Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Ormus n2o
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy

Dzielcie się swoimi oczekiwaniami. Na jaką grę czekasz, czego po niej się spodziewasz.
-Diablo 3.
- Mam z drugą częścią bardzo dramatyczną historię. Najpierw grałem w nią w kafejce jeszcze zanim miałem swojego peceta. Kiedy zamknęli tą kafejkę ponownie zagrałem w diablo 2 kiedy dostałem swój pierwszy komputer. Jednak po każdym formacie traciłem ponownie. Mimo, że zaczynałem z oryginałem to przez kolejne lata grałem na piratach. Pierwsze nocki spędzałem właśnie przy Diablo. Jako, ze wtedy nie dbałem o płyty oraz mój xp nie lubiło instalki to przeważnie nacieszyć grą mogłem się tylko przez 2-3 miesiące. Przełom nastąpił dopiero z nowym komputerem i internetem w roku 2007. Dzięki internetowi wiedziałem, że już nigdy nie stracę diablo.(To nie jest piractwo, można na stronie blizarda ściągnąć diablo 2 jeśli masz oryginalny klucz).
Diablo 3 jest niewątpliwie ważne dla mnie i mam nadzieje, że będzie to bardziej rozbudowane diablo 2 z ładną grafiką.

-Half life 2 Episode 3
Seria jest zdecydowanie dla mnie najbardziej ważna seria FPS. Pomimo, że podstawki przez lata nie przeszedłem, oraz to, że Cs mnie od niego odciągnął to w 2007 roku powróciłem do podstawki oraz Half life 2. Dziś kupiłem Orange Boxa. Zawsze była dla mnie czymś więcej niż tylko strzelanką. Urok Black Mesy opanował mnie bez powrotu. Szczególnie, że i 10 lat temu jak i teraz bardzo się interesuje nauką i technologiami. Valve zawsze robienie gier strasznie się przedłuża ale jak już wyjdzie to jest on super. Mimo, ze oczekiwania mam duże jestem pewien, że epizod 3 będzie jednym z najlepszych FPS.

-Crysis 2.
Trochę spóźnione ponieważ gra właściwie już została wydana ale napisze to it'ak. Wielu ludzi mówiło o crysisie 1, że jedyne co w nim jest dobre to dobra grafika. Ja po pierwszym zagraniu wiedziałem, ze to coś więcej. Był to jeden z najlepszych fps jakie wyszły w 2007 roku. A to jest coś ponieważ 2007 rok był bardzo głośny. Super fabuła, super strzelanie, "grywalna" fizyka oraz jest bardzo długa ale nie męczy. Praktycznie bez wad. Po Crysisie 2 oczekiwałem tego samego tylko jeszcze bardziej epickie. I wszystkie moje oczekiwania się spełniły. Długa zajmująca fabuła, bez uproszczeń dla debili. Rozgrywka w której wszystko pasuje do siebie oraz wylewająca się epika. Od 2007 roku pojecie dobrej grafiki się zmieniło z ponieważ Microsoft nie pozwala by gry na PC i PS3 wyglądały dużo lepsze ale ważne jest to, ze grafika jest ładna mimo, że nie jest zaawansowana technologicznie.

-Stalker 2
Pierwsza część miała klimat a 3 część była grywalna/bez bugów. Mam nadzieje, że Stalker 2 będzie miał oba. Gra przykuła moje oko wiele lat przed premierą. W 2004 chyba od obejrzenia teasera w CD-Action. Była to strzelnica pokazująca fizykę, rag doll oraz elementy RPG. Grę przeszedłem całą mając 5-10 fps ponieważ mój komp nie był w stanie więcej dać. To musi coś oznaczać.

-Portal 2
W pierwszej części się zakochałem od razu. Half life 2 dawał nowe doświadczenia. Jest on super FPS-em ale brakowało mi klaustrofobicznym korytarzy Black Mesy. Ta gra mi je zapewniła. Poczułem się 7 lat młodszy kiedy pierwszy raz zagrałem w portala. Psychopatyczny super komputer o głosie małej dziewczynki, GLADoS jest niewątpliwie gwiazdą Portala. Portal 2 ma wyjść na dniach i ma być tym samym co jedynka tylko więcej, lepiej i dłużej.

-Black Mesa Source aka Duke nukem forever 2
Wiecznie niewydany mod. Mam nadzieje, że wyjdzie przed episodem 3. Głównie dla niego kupiłem Orange Boxa. Właściwie oczekiwania mam nieduże. Half life 1 w sensownej i logicznej oprawie graficznej.

Rozpisałem się dużo bardziej niż chciałem.
Jakie są wasze oczekiwania na rok 2011?

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Mnie interesują tylko Jaggedy. Z grania ogólnie wyrosłem.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Chociaż nie mam jak grać, to po cichu czekałem na Crysis 2 - podobnie jak Ciebie, mnie jedyna po prostu urzekła nie tylko grafiką, uważam, że to jeden z lepszych FPSów w ciągu ostatnich dobrych kilku lat. Czekałem więc na dwójkę, tym bardziej, że zapowiedzi były świetne, oczekiwania rosły. Ostatnio widziałem / pogralem nieco u znajomego i... totalnie się zawiodłem. Jak dla mnie, to gra robiona była pod konsole, a przy okazji dla PC (miało być odwrotnie): kolorystyka przypominająca mi dresikowe NFSy, uproszczenia dla idiotów (skrzynki z amunicją dokładnie oznaczone, jakbym był ślepy), praktycznie brak fizyki jeżeli porównać z pierwszą częścią... nawet graficznie jest słabiej. Najdurniejsze jest według mnie zbieranie pamiątek - co to ma być? To w Call of Juarez lepiej to rozwiązali, bo zbieraliśmy informacje o poszukiwanych, a tu pamiątką może być np. ... leżąca obok innych śmieci lampa. Druga sprawa, co mają oznaczać te punkty jakie zbieramy za eliminowanie obcych, i za które kupujemy ulepszenia skafandra z powietrza - ZERO realizmu. Jedyne, co mi się spodobało, to muzyka. O ile więc Crysis 1 ma u mnie tak około 9.5/10, a tyle dwójka to max. 4/10.

A na co innego czekam? W sumie na nic, nie licząc Jaggedów (chociaż czy zagram, to nie wiem).
Interesujący wydawał się Battlefield 3, ale po kilku trailerach jednak zmieniłem zdanie.

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Czekam na Wiedźmina 2.
O ile kocham i szanuję BioWare za gry, które robią, to bez wątpienia mogę powiedzieć: Wiedźmin 2 będzie najlepszym RPG tego roku, a może nawet więcej....
Wierzę w Wieśka. On pokaże na co stać polaków jeśli chodzi o gry komputerowe.

Drugą grą na którą czekam jest Portal 2. Kto nie grał w jedynkę niech żałuje. Bardzo oryginalna gra. Szczerze polecam.

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

W zasadzie nie interesują mnie współczesne mainstreamowegry. Czekam na Serious Sama III, ale zapowiedzi coraz bardziej mnie smucą. Zobaczymy, co sie stanie z jedną z ostatnich gier typowo PCtowych, czyli kontynuację Mount&Blade. Wierzę także, że Paradox Interactive będzie trzymał sie obranego przez siebie kierunku. No i gry niezależne/Darmowe, które ze względu na mniejszą docelową grupę odbiorców mogą być naprawdę staroszkolne i/lub pomysłowe. Wiedzieliście o tym, że jakiś fanatyk tworzy nowa Nintendo-hard grę na NESa i wydał już demo :D

A o Jaggedach się rozpisałem w odpowiednich tematach.

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

jak co roku na kolejnego football managera
hitman 5 - choć po doniesieniach że pół gry będzie jak old hitman a druga połowa to klasyczna strzelanka ... eh oby nie
na diablo 3 czekam, ale po zawodzie starcrafta II i doniesieniach o d3 (staty same się rozdają, reset'y itd) boję się że d3 będzie zbyt wowowe
ja może z grania nie wyrosłem kompletnie (pół życia cm/fm) ale strasznie szybko mnie gry nudzą (2 godz gry to już sukces)

*

Below
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Hmm czyli czas na listę życzeń :)
Osobiście czekam tylko na kilka tytułów:

-Fable 2 i 3 (PC):
Zaskoczeni? No cóż pomimo dość słabych ocen 2 i 3, czekam z utęsknieniem na obie części na blaszaka. Co prawda trzecia cześć jest zapowiedziana na 20.05.2011, jednak nie pierwszy i ostatni raz Peter Molyneux może nie dotrzymać słowa.

- Half life 2 Episode 3\ Half life 3?
Jak dla mnie Half-Life był pierwszym fps-em z prawdziwą fabułą, i wywarł na mnie świetnie wrażenie a jego kontynuacja Half life 2 i jego epizody z wyśmienitą grafiką i znakomita fizyką , jeszcze bardziej utrzymuje mnie w tym przekonaniu. No i nie można oczywiście zapomnieć o najbardziej uroczej bohaterce gier komputerowych Alyx Vance (moje osobiste zdanie).

-Porządnego fps-a w realiach II wojny światowej (na multi szykuje się Karma: Operation Barbarossa i może w końcu doczekam się RTCW 2 godnego swego poprzednika).

-RPG-a z prawdziwego zdarzenia (panowie z BioWare czas odkurzyć pudełka z BG, NWN, KOTOR i DA:O).

-No i oczywiście kolejnego Jaggeda albo innej porządnej turówki (Silent Storm 2?).

*

JollyBuszko
Kapral
Kapral

Oprócz Bakc in Atcion w grę w chodził shogun 2 i Brink no i muszę odkupić Fear i spróbować Mirro's Edge . I tak starczy funduszy tylko dwie gry na rok .

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie