[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 226: Undefined offset: 1
Wyświetl temat - Polityka - Forum JACenter.pl
Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1670 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 112  Następna

W najbliższych wyborach swój głos oddam na
Czas głosowania minął 10 paź 2007 20:16
Prawo i Sprawiedliwość (PiS) 8%  8%  [ 1 ]
Platforma Obywatelska (PO) 69%  69%  [ 9 ]
Lewica i Demokraci (LiD) 8%  8%  [ 1 ]
Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL) 8%  8%  [ 1 ]
Liga Polskich Rodzin (LPR) 8%  8%  [ 1 ]
Samoobrona 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 13
Autor Wiadomość
Kushin
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Len pisze:
Ludzie, przecie jak coś jest skierowane przeciwko PIS to oczywistym jest, że zlecił to Donald Tusk/Bronisław Komorowski/Radosław Sikorski (zależnie od potrzeb, niepotrzebnych skreślić).

Politycy to tak jak broń bez amunicji, są tylko marionetkami, które ktoś poustawiał by gadali to co im kazał wyższy poziom piramidy, a tak naprawdę zrobić nie mogą nic bo nie mają takiej możliwości... Większość z nich jest podstawioną jednostką do spraw manipulacji i wciskania nam kitu, bardziej znaną jako NWO. Głos w prezydenturze nie miał znaczenia, gdyby naprawdę miał to oddane głosy na Komorowskiego były błedem. Wielu nie obeznanych w temacie powie że gdzie. Nie kieruję się tutaj współczuciem za Kaczyńskiego. Chodzi o to że dlaczego został zabity? Bo sprzeciwił się planom tym, którzy chcą nam życie utrudnić, identyczna sytuacja jak z J. F. Kennedim.

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Pawell91 pisze:
Moim zdaniem jazdy na temat rzekomego zlecenia zabójstwa w siedzibie PiS, przez PO. Jest śmieszne. Uważam iż są to zwykle zapychacze aby nie mówić o kryzisie. Pooglądajcie fakty i zobaczcie co mówią o zwolnieniach w UK czy Francji.

Niedawno spotkałam sie z tweirdzeniem, ze ludzie z tymi transparentami pod Pałacem to... opłaceni przez PO bojówkarze :wall:

Rece mi opadły.
Wiem, że duzo mozna na temat teorii spiskowych ale... mam wrazenie, że niektórym cos sie wymyka.

Moja mała "pasja"

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Olinka pisze:
Niedawno spotkałam sie z tweirdzeniem, ze ludzie z tymi transparentami pod Pałacem to... opłaceni przez PO bojówkarze :wall:

Rece mi opadły.
Wiem, że duzo mozna na temat teorii spiskowych ale... mam wrazenie, że niektórym cos sie wymyka.

Ostatnio Jacek Kurski wypowiedział się, że to PO jest odpowiedzialna za wzniecanie atmosfery nienawiści do PiS.
O ile pamięć mnie nie myli, ten sam Jacek Kurski puścił plotę, jakoby Donald Tusk miał dziadka w Wehrmachcie.
"Co złego, to nie my".

*

Kushin
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Co masz na myśli mówiąc "wymyka"?

To tylko teoria, ale zbyt prawdopodobna by ją odstawić na bok i uznać za kłamstwo. Wiele faktów zostało udowodnionych, i dlatego mogły pociągnąć za sobą następne kroki manipulacji. A to co ktoś kazał mediom by nam coś przekazali, że ten temu, ta partia tej, i to chcą wprowadzać, to tylko jeden z wielu sposobów by zasłonić nam oczy od prawdy. Co za tym idzie? Polityka nie istnieje...

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Teorie spiskowe można dopuszczać ale nie rozumiem jak można w nie wierzyć, nie mając na ich poparcie żadnych konkretnych dowodów. Domysły to za mało. Posługując się domysłami można z każdą historią zrobić co tylko się chce.

W kieszeni mordercy znaleziono kartkę z nazwiskami polityków, głównie z PISu (w tym Jacka Kurskiego), ale był też Leszek Miller i Stefan Niesiołowski z PO. Same nazwiska ludzi, którzy często posuwają się do skrajności, a ten ostatni to wręcz trzeci bliźniak.

*
Kushin
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Len pisze:
Teorie spiskowe można dopuszczać ale nie rozumiem jak można w nie wierzyć, nie mając na ich poparcie żadnych konkretnych dowodów. Domysły to za mało. Posługując się domysłami można z każdą historią zrobić co tylko się chce.

