Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Premislaus
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Niektórzy fani różnych gier, analizują trailery klatka po klatce :P.

Taki temat powinien powstać już dawno.

Ja zaczynam z obrazkiem ekwipunku:

Obrazek

Niestety wygląda jak ten z JA2. A miałem chrapkę na coś w stylu 1.13.

Obrazek

Kolejny obrazek na którym widać, że suwakiem zwiększamy eksploatację sektora. Pewnie jakieś podatki, albo zmuszanie do pracy :P.

prof. Murray Newton Rothbard

Ostatnio zmieniony 15 cze 2011 21:11 przez Premislaus, łącznie zmieniany 2 razy

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ja przyjrzałem się laptopowi. Widać tam stronę główną AIM, całkiem ciekawą oraz MERC - tradycyjnie opartą na tabelach i wyraźnie przestarzałą oraz amatorską, jak cała organizacja (i to z pewnością jest zamierzonym celem twórców, to samo było w JA2). Widać też emaile, a wśród nich sporo od niejakiego Enrico Chivaldori. Jest też Bobby Ray's - świetnie zrobione moim zdaniem.

A ja polecam obejrzeć jeszcze raz pierwsze nagranie i przewinąć do ostatnich sekund, widać tam jak gość najeżdża na ostatni kwadrat na którym pojawia się napis "Meduna Airport". To dowód na to, że te kwadraty są sektorami.

Załączniki:
bobbyrays.jpg
bobbyrays.jpg [ 108.15 KiB | Przeglądany 2599 razy ]
imp.jpg
imp.jpg [ 96.56 KiB | Przeglądany 2599 razy ]
aim.jpg
aim.jpg [ 96.95 KiB | Przeglądany 2599 razy ]
email.jpg
email.jpg [ 116.56 KiB | Przeglądany 2599 razy ]
laptop.jpg
laptop.jpg [ 96.88 KiB | Przeglądany 2599 razy ]
*
DEMOn
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Jak narazie to gryzą mnie te portrety. Te ryjki jakieś takie niepodobne :(

Laptop wygląda elegancko, wszystko przejrzyste, bez jakiś ura-bura i innych zbędnych pierdół :D

Ostatnio zmieniony 16 cze 2011 16:05 przez DEMOn, łącznie zmieniany 1 raz

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ja jedyne zastrzeżenia mam do strony IMP. Jest taka... Niemiecka, czyli nic ciekawego i koniecznie pozbawiony charakteru aktor/aktorka udający/a specjalistę.

*
Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Przecież mówili na filmiku że strony to tylko placeholdery więc nie ma co oceniać narazie.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Aver pisze:
Przecież mówili na filmiku że strony to tylko placeholdery więc nie ma co oceniać narazie.

Przecież cała gra to wersja beta, więc po co ktokolwiek ją komentuje? :P

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Na najnowszych screenach widać, że nieco nawet poszerzono system statystyk:

Obrazek

Oprócz tego co było doszła percepcja oraz skradanie się... Pierwsze pewnie będzie dotyczyć pola widzenia, współczynników przy strzelaniu itp. ale co do skradania to sam nie wiem bo... jest zwinność, ale co ona będzie dawać? Np. szybciej wykonywane czynności typu podniesienie broni, przejście gdzieś (tzn. w nowym systemie po prostu mniej czasu zabierze to najemnikowi)?

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Zwinność to nie wszystko, trzeba jeszcze umieć poruszać się cicho, a to umiejętność którą nie wszyscy potrafią (choć każdy jest przekonany, że ma to opanowane doskonale). Być może o to chodzi.
Podoba mi się nowy interfejs i cieszę się, że nie zrobili jak w 1.13, bo tamto zbyt wiele z rzeczywistością wspólnego nie ma.

*
Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Tak samo jak w zwykłym JA2 był perk skradanie. Po prostu zlikwidowali perka i dali umiejętność. Jak dla mnie ok, bo teraz gracz lubiący się skradać może wyszkolić w tym całą drużynę. Wiem że w JA2 można było zrobić podobnie poprzez zwinność, ale i tak nie było to na tyle dobre co koleś z wysoką zwinnością + skradaniem.

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Nie wiem jak wam ale jeśli dobrze widzę na ostatnim zdjęciu można samemu przyznawać punkty podwyższające umiejętności. Więc nici ze szkoleń? Co jakiś czas będziemy dostawać możliwość wykorzystania takiego punktu i będziemy podnosić umiejętności np. znajomość materiałów wybuchowych. Bez ćwiczenia ani nauki najemnik osiągnie max nie widząc ładunku. Według mnie to powinno być jak w JA2. Uczysz się, ćwiczysz i zdobywasz punkty.

Ostatnio zmieniony 21 cze 2011 12:32 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 3 razy

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Faktycznie, nawet nie zwróciłem uwagi na te plusy i napis o 10 dostępnych punktach.
Z jednej strony: mało realistyczne, możemy mieć medyka który zostanie bez ani jednego wystrzału nagle snajperem
Z drugiej strony: wygodne, coś jak w Fallout 1/2/Tactics (3 nie wiem bo nie grałem), można zrobić takiego najemnika, jaki nam odpowiada.

*
Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Wydawało mi się że już wyszyscy o tym wiedzą. w JA2 są poziomy, ale potrzebny jest trening.

Zresztą lista zmian:
No more aiming (!!!)
Explosives can only be placed at pre-defined spots
Climbing roofs is only able at pre-defined spots (ladders)
No more cutting fences
The sectors are gone and the map is much "smaller"
No more "learning by doing" skill/stat progression, instead mercs gain XP and you can spend skill/stat points freely after each level-up but, as I understood it, only outside of battle and after some additional "training"
No Sci-Fi mode (which may be the least concern, by far)

Ostatnio zmieniony 21 cze 2011 12:59 przez Aver, łącznie zmieniany 1 raz

*

Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Mi tam odpowiadał system treningu postaci i zwiększania się umiejętności postaci z pierwowzoru. Ale obydwa systemy mają swoje absurdy, np. w JA2 biło się krowy ;). No tak, nie ma to jak dać mućce po pysku :P. System z JA2 był z tym realistyczny, że trzeba było ciągle używać danej umiejętności by ją zwiększyć. Tutaj mamy wygodę chyba, że wprowadzą jakieś ograniczenia, ale nie wydaje mi się. Jak chcą iść bardziej w RPG, mogliby dodać więcej tekstów, dialogów i questów :).

Ten sektor mi się bardzo podoba.

Aver pisze:
Wydawało mi się że już wyszyscy o tym wiedzą. w JA2 są poziomy, ale potrzebny jest trening.

Zresztą lista zmian:
No more aiming (!!!)
Explosives can only be placed at pre-defined spots
Climbing roofs is only able at pre-defined spots (ladders)
No more cutting fences
The sectors are gone and the map is much "smaller"
No more "learning by doing" skill/stat progression, instead mercs gain XP and you can spend skill/stat points freely after each level-up but, as I understood it, only outside of battle and after some additional "training"
No Sci-Fi mode (which may be the least concern, by far)

- O co chodzi, że nie ma celowania? Widziałem na trailerze, że koleś chyba zaznaczał głowę\korpus\nogi na przeciwniku.
- W dwójce było to samo - rogi budynków i lewitujące dachy. Ale dzisiaj mamy wiele silników fizycznych i powinni je wykorzystać! Kurcze mogli wziąć silnik Unreala :P. Płaci się chyba 99 dolarów, a jak zarobi się 50000, to powyżej tej sumy oddaje się im 25%.
- To plus brak przecinania płotów. Boli to ale to ograniczenie silnika. Cienie i oświetlenie są predefiniowane...
- Trybu sci-fi nie jest mi żal.
- Mniejsze sektory? Po tym co widziałem wydają się większe! NIe wiem czy dobrze rozumiem, ale prócz tych stałych, to boje spotkaniowe będą na losowo generowanych mapach? Czy tak jak w dwójce?

Te ograniczenia można jeszcze przeboleć, byleby te mordy naprawili i postarali się lepiej w trójce. Na razie sie to miodnie zapowiada, przynajmniej dla mnie :P.

Tak po prawdzie, to ja nigdy w JA2 nie skzoliłem swoich najemników. Wszystkiego uczyli się w walce :P.

Dodano: 21 cze 2011 19:52

Obrazek

Niech ktoś spojrzy w pliki i zobaczy, czy którejś z tych broni nie było w JA2( chwilowo nie mam zainstalowanego)? Na pewno ten Barret jest z UBeka. FN Scara nie pamiętam z JA2.

prof. Murray Newton Rothbard

Ostatnio zmieniony 21 cze 2011 19:55 przez Premislaus, łącznie zmieniany 2 razy

*
Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Premislaus pisze:
O co chodzi, że nie ma celowania? Widziałem na trailerze, że koleś chyba zaznaczał głowę\korpus\nogi na przeciwniku.

Że nie możesz najemnikowi rozkazać dokładniej przycelować. Zawsze się strzela tak samo.

Premislaus pisze:
- W dwójce było to samo - rogi budynków i lewitujące dachy.

W dwójce mogłeś postawić bombę gdzie chciałeś. Tutaj może postawić bombę tylko tam gdzie gra Ci pozwoli. tj. przy konkretnym budynku, przy konkretnej ścianie.

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Assur-ad-mu pisze:
Nie wiem jak wam ale jeśli dobrze widzę na ostatnim zdjęciu można samemu przyznawać punkty podwyższające umiejętności. Więc nici ze szkoleń? Co jakiś czas będziemy dostawać możliwość wykorzystania takiego punktu i będziemy podnosić umiejętności np. znajomość materiałów wybuchowych. Bez ćwiczenia ani nauki najemnik osiągnie max nie widząc ładunku. Według mnie to powinno być jak w JA2. Uczysz się, ćwiczysz i zdobywasz punkty.

Ale, w gruncie rzeczy, jak chcesz mieć najemnika wszystkoumiejącego, i tak będziesz się musiał naczekać. Rozwiązanie jak z jakiejś małej, prostej gierki, jakby zbierać power-upy. Ale myślę, że do przeżycia.

Co do broni, to jeszcze SIG-Commando wygląda dla mnie obco.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna