Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Davaeorn
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Czy ktoś z szanownych bardziej doświadczonych, mógłby odpowiedzieć na poniższe ;p

- Dramatycznie często zdarza mi się że trafiając przeciwnika tenże wredny nieotrzymuje ode mnie w prezencie żadnych obrażeń... używam w 80% amunicji HS, broń to Steyr Aug, Mini-14 itd... Co dziwne niezależy to od klasy przeciwnika - czy to zwykły, czy elitarny... dodam że sam taką sytuacje - że mnie trafili bez obrażeń - mialem raz. a z reguły noszę jakieś spectry, itd... bug czy coś nie tak ze mną? ;p

- Crepitusy w Grumm. Dostalem informacje że wydobycie przerwane bo w.wym. stworki niechętnie sprawdzają się w roli towarzszy górników. Ok. Wlazłem do kopalni, wybiłem co było - jakieś 6-7 sztuk na obu poziomach łącznie - no i myślałem że mam spokoj - a tu nagle zaczynają mi wyłazić i atakować bogu ducha winną partię w biało-czerwonych krawatach... a więc - czy kopalnia w grumm ma więcej niż 2 poziomy i tam się schowaly czy co... aha - zadnej królowej nieznalazlem...

pozdrawiam

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Davaeorn pisze:
używam w 80% amunicji HS

Jeżeli chodzi Ci o amunicję HP, to nic w tym dziwnego, ta gra tak ma.
W JA2 amunicja HP jest bardzo ale to bardzo nieskuteczna przeciwko opancerzonym celom.

Davaeorn pisze:
czy kopalnia w grumm ma więcej niż 2 poziomy i tam się schowaly czy co...

Dokładnie.
Powinieneś znaleźć na niższym poziomie kopalni przejście w dół, którego przedtem nie było.
W ten sposób przedostaniesz się do gniazda robali, na końcu którego (czyli po kilku sektorach walki z robactwem), będziesz miał przyjemność z jej robaczywą mością.

*

Davaeorn
Szeregowy

Cytuj:
Jeżeli chodzi Ci o amunicję HP

oczywiście. :okulary2:

Dzięki.:)

*

beblogz
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Gwoli wyjaśnienia:
HP - skrót od Hollow Point, czyli miękka amunicja. Skuteczna na cywilów ;) czyli przeciwnicy bez kamizelek (w koszulkach), chyba że w głowę (gdy brak hełmu - zwykle początek gry).
AP - Armour Piercing, czyli amunicja ppanc. Najlepiej w głowę (czasem się jednak nie udaje).
HE - High Explosive - skuteczna bardzo często, niekiedy nawet bardzo skuteczna.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie