Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1670 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 112  Następna

W najbliższych wyborach swój głos oddam na
Czas głosowania minął 10 paź 2007 20:16
Prawo i Sprawiedliwość (PiS) 8%  8%  [ 1 ]
Platforma Obywatelska (PO) 69%  69%  [ 9 ]
Lewica i Demokraci (LiD) 8%  8%  [ 1 ]
Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL) 8%  8%  [ 1 ]
Liga Polskich Rodzin (LPR) 8%  8%  [ 1 ]
Samoobrona 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 13
Autor Wiadomość
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

I bardzo dobrze! Dobrze dla obu. Osobiście ich nie lubię ale Kluzik-Rostkowska to zdolna kobieta, która wiecznie była hamowana przez Kaczyńskiego. A w przeciwieństwie do niego, ona reaguje na nastroje społeczne, widzi co się wokół niej dzieje i nie jest zacofana. Jeśli odpowiednio się postara to jej kariera dopiero teraz nabierze rozpędu.

Same okoliczności żałosne dla PISu i Kaczyńskiego. Ona była lojalna wobec nich, pomogła wzbić się Jarkowi w wyborach prezydenckich z marnych kilku procent do kilkudziesięciu, a wystarczyło trochę krytyki, żeby została wywalona za szmaty jakby nigdy nic. Może by tak zastanowić się nad tym, co ona mówiła? Nie, bo przecież prościej wykopać...

Edycja:
Taka myśl mnie naszła... czy krytyka wypowiadana przez te panie zalicza się już do wzywania do mordu?

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Ja się obawiam że Jarosław z rozpędu może zawiesić i siebie.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

To wyrzucenie z PiSu tych pań to wielka zaleta dla... PO, SLD i PSL :) Partia Kaczyńskiego (teraz chyba nie można już mówić inaczej) będzie zapewne prowadzić politykę wojenną, dzięki której poparcie nie idzie do góry. Do niego doliczmy Ziobro i jest jeszcze lepszy bajzel.
Opozycja sama z siebie się rozsypie i sama ze sobą walczy.

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Moja mała "pasja"

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Olinka pisze:
Nie potrafie wyrazic co w zwiazku z tym czuje.

No offense, ale Ty ostatnio wielu rzeczy nie potrafisz wyrazić.

Pozwól zatem, że streszczę dla Ciebie suche fakty:
-Jest taki klub parlamentarny jak "Prawo i Sprawiedliwość" (PiS)
-Owym klubem rządzi Jarosław Kaczyński
-Owym klubem rządzi Jarosław Kaczyński (napisałem dwukrotnie, aby nikt nie miał wątpliwości)
-Owym klubem rządzi Jarosław Kaczyński, dlatego każdy w klubie ma się liczyć ze zdaniem prezesa Kaczyńskiego
-Liczenie się ze zdaniem prezesa Kaczyńskiego polega na:
1.Głośnym klaskaniu na wiecach i konferencjach
2.Obronie stanowiska prezesa
3.Bezwzględnemu posłuszeństwu wobec prezesa.
-Jarosław Kaczyński cierpi na schizofrenię, jego poglądy są zniekształcone przez chorobę, a jego postępowaniu brak głębszego zamysłu czy logicznego poparcia.
-Jarosław Kaczyński ciągnie PiS na dno.

Jeżeli ktokolwiek w PiS myśli (zawsze w to wątpiłem), to dawno spadły mu klapki z oczu, i nie widzi żadnej racji w poczynaniach prezesa partii.
Toteż każda osoba w PiSie posiadająca własne zdanie i umiejętność samodzielnego myślenia, nie godzi się ślepo ze stanowiskiem prezesa.
Ponieważ prezes wymaga 10000% lojalności, to każda osoba z własnym samodzielnym mózgiem wylatuje na zbity ryj.
To zaczęło się już jakiś czas temu, i trwa do dziś.

Może nie pamiętacie wypowiedzi Jarka, w której stwierdził że przegrana w ostatnich wyborach prezydenckich była winą Joanny Kluzik-Rostowskiej, ponieważ ta ostatnia miała być raczej maskotką i twarzą kampanii, aniżeli jej faktycznym liderem.

W tej wypowiedzi widać, jak Jarosław Kaczyński traktuje swoich własnych ludzi "Państwo (i PiS), to JA, a te otroki to od czarnej roboty i robienia tła".

*

aszek
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

... i zapomiałeś dodać że trzeba by spalić lidera na stosie, ew. gdy Jarek nie wyzna że jest gejem to w rachubę wchodzi tylko spalenie inkwizycyjne czyli (z opcją dla massmesiów): wsadzić w ostatniego tupolewa i podpalić :diabelek: A potem już tylko zbudujemy pomnik ocalonych z pogromu PiSu (przed Belwederem powstanie cmentarz im. Kaczyńskich, gdzie i ciało Lecha zostanie ekshumowane i uroczyście tam przeniesione - na lawecie od Patriota). A że bez ostatniego K. skończy się polowanie na czarownice (czyt. łapać komuchów!) któremu za to pośmiertnie damy order orła anty-czerwonego to PiS przeżyje schizmę i powstanie nowa partia "Prawo i (abo)(Po)licja". Na koniec zamkniemy IPN (utniemy im kasę) z którego środki przekażemy na trzymanie honorowej warty przy grobie braci K. :D Komorowski wyznaczy nowe święto narodowe "Czarter Embraer'a z LOTu" które stanie się też miejscem pielgrzymek dla partii oj. Tadzika (stawianie krzyży na płycie lotniska 38 Specpułku).

Ach... to było by miłe :>

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

ale nie ma się co czepiać, przecież to Jarek z bratem zakładali PiS, to jego własność, jak się prezesowi pracownik nie podoba to wywala, a że prowadzi stylu narodowych socjalistów (PiS - rasa panów, Jarek - pan naczelny, reszta - żydzi). Tyle lat Polacy walczyli o demokrację to teraz mają demokrację, nie widzę sensu tych napinek że kogoś zwolnił, tak uważam że Kaczyński ma coś z głową, ale nadal ma kontrolę nad swoim własnym tworem.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

GrU pisze:
ale nie ma się co czepiać, przecież to Jarek z bratem zakładali PiS, to jego własność, jak się prezesowi pracownik nie podoba to wywala, a że prowadzi stylu narodowych socjalistów (PiS - rasa panów, Jarek - pan naczelny, reszta - żydzi). Tyle lat Polacy walczyli o demokrację to teraz mają demokrację, nie widzę sensu tych napinek że kogoś zwolnił, tak uważam że Kaczyński ma coś z głową, ale nadal ma kontrolę nad swoim własnym tworem.

Tzn. i tak i nie.
Z jednej strony jego rybki, jego akwarium, z drugiej strony jakiś regulamin musi w partii być.
Jednakowoż to nie stanowi największego problemu na chwilę obecną.
Najważniejsze jest to, że Kaczyński ma swoją partię wiernych przydupasów, a on jest w niej Królem Słońce.
Chodzi o to, że elektorat PiSu dopiero teraz dojrzewa do świadomości, że jedyną ideą PiS jest wspieranie Jarka.
Elektorat PiSu dopiero teraz zauważa, że Jarek traktuje swoich współpracowników jak narzędzia, nie jest zainteresowany dialogiem.
Jeżeli Jarosław Kaczyński w ten sposób traktuje najbliższych współpracowników, na których ramionach stoi, to jak ma traktować naród?

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

GrU, ależ to nie jest żadnym problemem i wątpię, aby ktoś się z tego powodu napinał. Jak dla mnie to on może nawet wszystkich wyrzucić zostawiając u siebie tylko Ziobrę i Macierewicza. Im bardziej Kaczyński pokazuje jaki jest, tym mniejsze ma poparcie, co mnie niezmiernie cieszy.

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Stridingshadow pisze:
Olinka pisze:
Nie potrafie wyrazic co w zwiazku z tym czuje.

No offense, ale Ty ostatnio wielu rzeczy nie potrafisz wyrazić.
O popatrz, nie wiedziałam, jak dobrze miec kogos kto wie co myslisz... no ani rusz :) :) :)

Stridingshadow pisze:
Pozwól zatem, że streszczę dla Ciebie suche fakty:
-Jest taki klub parlamentarny jak "Prawo i Sprawiedliwość" (PiS)
-Owym klubem rządzi Jarosław Kaczyński
-Owym klubem rządzi Jarosław Kaczyński (napisałem dwukrotnie, aby nikt nie miał wątpliwości)
-Owym klubem rządzi Jarosław Kaczyński, dlatego każdy w klubie ma się liczyć ze zdaniem prezesa Kaczyńskiego
-Liczenie się ze zdaniem prezesa Kaczyńskiego polega na:
1.Głośnym klaskaniu na wiecach i konferencjach
2.Obronie stanowiska prezesa
3.Bezwzględnemu posłuszeństwu wobec prezesa.
-Jarosław Kaczyński cierpi na schizofrenię, jego poglądy są zniekształcone przez chorobę, a jego postępowaniu brak głębszego zamysłu czy logicznego poparcia.
-Jarosław Kaczyński ciągnie PiS na dno.

Jeżeli ktokolwiek w PiS myśli (zawsze w to wątpiłem), to dawno spadły mu klapki z oczu, i nie widzi żadnej racji w poczynaniach prezesa partii.
Toteż każda osoba w PiSie posiadająca własne zdanie i umiejętność samodzielnego myślenia, nie godzi się ślepo ze stanowiskiem prezesa.
Ponieważ prezes wymaga 10000% lojalności, to każda osoba z własnym samodzielnym mózgiem wylatuje na zbity ryj.
To zaczęło się już jakiś czas temu, i trwa do dziś.

Może nie pamiętacie wypowiedzi Jarka, w której stwierdził że przegrana w ostatnich wyborach prezydenckich była winą Joanny Kluzik-Rostowskiej, ponieważ ta ostatnia miała być raczej maskotką i twarzą kampanii, aniżeli jej faktycznym liderem.

W tej wypowiedzi widać, jak Jarosław Kaczyński traktuje swoich własnych ludzi "Państwo (i PiS), to JA, a te otroki to od czarnej roboty i robienia tła".
a jak ma sie to Twoje przypomnienie do tego co ja czuje?
Ciekawam bardzo.

Moja mała "pasja"

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

media się spinają, i nawet jak sposób uprawiania polityki jest dość dziwny, to Jarek na pewno nie jest idiotą, szum był jak to PiS straci po odejściu takich ludzi jak Dorn i Jurek, i gdzie oni teraz są. Tusk tak długo bał się ruszyć Palikota że ten sam wyszedł z PO i tworzy coś swojego, a Jarek to jednej pani wypad, do drugiej ty też wypad i do tych pań konkurencja się nie zgłosiła. Wszyscy powtarzają (w tym i ja) że te 48% Jarka to był sukces, ale skoro on zlecił im zadanie "mamy wygrać, nie obchodzi mnie jak to wasza sprawa" a Poncyliusz i ta babka podjęli się zadania zamiast powiedzieć "znajdź se jarek kogoś innego bo to nie realne", więc minimalna porażka ale porażka. Pani Kluzik wiedziała pod jakim człowiekiem pracuje i jak mogą się zakończyć takie medialne wyskoki.

Trudno odgadnąć jaki Jarek ma plan, kontynuując styl polityczny który obniża mu poparcie, na pewno nie jest to freestyle tylko część jakiegoś planu.

Gratulację dla prezydenta Francji nie dał się zastraszyć, chciałbym zobaczyć w takiej sytuacji pana który zwie się Donald "Sondaż" Tusk

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Stridingshadow pisze:
Chodzi o to, że elektorat PiSu dopiero teraz dojrzewa do świadomości, że jedyną ideą PiS jest wspieranie Jarka.
Elektorat PiSu dopiero teraz zauważa, że Jarek traktuje swoich współpracowników jak narzędzia, nie jest zainteresowany dialogiem.
Jeżeli Jarosław Kaczyński w ten sposób traktuje najbliższych współpracowników, na których ramionach stoi, to jak ma traktować naród?

Tu nie chodzi o traktowanie. Oczywiscie w kategorii ludzkiej jak najbardziej ale nie politycznej.
Tak długo jak w PiSie byli ludzie myslacy PiS miał poparcie.
Dzisiaj tego poparcia juz nie bedzie miał.
I zostanie Kaczynski wraz z przydupasami w sekcie Radia Maryii i to jest koniec.

Mam tylko nadzieje, że szybko zostanie powołana partia alternartywna dla PO ale partia centro-prawicowa.

Pozyjemy zobaczymy.

Dodano: 06 lis 2010 17:47

GrU pisze:
Wszyscy powtarzają (w tym i ja) że te 48% Jarka to był sukces, ale skoro on zlecił im zadanie "mamy wygrać, nie obchodzi mnie jak to wasza sprawa" a Poncyliusz i ta babka podjęli się zadania zamiast powiedzieć "znajdź se jarek kogoś innego bo to nie realne", więc minimalna porażka ale porażka. Pani Kluzik wiedziała pod jakim człowiekiem pracuje i jak mogą się zakończyć takie medialne wyskoki.

Trudno odgadnąć jaki Jarek ma plan, kontynuując styl polityczny który obniża mu poparcie, na pewno nie jest to freestyle tylko część jakiegoś planu.

Gratulację dla prezydenta Francji nie dał się zastraszyć, chciałbym zobaczyć w takiej sytuacji pana który zwie się Donald "Sondaż" Tusk
Tu sie moge podpisac.

Kluzikowa i Poncyliusz dokładnie wiedzieli i postawili na sukces.
Dokonali niemozliwego.
Jarek dla mnie jest skonczony.
PiS o ile władzy nie przjma Liberałowie partyjni własnie leci po równi pochyłej na pysk.
Przykre ale prawdziwe.

Moja mała "pasja"

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Olinka pisze:
O popatrz, nie wiedziałam, jak dobrze miec kogos kto wie co myslisz... no ani rusz :) :) :)

To nie tak.
Po prostu ostatnio coraz częściej reagujesz na wydarzenia w świecie polityki twierdzeniem "Nie potrafie wyrazic co w zwiazku z tym czuje.", lub innym podobnym.

Olinka pisze:
Tu nie chodzi o traktowanie. Oczywiscie w kategorii ludzkiej jak najbardziej ale nie politycznej.
Tak długo jak w PiSie byli ludzie myslacy PiS miał poparcie.
Dzisiaj tego poparcia juz nie bedzie miał.
I zostanie Kaczynski wraz z przydupasami w sekcie Radia Maryii i to jest koniec.

Chodzi dokładnie o traktowanie.
Kaczyński traktuje swoich kolegów z partii jak narzędzia.
Kiedy narzędzie zaczyna wykazywać własną inicjatywę, staje się narzędziem nad którym ciężko zapanować.
Dlatego Kaczyński tępi inicjatywę.

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Stridingshadow pisze:
Olinka pisze:

To nie tak.
Po prostu ostatnio coraz częściej reagujesz na wydarzenia w świecie polityki twierdzeniem "Nie potrafie wyrazic co w zwiazku z tym czuje.", lub innym podobnym.

hmmmm mówisz?

nie twierdze, że nie mozesz miec racjii :)

to niepokojace wielce :) w takim razie :)

mysle, że w obecnej sytuacji politycznej chyba bedzie tak czas jakis :) (z mojej strony) :-D

Moja mała "pasja"

*

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów. Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 112  Następna