Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 391 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
micand1989
Post : 10 sty 2011 15:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1577
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Andrew Vysotsky pisze:
Jakiej specjalności postacią gracie i jak się sprawdza w New JA2?
Ja Stealth expert i jest ciekawie.


ja mam throwing
i wogóle nie używam :-D

G11 Flame i Minigun wymiatają :one: :one: :one:

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
hasan_talib
Post : 10 sty 2011 15:36
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 328
  • Dołączył: 25.08.2010


Olinka pisze:
Ja IMPke robie sobie na:
- nocne operacje i
własnie
- Stealth

Jakos tak nie lubie tłoku i wole załatwiac worga gdy sie nie rzuca hurtowo :)




O widzisz, a ja wolę, jak jest dużo przeciwników, fajne bitwy z tego wychodzą ;-)

_________________
Wszystkim lubiącym pograć po polsku.
http://ironsquad.pl/


*
 
lukasamd
Post : 10 sty 2011 15:42
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


micand1989 pisze:
jak montujesz te oba moduły to jeszcze brakuje ci "GUMKI" recepturki (trzeba ją dołączyć do któregoś z modułów i dopiero łączyć.


Może ktoś to potwierdzić?




A tak w ogóle, to jest temat o modzie JA2 New Classic, nie róbcie z tego tematu od wszystkiego :]


*
  WWW
Olinka
Post : 10 sty 2011 15:45
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


lukasamd pisze:
micand1989 pisze:
jak montujesz te oba moduły to jeszcze brakuje ci "GUMKI" recepturki (trzeba ją dołączyć do któregoś z modułów i dopiero łączyć.


Może ktoś to potwierdzić?
na razie nie moge potwierdzic




lukasamd pisze:
A tak w ogóle, to jest temat o modzie JA2 New Classic, nie róbcie z tego tematu od wszystkiego :]

upssss... taaa odpowiadałam na posty ale nie zwróciłam uwago na temat :/

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


Ostatnio zmieniony 10 sty 2011 15:45 przez Olinka, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
pudel89
Post : 10 sty 2011 16:02
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 29
  • Dołączył: 16.12.2010
  • Skąd: Radom / Lublin


Co do Kopalni w Almie ostatnich dwóch żołnierzy jest na drugiej kondygnacji dachu (tam gdzie wejść nie można) pierwszy podajże nad windami ( trzeba podejść do ściany i wtedy pojawi się i zaatakuje), a drugi maksymalnie po prawo (wchodzimy na dach i walimy moździerzem i granatami na wyższe piętro po prawo). Jak ktoś potrzebuje to niech da znać, to później wrzucę screeny gdzie są.

_________________
Obrazek


*
  WWW
gonzo_68
Post : 11 sty 2011 01:37
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 114
  • Dołączył: 17.08.2006


micand1989
Nie wiem, jak w New Classic (wspomniałem o tym wcześniej) jednak w podstawie JA2, JA2,5UB, paru MOD-ach (nie wszystkich, bo są i takie, gdzie korzysta się z zupełnie innego zestawu części), to były tylko gumy do żucia. Gumka recepturka nie wchodziła w grę. Składałem wykrywacz BEZ jej użycia (dziesiątki razy).


Ostatnio zmieniony 11 sty 2011 07:24 przez gonzo_68, łącznie zmieniany 2 razy

*
 
Starchris
Post : 11 sty 2011 02:40
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Załącznik:
Wykrywacz Rentgenowski.jpg
Wykrywacz Rentgenowski.jpg [ 219.67 KiB | Przeglądany 683 razy ]

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
micand1989
Post : 11 sty 2011 09:36
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1577
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


no to musi być jakiś mod bo w czystej wersji JEST potrzebna gumka

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Andrew Vysotsky
Post : 11 sty 2011 10:39
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 59
  • Dołączył: 21.10.2010


pudel89 pisze:
Co do Kopalni w Almie ostatnich dwóch żołnierzy jest na drugiej kondygnacji dachu (tam gdzie wejść nie można) pierwszy podajże nad windami ( trzeba podejść do ściany i wtedy pojawi się i zaatakuje), a drugi maksymalnie po prawo (wchodzimy na dach i walimy moździerzem i granatami na wyższe piętro po prawo). Jak ktoś potrzebuje to niech da znać, to później wrzucę screeny gdzie są.

Faktycznie tam był po prawej na II piętrze. Gaz + granat + moździerz załatwiły sprawę. Wielkie dzięki :ok:

_________________
Obrazek
Ignorancja jest pychą, a pycha ignorancją.


*
  WWW
Starchris
Post : 11 sty 2011 15:31
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


micand1989 pisze:
no to musi być jakiś mod bo w czystej wersji JEST potrzebna gumka


Do stworzenia urządzenia wykrywającego przeciwników nie jest potrzebna żadna gumka. Inaczej niż na moim wcześniejszym zdjęciu jest pokazane wykrywacza przeciwników nie da się wykonać. Sprawdzałem to na następujących wersjach JA2:

1. JA2 1.05 PL
2. JA2 1.10 ENG
3. JA2 1.12 ENG
4. JA2 Wildfire 6.04 PL
5. JA2 Wildfire 6.02 PL

Możesz wytłumaczyć wszystkim skąd wziąłeś teorię o swojej gumce recepturce, która rzekomo według Ciebie jest potrzebna do stworzenia urządzenia wykrywającego przeciwników. W poradniku dotyczącym łączenia przedmiotów jest dalej zła instrukcja spod numeru cztery.

https://jagged-alliance.pl/artykul9/lacz ... zedmiotow/

Jest tak: (Gameboy + drut miedziany + guma do żucia) + (wibropak + rentgen)

a powinno być tak: (Gra Lameboy + drut miedziany) + (wibropak + guma do żucia + rentgen)


Również nie wiem skąd tam się wzięła nazwa "Gameboy" skoro w angielskiej wersji, to urządzenie jest nazwane "Lameboy", a w polskiej wersji językowej jest nazwane "Gra Lameboy".

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


Ostatnio zmieniony 11 sty 2011 15:33 przez Starchris, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Stridingshadow
Post : 11 sty 2011 15:51
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Dołączył: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


Starchris pisze:
Możesz wytłumaczyć wszystkim skąd wziąłeś teorię o swojej gumce recepturce, która rzekomo według Ciebie jest potrzebna do stworzenia urządzenia wykrywającego przeciwników.

Po co w ogóle pytasz?

A tak skoro już jesteśmy przy poradniku MacGyvera, to z tego co pamiętam zegarek + kable dawały zapalnik czasowy (a nie jak w poradniku zegarek + taśma).

_________________
Obrazek


*
 
micand1989
Post : 11 sty 2011 16:52
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1577
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Starchris pisze:
micand1989 pisze:
no to musi być jakiś mod bo w czystej wersji JEST potrzebna gumka


Do stworzenia urządzenia wykrywającego przeciwników nie jest potrzebna żadna gumka. Inaczej niż na moim wcześniejszym zdjęciu jest pokazane wykrywacza przeciwników nie da się wykonać. Sprawdzałem to na następujących wersjach JA2:

1. JA2 1.05 PL
2. JA2 1.10 ENG
3. JA2 1.12 ENG
4. JA2 Wildfire 6.04 PL
5. JA2 Wildfire 6.02 PL

Możesz wytłumaczyć wszystkim skąd wziąłeś teorię o swojej gumce recepturce, która rzekomo według Ciebie jest potrzebna do stworzenia urządzenia wykrywającego przeciwników. W poradniku dotyczącym łączenia przedmiotów jest dalej zła instrukcja spod numeru cztery.

https://jagged-alliance.pl/artykul9/lacz ... zedmiotow/

Jest tak: (Gameboy + drut miedziany + guma do żucia) + (wibropak + rentgen)

a powinno być tak: (Gra Lameboy + drut miedziany) + (wibropak + guma do żucia + rentgen)


Również nie wiem skąd tam się wzięła nazwa "Gameboy" skoro w angielskiej wersji, to urządzenie jest nazwane "Lameboy", a w polskiej wersji językowej jest nazwane "Gra Lameboy".



już ci odpowiadam

poniżej załączam screen z symbolem wersji jaką ja grałem (mogę udostępnić tą wersję jeśli ktoś chce, wiem że udostępnianie gry jest "nielegalne" na tym forum)

Ja mam oryginalną płytę z CDAction.
Prawdopodobnie wyszło kilka wersji tej gry i może są jakieś minimalne odstępstwa od wersji "oryginalnej"

Nie wiem jak to wytłumaczyć ale tak jest :-) Nie chce tu nikogo przekonywać o swej racji. Jak sądzicie że powinno być tak jak było to to tak zostawcie, ja sobie sciągnę z działu download "waszą" wersję i wszyscy bedziemy mieć to samo ;) i nie bedziemy 3 stron tematu poświęcać takiej piedułce :-)


Załączniki:
wersja.JPG
wersja.JPG [ 34.66 KiB | Przeglądany 671 razy ]

_________________
Obrazek
Obrazek
*
 
Stridingshadow
Post : 11 sty 2011 17:08
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Dołączył: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


micand1989 pisze:
Ja mam oryginalną płytę z CDAction.

Tak jak ja.

micand1989 pisze:
Nie wiem jak to wytłumaczyć ale tak jest :-) Nie chce tu nikogo przekonywać o swej racji. Jak sądzicie że powinno być tak jak było to to tak zostawcie, ja sobie sciągnę z działu download "waszą" wersję i wszyscy bedziemy mieć to samo

My Ci nie zarzucamy, że masz inną wersję, po prostu uważamy, że mógłbyś weryfikować swoje dane.

Z tego co wiem, nie było odrębności (poza stabilnością) pomiędzy różnymi wersjami JA2, czego nie można np. powiedzieć o Wildfire.

_________________
Obrazek


*
 
lukasamd
Post : 11 sty 2011 17:13
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


W Wildfire są dwie odmiany, można mówić o 2 zupełnie innych grach.
Zróbcie sobie filmiki to może się wzajemnie przekonacie. Ja póki co arta nie zmieniam - był tyle lat i było ok, a teraz nagle nie wiadomo skąd te problemy. No oczywiście możliwe że jest tam błąd, ale trzeba by to jakoś pokazać, a póki co nikt tego nie zrobił :D


*
  WWW
Stridingshadow
Post : 11 sty 2011 17:15
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Dołączył: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


lukasamd pisze:
W Wildfire są dwie odmiany, można mówić o 2 zupełnie innych grach.

Tia, wersja z piątką na początku, i wersja z szóstką na początku.

_________________
Obrazek


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27  Następna