Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2

Czy podobają Ci się zmiany w serii?
Tak 83%  83%  [ 10 ]
Nie 17%  17%  [ 2 ]
Liczba głosów : 12
Autor Wiadomość
Premislaus
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Prawo autorskie wprowadzono w Polsce dopiero w 1994 r. i nie było tylu wydawców i takich kanałów dystrybucji i jakości świadczonych usług jak dzisiaj ;). Co do samego piractwa to już inna dyskusja. U nas we wsi ludzie szybko zaczęli mieć komputery. Praktycznie u każdego był jakiś 8-bitowiec, albo Amiga, z PCetami nie było problemów bo u nas jest papiernia, co jakiś czas wymieniano tam sprzęt i dużo ludzi jeździło na roboty do Niemiec ;). A tam na wysypisku śmieci można było spokojnie znaleźć komputer klasy 286, 4 MB RAMu... U kuzyna było 486 i 8 MB RAMu, no i pamiętam, że miał co najmniej kilkanaście pudełek z oryginalnych gier, ale on dużo handlował sprzętem i ciągle coś zmieniał, miał nowego, etc. To u niego właśnie poznałem wszelkie gierki i obsługę DOSu. Mój pierwszy komputer to Pentium 133, 16 MB RAMu, CD-ROM , 1.2 GB dysku i jakaś karta graficzna ATI, plus Soundblaster :-D. Wtedy też kupiliśmy pierwszą oryginalną grę - Hexen ;).

Dodano: 18 cze 2011 11:55

Ten Zitat, to cytat ;).

prof. Murray Newton Rothbard

*
aszek
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Aż mnie sentyment naszedł... gdzie moje kochane 386dx turbo 40MhZ ? :D Może gdzieś w Etiopii żyje ? ... :P

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

aszek pisze:
Masz na myśli słowa Zitat'a ?

Mam na myśli m.in tekst o drewnianych komputerach.

*

aszek
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Ja bym się o to nie obrażał, zazdrośnika pewnie nie stać na:

Obrazek

;-)

*

Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Hehe dzięki, dodałem tam ;).

prof. Murray Newton Rothbard

*
Benoslav
Kapral
Kapral

Zmiana z 2D na 3D jest w porządku, o ile jest dobrze zrobiona. Twarze najemników które nam zaprezentowano oraz ANIMACJE NA EKRANIE TAKTYCZNYM wyglądają tragicznie, nie dlatego, że są w 3D, tylko dlatego, ze są źle zrobione. Na filmikach dotychczas zaprezentowanych* animacja upadajacego ciałą jest na poziomie tej z Hitmana jedynki (kiepskie porównanie, bo to zupełnie różne gry), a animacja stealth killa z nożem gorsza niż w Commandosach 2 (to już lepsze). Tu atak nożem wygladał jakby on go smyrał nim po ramieniu i to nie jest 'wina' 3D tylko albo za niskiego budżetu albo LENISTWA.

*http://www.gametrailers.com/video/e3-2011-jagged-alliance/715895

Natomiast zmiana na aktywną pauzę? Hmmm... Uważam, ze powinni zostawić opcję albo tur albo aktywnej pauzy, a RTS wywalić w ogóle, bo pasuje tu jak pięść do nosa. Ale powiem szczerze, że pomimo około 10 lat spędzonych z JA2 jako turówką bardzo mi się ten pomysł podoba. Fakt, że będzie można organizować rozbudowane sekwencje akcji wydając kilku najemnikom polecenia, które będą wykonywać jednocześnie bardzo mi pasuje. Powiem więcej od dłuższego czasu żałowałem, że w zwykłej dwójce czegoś takiego nie ma, bo to jednak otwiera nieskończenie wiecej możliwości taktycznych i no nie wiem, patrząc bez pryzmatu sentymentów do poprzednich odsłon serii, jest po prostu lepszym rozwiazaniem technicznie. :diabel2:

Ostatnio zmieniony 09 sie 2011 09:36 przez Benoslav, łącznie zmieniany 1 raz

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2