Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 701 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 47  Następna

Czy mod 1.13 uważasz za dobry?
Tak 94%  94%  [ 136 ]
Nie 6%  6%  [ 8 ]
Liczba głosów : 144
Autor Wiadomość
M'cin
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Jakby ktoś kiedyś testował zgodność tego z innymi modami i nakladkami, niech pisze.

*

Ormus n2o
Plutonowy
Plutonowy

http://www.ja-galaxy-forum.com/board/ub ... Post273927 Dodajcie do downloadu też wersję AIMNAS/WF. Moim zdaniem jest o wiele lepsza. Wyszła 5 minut temu :P.

@nie działa mi też w podstawce New Starting Gear. Ale to chyba nie miejsce na zgłaszanie tego :P. Nie gram w podstawkę tylko ściągam AIMNAS.

Ostatnio zmieniony 28 maja 2011 18:13 przez Ormus n2o, łącznie zmieniany 1 raz

*

Klepczar
Plutonowy
Plutonowy

wie ktoś jak przywrócić stary celownik??
te zwykłe kręgi z paskiem szansy trafienia, zamiast tego czegoś co jest w tej wersji...

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

W jakiej kolejności trzeba to instalować?

Nie grałem jeszcze w 1,13 to nie znam kolejności. Pomóżcie...Please ;)

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

1. Instalujesz JA2.
2. Instalujesz na to release
3. Grasz :D

*
TheZerter
Awatar użytkownika
Szeregowy

HOWK!!!
Ja też od wczoraj śmigam w JA2 1.13 i jetem pod wielkim pozytywnym wrażeniem;] ale jak ktoś rozgryzie ten nowy celownik to niech da znać jak z tego celować aby częściej trafiać;p Generalnie dla mnie bomba:D

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ciekawie to wygląda, ale ten celownik to lekka przesada.

Poza tym, byłoby miło gdyby wydali już wersję finalną. Kontynuacja zbliża się wielkimi krokami, a nie od dziś wiadomo, że jak pojawia się nowa część, to stara znacznie na tym traci.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Mi się celownik całkiem podoba, przynajmniej wiadomo jaki jest mniej-więcej rozrzut i w wygodniejszy sposób przedstawiono, ile pocisków poleci.
BTW. Zmieniono animację wystrzału, teraz nie leci "kropka" ale kropka z lekkim "smużeniem".

Len pisze:
Poza tym, byłoby miło gdyby wydali już wersję finalną.

Z definicji chyba się tego nie doczekamy :D To jest projekt rozwijany cały czas. Już np. dwa lata temu uruchomienie v1.13 po graniu tylko w JA2 = szczena na podłodze. Teraz jest tego jeszcze więcej, a zapewne nowe pomysły znowu przychodzą im do głowy, bo przecież ten release jakiś czas był w stanie "zamrożenia" gdzie tylko robiono testy i poprawiano błędy. Wersja rozwojowa pewnie już ma coś nowszego :)

*
M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Jeśli modowanie BiA/JA3 nie będzie mega proste, to nie będzie po co tworzyć do nich modów, bo robienie pod 1.13 da większe możliwości :)

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Niby tak, ale o ile szybkość rozwoju jest dla v1.13 jako modyfikacji wielkim plusem, o tyle gdy traktujemy to jako podstawę innych modów, to jest już istna zmora - patrz Renegade Republic, patrz Last Stand, patrz Nowa Kaledonia itp. (oczywiście inne czynniki w tych dwóch ostatnich wymienionych też występowały, ale to inna sprawa). Co chwila się coś zmienia i trzeba to brać pod uwagę przy tworzeniu modyfikacji.
Jazz publikując Legiona rozwiązał to nieco inaczej, bo mod ma zawartą odpowiednią wersję v1.13. Zaleta że działa, wada, że nie ma tego, co jest w najnowszych wersjach.

*
M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

O właśnie, od dawna miałem ten temat poruszyć - czy w downloadzie są wszystkie wersje 1.13, które są wymagane jako baza dla innego moda? Bo jeśli nie, to powinny :P

*

JollyBuszko
Kapral
Kapral

Witam ! To bardzo dobrze że relase w końcu wyszło , ja mam problem z instalacją moda wildfire 60 AIMSIS na nową wersje Relase chodzi o pliki INI . Proszę o pomoc . Niby wszystko chodzi ale znikła połowa wyposażenia .

Ostatnio zmieniony 29 maja 2011 14:57 przez JollyBuszko, łącznie zmieniany 2 razy

*

Jazz
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Ormus n2o pisze:
@nie działa mi też w podstawce New Starting Gear. Ale to chyba nie miejsce na zgłaszanie tego :P. Nie gram w podstawkę tylko ściągam AIMNAS.

Wszystko działa dobrze. W podstawie v1.13 zdefiniowano tylko jeden rodzaj ekwipunku dla każdego najemnika, dlatego nie widzisz wyboru ekwipunku (tych przycisków w laptopie ).

Klepczar pisze:
wie ktoś jak przywrócić stary celownik??
te zwykłe kręgi z paskiem szansy trafienia, zamiast tego czegoś co jest w tej wersji...

W opcjach gry wyłącz "Activate New CTH system"

-----

Polska wersja edytora map → http://www.mediafire.com/jazz_ja

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Wgrałem zagrałem i się zdziwiłem. Bardzo dużo zmienili. Ale broni i sprzętu nadal mało. I tu rodzi się pytanie który dodatek wybrać. Czy zwykły dla 1.13 czy odpowiedni dla NAS-u. Czy może nie ma na razie takiego dodatku. Czekam na odpowiedź.

*

Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Assur-ad-mu pisze:
Wgrałem zagrałem i się zdziwiłem. Bardzo dużo zmienili. Ale broni i sprzętu nadal mało. I tu rodzi się pytanie który dodatek wybrać. Czy zwykły dla 1.13 czy odpowiedni dla NAS-u. Czy może nie ma na razie takiego dodatku. Czekam na odpowiedź.

Broni mało? Człowieku jak ja pierwszy raz zainstalowałem 1.13 to mało nie dostałem oczopląsu!

prof. Murray Newton Rothbard

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 47  Następna