Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Bulbon
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Witam, z miejsca pragnę przeprosić, jeżeli już był podobny temat (nie przeglądałem). Moja przygoda z Jagged Alliance zaczęła się jakieś 5 lat temu, jako obserwator starszego brata :P. Sam gram od 3 lat. Wielokrotnie przeszedłem Jagged Alliance 2 i Wildfire. Od wtorku zacząłem grać na modzie 1.13 i kompletne zaskoczenie :P Nie wiem co jest co, co się opłaca a co nie, tyle tego jest, że nie mogę ogarnąć.

Prosiłbym o odpowiedź na kilka moich pytań :P

1. Czy karabin snajperski w jakiś sposób da się przerobić, aby nie trzeba było przeładowywać po każdym strzale?
2. Jaka obroń lepiej używać? Napchana dodatkami, różnymi celownikami, ale gorsza statystycznie (mniejsza siła i zasięg) czy z dobrymi statystykami i podstawowymi dodatkami ?
3. Jakiej amunicji używać, jeżeli przeciwnik ma mocne osłony?
4. Gram na S-F czyli niedługo robale zaczną wychodzić z kopalni i też nie bardzo wiem jakimi pociskami do nich walić.
5. Plecaki, jakieś torby itp, który zestaw uważacie za najlepszy ?

Narazie tyle, jeżeli czegoś nie będę wiedział to mam nadzieję, że mi pomożecie :)

Pozdrawia, Bulbon

*

Svean
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

1. Zdaje się że masz karabin snajperski bolt-action czyli z ręcznym przeładowywaniem - przerobić się tego nie da... choć są oczywiście snajperki półautomatyczne w rodzaju SWD (dragunowów jest kilka rodzajów ;)).

2. Generalnie grasz tym co masz pod ręką - jak się zdarzy dobra broń w statystykach podstawowych to nie sprzedawaj od razu, nawet jeśli nie masz do niej pasującej lunety itp gadżetów. Z czasem znajdziesz lub kupisz. Z drugiej strony lepiej też używać tego do czego ma się odpowiednie dodatki pod kątem konkretnych walk (np tłumiki do walk w nocy do SMG) niż czekać że wypadnie odpowiedni osprzęt do dobrej broni podstawowej. Ja generalnie gromadzę zwykle sporo namiarowego sprzętu np na wypadek gdyby wypadło dużo walczyć a ja nie miałbym kiedy naprawiać sprzętu.

3. Jeśli chodzi o amunicję to niewiele się zmieniło, pojawiło się tylko kilka więcej rodzajów - na pancerze jest czerwone AP, jasnoczerwone XAP w bardzo silnej broni (antimaterial rifles), oraz fioletowe AET do pistoletów i SMG. Jest jeszcze różowa amunicja AP cold - która ma nieco mniej przeciwpancerne ale jest cicha i do karabinów z tłumikami będzie jak znalazł.

4. Statystyki robali się chyba nie zmieniły więc wal tym czym zwykle. Generalnie walę tą amunicją której mam dużo (lub jest mniej potrzebna) bo na robale po prostu dużo tego idzie.

5. Plecak polecam dobrać indywidualnie - zwłaszcza pod kątem siły najemnika oraz ile będzie nosił, ew. jakie ma specjalności (tzn. specjalista od broni ciężkiej lepiej żeby miał miejsce na granatnik, a może nawet moździerz, chociaż obu raczej nie uniesie). Jak najemnik jest silny i nosi raczej lekkie bronie (SMG), ew jest tylko tragarzem to można mu kazać nosić plecak I torbę (są zestawy które tak się da założyć) - więcej zabierze.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie