.youtube.com/watch?v=JnG35G2rPwI&hd=1
Zdobyte sektory: H7 (weszlo 4 elity zostawili m4 i fn fal oraz noktowizor), G7, F7, E7, D7, D8, C8 (jakis magazyn duzo rzeczy ale malo przydatnych oprocz mozdzierza, granatow 40 mm, granatnikow przeciwpancernych i dla IMP-a G11 i Vintoreza), C9.
Wrogowie jesli chodzi o bron dropia w 90% odmiany kalacha. Wszystkie sa bez dodatkow. Gdzie znajde jakis sklep zeby to sprzedac i kupic dodatki do broni, lepsze kamizelki itd.? Gdzie znajde modem do lapka? Jakies sugestie co do kolejnosci zdobywania miast?

Dodano: 21 sie 2011 22:28

Ostatnio zmieniony 21 sie 2011 22:30 przez Gryf, łącznie zmieniany 1 raz

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna