Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Niedługo będzie miesiąc od dobrej wiadomości, ale dalszych dobrych nie ma.
@Len, czy możesz nam powiedzieć coś więcej na ten temat?

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Problemy z czcionką, problemy z EXE, problemy ze wszystkim. Szczerze żałuję, że się za to wziąłem i bardzo niechętnie do tego przysiadam. Nie wiem kiedy będzie.

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Mam nadzieję, ze jednak się uda skończyć ten projekt.

Moja mała "pasja"

*

hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Być może niedługo będziemy mogli grać nie tylko po rosyjsku czy angielsku, ale również i po polsku - na stronie IS pojawiły się zmiany w terminarzu premier.
Przy projekcie Shady Job PL widzimy informację: Lipiec/sierpień 2011 . Czyżby już w te wakacje? A może raczej dopiero? :P

Chyba tak, bo na kanale YT pojawił się filmik prezentujący gameplay z polskiej wersji:
https://www.youtube.com/watch?v=JnG35G2rPwI

*
Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

No, no, nieźle.
Teraz przydałoby się zaktualizować i rozszerzyć info o tym modzie na stronie: wywalić spoiler, dodać opisy wszystkiego. Chętni mogą się zgłaszać. ;)
Kiedyś, gdy szukałem moda do JA2,5UB do zainstalowania, nie zainstalowałem Shady Job tylko dlatego, że było tylko po rosyjsku. A z opisu podobało mi się.

Autor filmiku chyba nie zna skrótów klawiszowych: "=" dla zaznaczenia wszystkich w oddziale i "z" dla włączenia/wyłączenia skradania. I był chyba jeszcze Alt+Z dla skradania dla wszystkich najemników bez względu na to kto jest zaznaczony (do sprawdzenia w pomocy gry).

Dodano: 07 lip 2011, 22:53

No, no, mój post na temat #1000.

Ostatnio zmieniony 07 lip 2011 21:53 przez Jaahquubel, łącznie zmieniany 1 raz

*
Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

@Jahhquubel

Codziennie sie czlowiek uczy ;))

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Oglądałem filmik z poziomu maila, nie wchodziłem na YT, przez to nie wiedziałem nawet, że to Ty "filmowałeś". :)

Ostatnio zmieniony 08 lip 2011 09:44 przez Jaahquubel, łącznie zmieniany 1 raz

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Jaahquubel pisze:
Kiedyś, gdy szukałem moda do JA2,5UB do zainstalowania, nie zainstalowałem Shady Job tylko dlatego, że było tylko po rosyjsku. A z opisu podobało mi się.

Też tak miałem i podejrzewam, że większość fanów. Ci co grali, mówią że to świetna modyfikacja, ale prawie wszyscy rezygnowali, gdy zauważyli, że przez cyrylicę nie rozumieją kompletnie nic. Jeśli gra jest po angielsku, to taki gracz może nieco wywnioskować z pojedynczych słów, które zna, a tutaj nic. Mam tylko nadzieję, że ktoś zdecyduje się powrócić dzięki naszemu spolszczeniu ;)

A ja z początku myślałem, że ten projekt nie zainteresuje nikogo, więc dobrze, że są chociaż te trzy osoby :D To stara modyfikacja, która działa na zwykłym UB w rozdziałce 640x480 i nie ma tu żadnych bajerów z 1.13.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Dokładnie, kiedyś odpaliłem nawet na dłużej, ciekawie wyglądające sektory, ale za cholerę nie wiedziałem o co chodziło :D

*
Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

@Len

Cyrylicę i pojedyncze słowa to ja znam i gdyby to był mod zmieniający rozgrywkę bez specjalnej ingerencji w fabułę i zadania, to bym się nie bał rosyjskiego. Sęk w tym, że jak to jest modyfikacja nadająca nową fabułę, zadania itp., to pojedyncze słowa nie wystarczą do zrozumienia. Tu trzeba czytać maile i rozumieć NPC-ów. :/

Także świetnie, że się za to wzięliście i z ciekawości na pewno zerknę.

Jak wygląda sprawa głosów? Ile plików jest z oryginalnego UB po polsku, ile z UB po angielsku, ile nagranych samodzielnie (o ile w ogóle), ile jeszcze jakichś innych?
Wiadomo jaką miłością większość graczy pała do dubbingu UB.
Chętnie posłuchałbym standardowych odzywek moich ulubionych najemników w oryginale. Czy ta modyfikacja mi to umożliwi?

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Jaahquubel pisze:
Jak wygląda sprawa głosów? Ile plików jest z oryginalnego UB po polsku, ile z UB po angielsku, ile nagranych samodzielnie (o ile w ogóle), ile jeszcze jakichś innych?

Po polsku lub angielsku (zależnie od tego jaką wersję językową UB posiadasz) będą wszystkie te postacie, które są przeniesione ze zwykłego UB. Czyli wszyscy najemnicy AIM i MERC oraz IMP. Po rosyjsku będa mówiły postacie NPC i w kilku przypadkach RPC, czyli takie, które możemy zwerbować do oddziału. Jest to np. Gromow, którego werbujemy zaraz po katastrofie śmigłowca.

Jaahquubel pisze:
Chętnie posłuchałbym standardowych odzywek moich ulubionych najemników w oryginale. Czy ta modyfikacja mi to umożliwi?

Spolszczenie w obecnej formie zajmuje kilka megabajtów. Po dodaniu angielskich głosów rozmiar wzrośnie do ok. 270 MB, więc to niezbyt dobre rozwiązanie.

Teoretycznie, moglibyśmy w downloadzie JAC udostępnić odpowiednie pliki, ale nie wiem czy nam się za to nie oberwie.

*
hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Jaahquubel pisze:
No, no, nieźle.
Teraz przydałoby się zaktualizować i rozszerzyć info o tym modzie na stronie: wywalić spoiler (...)

Tak, zdecydowanie wywalić ten paskudny spoiler z opisu modyfikacji! :-P lukas, postuluję, żebyś coś z tym zrobił ;-)

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna