Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 701 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 47  Następna

Czy mod 1.13 uważasz za dobry?
Tak 94%  94%  [ 136 ]
Nie 6%  6%  [ 8 ]
Liczba głosów : 144
Autor Wiadomość
Jaahquubel
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

pudel89 pisze:
- najemnik chodzi tyłem do przodu...

Pobaw się klawiszem Alt. Przynajmniej na JA2 na Ubuntu z Wine czasem tak się robiło i pomagało właśnie albo wciskanie samego klawisza Alt (lewego), albo jednorazowy rozkaz pójścia tyłem. Na Viście/7 też coś takiego się potrafiło zadziać.

*
Kostek
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Chodzenie do tylu to problem z minimalizowaniem. Tez tak mam. Jak zminimalizujesz gre to potem po maksymalizacji nacisnij alt+f4 (tak wiem ze to dziwne). to dziala :) najemnicy zaczynaja chodzic normalnie przodem i strzalki dzialaja.

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

U mnie wystarczyło naciśniecie ponownie klawisza Alt.
Przez to dowiedziałem się, że mogę sprzedawać rzeczy. Jak mam ich dużo to kombinacja Alt+tab i wracam do gry. Sprzedaje teraz tylko klikając. :) - nawet błędy można wykorzystać. :D

Miałem Vistę i JA2 uruchamiał się normalnie nie czekałem półtorej minuty

Ostatnio zmieniony 31 maja 2011 13:12 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 1 raz

*

Bzykus82
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Łączył już ktoś nową wersję 2.13 z WildFire, Może tylko mapy. Macie jakiś pomysł??

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Nie trzeba nic łączyć, bawić się i próbować, jest gotowa paczka najnowszego v1.13 połączonego z Wildfire (a nawet nieco więcej):
wildfire-1-13-aimnas-t2669.html
:P
Chyba walnę o tym newsa, bo wiele osób nie wie chyba co to AIMNAS.

*
Shogun
Starszy kapral
Starszy kapral

Małym problemem Wildfire 6.07 i AIMNASa jest to że bronie z tych modów nie są na razie kompatybilne z NCTH. Osobiście jak ktoś już chce zagrać tylko na mapach Wildfire to polecam mapy z z wersji 6.06 (te z 6.07 są trochę poprawione, ale mają rozmieszczonych wiele przedmiotów dostępnych tylko w Wildfire), korzystałem z nich we wszystkich poprzednich wersjach 1.13 i działały.

*

pudel89
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Jak obiecałem tak zrobiłem - instalacja jak należało zrobić i błędy wymienione wcześniej znikły. Kilka pomniejszych udało mi się wychwycić w trakcie gry np. w Bobby Ray's opisy broni nachodzą czasem na siebie, ale nie na tyle nagminnie, żeby było to bardzo upierdliwe. Szczerze mówiąc po raz pierwszy gram w wersję 1.13 i za cholerę nie wiem jakie elementy wyposażenia założyć, żeby wszystkie pola w ekwipunku były aktywne. Nie wiem jak używać lornetki, i gdzie są modyfikacje magazynków do amunicji 5.56, kolimatory (poza tym jak to by działało - kolimator plus luneta? :crazy: ) Jest może odnośnie tego jakiś przewodnik, poradnik itp?

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

lukasamd pisze:
Chyba walnę o tym newsa, bo wiele osób nie wie chyba co to AIMNAS.

Słuszna ona jest, ta koncepcja.

*
Kostek
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Shogun pisze:
Małym problemem Wildfire 6.07 i AIMNASa jest to że bronie z tych modów nie są na razie kompatybilne z NCTH. Osobiście jak ktoś już chce zagrać tylko na mapach Wildfire to polecam mapy z z wersji 6.06 (te z 6.07 są trochę poprawione, ale mają rozmieszczonych wiele przedmiotów dostępnych tylko w Wildfire), korzystałem z nich we wszystkich poprzednich wersjach 1.13 i działały.

Moglbys mi napisac jak wgrac same mapy z WF? Bo ja zawsze wgrywalem cale wildfire606. A teraz wgralem cala paczke, i kilka rzeczy mi sie nie podoba i chetnie bym zagral samo 1.13 z mapami z WF.
Z gory dzieki.

*

pudel89
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Dorzucam listę kilku błędów, które wychwyciłem: Henning ma zablokowaną możliwość uczenia się czegokolwiek, przydział Facility dla najemnika robi problemy - H2 Grumm - fabryka amunicji, po kliknięciu wywala do windowsa, Alma - brak strzelnicy ani możliwości szybszego szkolenia najemników w strzelaniu. Po wybraniu budynku ACA jest możliwość "pracowania" tam, ale statystyki najemnika się nie zmieniają wcale. Mógłby ktoś wytłumaczyć co miało to w założeniach dawać?

*

pudel89
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Mała poprawka - Strzelnica w Almie działa prawidłowo - sęk w tym, że wybrać trzeba trening wiedzy medycznej.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Dość często mi wywala gra.
np. u Jake-a na złomie jak robie zakupy i wciskam "Transakcja", u Tony-ego to samo, podczas wejść do wrogich sektorów (mapa się załadowała i wywala), obrona sektora wraz z samoobroną, itp.

Pytania:

1. Jak wyłączyć AUTOSAVE? Sejwuje się co 12h a nie można załadowac tego sejwa bo go na liście nie ma. Tylko mnie wkurza...nie mogę przez to skoordynować ataku w południe i o północy.

2. Jakie opcje wł/wył aby szybciej chodziło?...bo mi się mocno zacina, bardzo długo zamyka się inwentarz

3. Jak wyłączyc deszcz i burze bo się nie da grać...albo wywala gra albo się zatnie, albo przy wejściu do sektora pojawia się kursor-zegarek, albo są 2 FPS-y na minute :/

A teraz plusy:

1. fajne giwery
2. wskaźnik postępu wykonania zadania i uczenia się
3. interfejs i opisy broni
4. drastyczne sceny (każdy kill to odlot wroga na 2 hexy w tył albo kapuśniak zamiast głowy)

Ostatnio zmieniony 28 cze 2011 15:42 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*

stasiu
Szeregowy

Poszukałem z INI Editorze i mianowicie:
1.Troubleshooting Settings -> Auto Save Every N Hours: po ustawieniu na 0 nie powinno zapisywać gry,
3.Tactical Weather Settings -> Allow Rain: False i przestanie padać,

Co do drugiego pytania to nie wiem czy to w edytorze będzie czy kwestia komputera.

Plusy 1.13 ode mnie:
1.NAS - koniec z zastanawianiem się czy wziąć wysuwaną kolbę czy C-mag adapter,
2.STOMP - w końcu mój IMP może być pełnokrwistym snajperem samotnikiem działającym w nocy,
3.Po najechaniu na umiejętność, cechę charakteru widać jakie premie uzyskujemy co oznacza koniec wybierania w ślepo,
4.Ghille suit pozwalający czyścić sektory bez jakiejkolwiek reakcji wroga,
5.Tryb Insane dający namiastkę trudności,
6.Właściwie cały 1.13 to sam dla mnie plus więc nie będę wymieniać wszystkich zmian jakie wprowadza :-D

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Działa. Dzięki wielkie.

Ale nadal często wywala błędy...przed chwilą zdobywałem H3 Grumm...zabiłem ostatniego i wywaliło.

Na nowicjuszu trochę za łatwo...w wspomnianym ataku na Grumm już miałem najlepsze (tak sądze) rzeczy. Poza tym opcja że w Bobby Rays są wszystkie rzeczy od razu po zdobyciu któregoś z lotnisk...bez komentarza :P

*

DEMOn
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Crashe są, były i będą (?) :D
Na tej wersji zdarzyło mi się to tylko raz jak na razie...

Ostatnio zmieniony 29 cze 2011 18:30 przez DEMOn, łącznie zmieniany 1 raz

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 47  Następna