Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 701 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 47  Następna

Czy mod 1.13 uważasz za dobry?
Tak 94%  94%  [ 136 ]
Nie 6%  6%  [ 8 ]
Liczba głosów : 144
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Nie, to trzeba wrzucić na JA2.
AIMNAS to v1.13 + Wildfire 1.13, odpowiednio przygotowane, dopasowane itd.
Ogólnie w sumie jest to właśnie Wildfire 1.13, hybryda.

*
Benoslav
Kapral
Kapral

Dzięki, zainstalowałem tak jak napisałem wcześniej, czyli Wildfire, nakładka i potem bezpośrednio 1.13 i bangla. Jak to przejdę, to zmierzę się z urban chaosem ^^.

BTW. Czy ktoś może mi wyjaśnić jaka jest różnica pomiędzy noktowizorem na twarzy najemnika a doczepionym do slota w hełmie? Chodzi mi o dawane bonusy, bo jeśli chodzi o grafikę, to widzę i na portreciku i na mapie taktycznej (jak doczepię do hełmu, to nie zwiększa się podświetlony wokół najemnika obszar - to wywołało moje zmartwienie). W ogóle jest gdzieś do tego jakiś poradnik wyjaśniający nowe zastosowane mechaniki (moze być w eng bez problemu), żebym z każdą głupotą nie musiał latać na forum. Z góry dzięki.

Ostatnio zmieniony 05 sie 2011 22:29 przez Benoslav, łącznie zmieniany 3 razy

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Czy możliwy jest błąd pliku INI?
Mam problem bo mam wyłączoną burzę i deszcz, a nagle wchodząc do wrogiego sektora zdążyłem tylko się położyć i burza nadeszła. Pierwszy raz mi się zdarzyło a mam już 700 dzień. Burza ma swój urok jak jest w nocy bo wtedy rozświetla teren. Mnie się zrobiła o 9:00 rano.

Jak długo ona trwa?
Gdy tylko się błyska ja dostaje headshot-a lecącego przez całą mape po przekątnej (w 100% kamuflażu i efektywności kamuflażu zmienionej na 100% w edytorze). Oprócz tego operatorzy MG walą do mnie ogniem dławiącym, a reszta zasypuje mnie granatami 40mm i moździeżem.

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Dokladnie ci nie powiem ile trwa, ale nie powinna dluzej niz kilka godzin. Wycofaj zawodnikow i wroc nieco pozniej.
Jesli chodzi o blad to zdaje sie ze czasem poprostu nie lapia ustawienia. U mnie np. nie dziala opcja "Tony uses Bobby Ray's setting"=true. Nawet po zdobyciu Cambrii i Almy ledwo mozna u niego kupic zwyklego kalacha.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Gryf pisze:
Dokladnie ci nie powiem ile trwa, ale nie powinna dluzej niz kilka godzin. Wycofaj zawodnikow i wroc nieco pozniej.
Jesli chodzi o blad to zdaje sie ze czasem poprostu nie lapia ustawienia. U mnie np. nie dziala opcja "Tony uses Bobby Ray's setting"=true. Nawet po zdobyciu Cambrii i Almy ledwo mozna u niego kupic zwyklego kalacha.

Nie mogę wycofać, bo oni zrobią mi zasadzkę. Ale dzięki.

Na innych sklepikarzy to działa (Keith, Sam, Franz).

Zaczynam nową gre nowym składem.

Dodano: 12 sie 2011, o 23:14

fogtrin pisze:
da się wyłączyć ten nowy system celowania? i czy trzeba pozniej zakladac nowa gre?

i jeszcze jedno zbugował mi sie skyrider - po prostu po powrocie do drassen zniknał

Coś znalazłem.
Zrobiło mi się to po przybyciu na lotnisko.
Skyrider uciekł do sektora "XX" (przynajmniej tak jest napisane)
Podrzucam screena

Załączniki:
skyrider1.JPG
skyrider1.JPG [ 113.71 KiB | Przeglądany 1328 razy ]

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Jezus maria chlopie 700 dni? co ty robiles? i tylu zawodnikow?
Z czyms takim ze skyriderem nigdy sie nie spotkalem. Znika czasem fyrgonetka hamousa, ale z tego co zajazylem moze tak sie dziac jesli rekrutujesz hamousa i do niej nie wsiadziesz a potem wejda ci na sektor wrogowie.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Gryf pisze:
Jezus maria chlopie 700 dni? co ty robiles? i tylu zawodnikow?

Otóż robiłem exp-a. Poza tym jak już militia była pod Meduną to musiałem co tydzień tam biegać po obrzeżach i "usuwać przedmioty" bo przy automatycznych bitwach aż mi się gra haczyła.(wył FULL ITEM DROP, a co tydzień w każdym było po 500 itemów). Coś można było wybrać z tych śmieci. Z czego ok 40% itemów to była amunicja .338LM, .300WM. Reszta to osłony i kilka sztuk SCARów, Pieczyng-ów, AWMek, DSRów. Zadziwiła mnie jednak tylko skrzynia amunicji 9x18 Glaser 5000szt (62,5kg jedna). Dobra do ćwiczeń siły. Pierwszy raz widziałem u Shanka 999% ekwipunku. :P
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dodano: 13-08-2011 17:27

Jak przełączyć parametry gry żeby były dostępne wszystkie przedmioty? (ammo w skrzynkach, broń, osłony i dodatkowy osprzęt). [Mam ustawione w opcjach: Nowy ekwipunek]

Ostatnio zmieniony 13 sie 2011 16:33 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*

Bzykus82
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Takie pytanka:

Jak zwiekszyc sile rpg zeby latwiej rozwalac czolgi?
(teraz jak wale z 10-15 kratek z rpg 100dmg to szansa na rozwalenie czolgu za pierwszym razem jest mizerna)
czy to moze te ustawienia (ja mam standart):
EXPLOSIVES_DAMAGE_MODIFIER = 100
MELEE_DAMAGE_MODIFIER = 100
GUN_DAMAGE_MODIFIER = 100
---------------------------------------------------------------------------------------------
Na ile nastawiacie Suppression Fire???
Ja mam
SUPPRESSION_EFFECTIVENESS = 175
---------------------------------------------------------------------------------------------
Czy jest jakis parametr definiujacy premie za headshot??? Jaka powinnien miec wartosc???

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Cytuj:
Jak przełączyć parametry gry żeby były dostępne wszystkie przedmioty? (ammo w skrzynkach, broń, osłony i dodatkowy osprzęt). [Mam ustawione w opcjach: Nowy ekwipunek]

To chyba nic wiecej nie mozesz zrobic. Tez mam nowy ekwipunek i mam wszystko. Jesli chodzi o ammo w skrzynkach to od tego masz odpowiednie bronie, zeby polaczyc ammo 20 lub 30.

Cytuj:

Czolgi sa na 2 strzaly. Po co zwiekszac? Zreszta jak konczylem 1.13 na insane to rozwalalem je mozdziezem a nie rpg. Mozna walic w ciemno bo zwykle czolgi sa otoczone workami z piaskiem (w calej grze uzylem rpg tylko raz - do rozwalenia muru palacu deidranny).

Cytuj:

Nie grzebalem w tym. Mam standard

Ostatnio zmieniony 13 sie 2011 22:44 przez Gryf, łącznie zmieniany 1 raz

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Bzykus82 pisze:
Takie pytanka:

(teraz jak wale z 10-15 kratek z rpg 100dmg to szansa na rozwalenie czolgu za pierwszym razem jest mizerna)
czy to moze te ustawienia (ja mam standart):
Ja mam
Czy jest jakis parametr definiujacy premie za headshot??? Jaka powinnien miec wartosc???

ustaw na 350 to zwykły granat wybuchając pod nogami zmienia cię w proszek. Na 250 jest idealnie. Czołg na raz.
zwiększ na 175 to bedziesz mógł z zasadzki wyskakiwać i na 2 ciosy w łeb kłaść wroga po cichu.
Ja sobie zwiększyłem bo mi siła snajperek nie odpowiadała. Ja mam 125.

im więcej tym lepiej się zasadzki robi. Lepiej zrobić efektywność kamuflażu na 100% i w ghillie suit podkradać się z nożem.

Jest premia za headshot. Ja mam na 4,0 ustawione.

*

Bzykus82
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

hej

ja mam tak:

;------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
; Default: 3
; Penalty (in %) on tile when you shot in head (for enemy and mercs).
;------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SHOT_HEAD_PENALTY = 3

; Default: 2
; Modifer of damage when hit in head (for enemy and mercs).

SHOT_HEAD_DIVISOR = 1

Ktory ustawiasz na 4,
nie bardzo rozumiem roznice pomiedzy tymi dwoma parametrami

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Bzykus82 pisze:
SHOT_HEAD_DIVISOR = 1

Na 2 może do 2,5 nie więcej. Jak zrobisz więcej to będzie po 500HP za każdy łeb i bedą przechodzić kule przez łby.

Popraw też sobie
Tactical Cover System Settings
- COVER_SYSTEM_CAMOUFLAGE_EFFECTIVENESS
Ustaw na 85-99% bierz nóż i ghillie. Przy 99% podchodzisz od przodu wroga, a on dopiero cie zauważy 2 kratki przed sobą. A jak podczołgasz się to wogóle cie nie zobaczy.

Ostatnio zmieniony 14 sie 2011 08:50 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*

Bzykus82
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Dzieki!

Wczoraj skoczylem gre, i chce sobie zagrac na wyzszym poziomie, ale wczesniej chce poprawic sobie .ini zeby lepiej sie gralo.

Przy okazji pytanko dotyczace kamuflazy:
rozumiem roznice miedzy wood i desert.
ale jezeli jestem w miescie gdzie jest tez duzo zieleni
to lepiej miec wood czy urban.

a moze urban dziala tylko na dachach???
Kiedy uzywac urban???

I jeżeli jestem na pustyni i mam wood camo to czy to wogole cos daje???

Tak pozatym moze admin wrzucil by do download'u kilka wzorcowych plikow .ini???

Ostatnio zmieniony 14 sie 2011 09:24 przez Bzykus82, łącznie zmieniany 2 razy

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Bzykus82 pisze:
Dzieki!
Przy okazji pytanko dotyczace kamuflazy:
rozumiem roznice miedzy wood i desert.
ale jezeli jestem w miescie gdzie jest tez duzo zieleni
to lepiej miec wood czy urban.
a moze urban dziala tylko na dachach???
Kiedy uzywac urban???
I jeżeli jestem na pustyni i mam wood camo to czy to wogole cos daje???

Z mojego doświadczenia to nie ma różnicy jaki typ camo użyjesz i tak masz 100% kamuflażu. Mogą być minimalne różnice (1 kratka). Ja mam pełne ghillie i cały czas mam 100% i się nie przejmuje.

Poza tym nie radze zabierać Kingpinowi kasy. Dorwał mnie pierwszy z windykatorów - Ray. Ja go nazywam Rambo-Ray. Nie dość że nie przerwało mu 23 milicjantów, którzy stali max 10 kratek od niego, to jeszcze nie mogłem go zabić. Podrzucam screena jak przez 10 tur lało go 4 weteranów (.ini edycja: melee damage 175%) a on stał jak wryty. Obijali go również snajperzy (.338LM mu zabierało 1-2HP w głowe, tułów = 0HP). Nóż mu też nic nie robił. Dopiero jak się wkurzyłem i znalazłem na końcu sektora MG (z 200 ammo od SVD). Dopiero trzecia seria (po 10 kul każda) położyła go na ziemi i się wykrwawił (-21HP, tyle mu jeszcze zostało). Pozostawił po sobie: hełm kevlar 14%, kamizelka guard 28% i broń 100%.

Załączniki:
rambo-ray1.JPG
rambo-ray1.JPG [ 125.49 KiB | Przeglądany 1266 razy ]

Ostatnio zmieniony 14 sie 2011 12:38 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz
*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

To po co zabierałeś żywemu Kingpinowi pieniądze?
Trzeba było w drzazgi obrócić całe jego towarzystwo, nie miałbyś teraz "komorników-robocopów" na głowie :D

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 47  Następna