Są pewne teorie do których mam dystans (typu Illuminati, NWO czy Reptalians), wiele z nich to domysły, mówi się że to właśnie miało być tajemnicą. Ale są pewne fakty, WTC i System Monetarny, nie da się tego podważyć. Streszczenie można znaleść w Zeitgeist: Addendum.

A jeśli chodzi o Politykę i różne poglądy rządzących to mam fajną fotkę :)

Załączniki:
un.jpg
un.jpg [ 74.54 KiB | Przeglądany 1205 razy ]

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Kushin pisze:
Co masz na myśli mówiąc "wymyka"?

To tylko teoria, ale zbyt prawdopodobna by ją odstawić na bok i uznać za kłamstwo. Wiele faktów zostało udowodnionych, i dlatego mogły pociągnąć za sobą następne kroki manipulacji. A to co ktoś kazał mediom by nam coś przekazali, że ten temu, ta partia tej, i to chcą wprowadzać, to tylko jeden z wielu sposobów by zasłonić nam oczy od prawdy. Co za tym idzie? Polityka nie istnieje...

Jak juz pisałam nie mam nic przeciwko teoria spiskowym. O ile mówiąc kolokwialnie, ma to rece i nogi.
Czy wg Ciebie ludzie z transparentami pod Pałacem to bojówkarze PO?

Moja mała "pasja"

*

Kushin
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Olinka pisze:
Kushin pisze:

Chodzi Ci o przeniesienia krzyża? Bo jak stoją tam z innego powodu to nie jestem poinformowany. :)

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Kushin pisze:
Olinka pisze:
Kushin pisze:

Chodzi Ci o przeniesienia krzyża? Bo jak stoją tam z innego powodu to nie jestem poinformowany. :)

:lol:
Tak chodzi mi o to co zwiazane z Obroncami, Krzyzem i gaszeniem papierosów na szyjach modlacych sie kobiet.

Moja mała "pasja"

*

Kushin
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Olinka pisze:
Tak chodzi mi o to co zwiazane z Obroncami, Krzyzem i gaszeniem papierosów na szyjach modlacych sie kobiet.

Nie wiem czy nie będzie offtopu bo tutaj już mowa o Religi czy Kościele Katolickim, która jak zawsze wpieprza się w sprawy polityczne, a co ostatnio no prostu rozbawiło mnie do łez. A mówie tu o sprawię z In Vitro, bo przecież to nie zgodne z kościołem. Identycznie z Dopalaczami, bierzesz narkotyki, zabijasz siebie a to niezgodne z przykazaniem "Nie Zabijaj". Religia to też pewien sposób manipulacji, ogólnie jeśli chodzi o Religię katolicką to każdy może wierzyć w co chce o ile to nie utrudnia mu życia i nie kontroluje jego życiem.

Wiem że w filmie Zeitgeist The Movie na początku obalają Religie, pokazują dowody twierdzące na jej nie istnienie, i że została przeinaczona przez bieg wielu lat, czyli kiedyś oznaczało to zupełnie co innego. Więc afera wywołana o ten cały Krzyż to jakaś parodia, nie wiem co mieli na celu przenosząc ten krzyż wywołując te całe kino.

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Kushin pisze:
Olinka pisze:

Nie wiem czy nie będzie offtopu bo tutaj już mowa o Religi czy Kościele Katolickim,
Własciwie to nei chodziło mi oreligie tylko o to o czym wczesniej rozmawialismy.
Ja napisąłam, że spotkałam sie z wypowiedzia jakoby ludzie z transparentami (obroncy Krzyza) byli podstawionymi bojówkarzami PO, opłaconymi przez Platforme.

Dalej rozmawialismy o teoriach spiskowych.
Odniosłam wrazenie, że bierzesz pod uwage taki jw scenariusz.

Ale moge sie mylic, chciałam to tylko ustalic.

Moja mała "pasja"

*

Kushin
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Olinka pisze:
Własciwie to nei chodziło mi oreligie tylko o to o czym wczesniej rozmawialismy.
Ja napisąłam, że spotkałam sie z wypowiedzia jakoby ludzie z transparentami (obroncy Krzyza) byli podstawionymi bojówkarzami PO, opłaconymi przez Platforme.

Dalej rozmawialismy o teoriach spiskowych.
Odniosłam wrazenie, że bierzesz pod uwage taki jw scenariusz.

Ale moge sie mylic, chciałam to tylko ustalic.

Włączyłem się w rozmowę nie przeglądając wszystkich postów, chciałem zobaczyć o czym tu tak nabite tyle stron z postami, i sprawdziłem te ostatnie bo tam już o czymś innym było hehe :-D

A co do tych bojówkarzy to jakaś bujda, po co miała by być tam jakaś konkurencja i podstawianie skoro to wszystko to jedno i to samo, a jak konkurują to by znów nas zaślepić.

I tutaj nawiąże chociaż by do Francji, pewno wiecie o tym że wprowadzili utrudniającą życie reformę.

Prasa pisze:
Francuski Senat przyjął w piątek w pierwszym czytaniu niezwykle kontrowersyjną reformę, przewidującą podniesienie wieku przejścia na emeryturę z 60 do 62 lat.

Gdzie na innym forum natknąłem się na informacje na temat manifestacji przeciwników rządowej reformy emerytalnej, którzy wyszli na ulicę. O czym media milczą a co lepsze tuszują ważne informacje :

Cytuj:
Według policji w Bordeaux maszerowało 34 tys. osób, organizatorzy podali, że uczestników było ponad dziesięciokrotnie więcej, w Tuluzie - według tych samych źródeł odpowiednio - 35 tys. i 155 tys. Wielotysięczne manifestacje odbyły się także m.in. w Rennes i Angouleme.

Tutaj video na youtube : https://www.youtube.com/watch?v=KUayGEWM77w

A o to wypowiedzi użytkowników :

Cytuj:
Cytuj:
Przynajmniej mają jaja. U nas nawet jakby przedłużyli wiek emerytalny do 100 lat, to i tak nikt nie wyszedłby na ulicę.

Cytuj:
A wiesz dlaczego?
Bo media!
Media stworzyły sztuczne obozy wzajemnie się nienawidzące, więc przeciw komu i kto ma wyjść na ulice?
Ci co nienawidzą PiS będą manifestować przeciw reformie emerytalnej czy ci co nienawidzą PO będą za tym manifestować? A PO jak i PiS są za tą reformą...
Dopiero jak ludzie przejrzą na oczy i dadzą sobie spokój z byciem negatywnym wyborcą (głosowanie przeciw) wówczas oprzytomnieją i sobie nie pozwolą na to czy tamto.
A tak dziś zarówno PiS jak PO maja ten sam cel... a skłócenie społeczeństwa tylko im w tym pomaga. Tak naprawdę to wyborca PO niczym się nie różni od wyborcy PiS... obaj grają w tej samej drużynie... szkoda, że ta drużyna działa na szkodę Polski i polaków.

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Kushin pisze:
Cytuj:
A wiesz dlaczego?
Bo media!
Media stworzyły sztuczne obozy wzajemnie się nienawidzące, więc przeciw komu i kto ma wyjść na ulice?
Ci co nienawidzą PiS będą manifestować przeciw reformie emerytalnej czy ci co nienawidzą PO będą za tym manifestować? A PO jak i PiS są za tą reformą...
Dopiero jak ludzie przejrzą na oczy i dadzą sobie spokój z byciem negatywnym wyborcą (głosowanie przeciw) wówczas oprzytomnieją i sobie nie pozwolą na to czy tamto.
A tak dziś zarówno PiS jak PO maja ten sam cel... a skłócenie społeczeństwa tylko im w tym pomaga. Tak naprawdę to wyborca PO niczym się nie różni od wyborcy PiS... obaj grają w tej samej drużynie... szkoda, że ta drużyna działa na szkodę Polski i polaków.

A to forum to może www.forum.matrixistrue.org ?

Religia to opium dla mas, jakaś forma kontroli ale nie sterowana przez jednego człowieka, tylko zbiór norm opisanych mitycznie, a że wszystko musi mieć lidera więc jest Bóg i Jezus, dla mnie katolicyzm jest jak mitologia grecka, a biskup mówi "jak zagłosujesz za in vitro to Zeus cię piorunem pokara", i trochę straszne że faceci w sukniach służący komuś nierzeczywistemu mają wpływ na polityków i społeczeństwo (choć trzeba im przyznać że przydali się w czasie okupacji i walką z komuną), Ci z pod krzyża to są już nadreligią, zwykli księża to SS-mani czy gestapo przecież, a jak tak będzie dalej jak jest teraz to w biurach PiSu będą rozdawane pasy szahida.

Teraz w polityce to jakaś komedia czy coś, Tusk Komor Schetyna składają kwiaty na miejscu zbrodni, połowa PiSu nagle ochronę musi dostać oczywiście bor na rachunek nasz bo ten PiS taki biedny że nie stać na wynajem ochrony własnych ludzi, Palikot już wyzywa starych kumpli, choroba filipińska wróciła, oczywiście zaraża tylko polityków, człowiek który nie może się wysłowić głosuje, mistrz polski w strefie spadkowej po 9 meczach.

*

Kushin
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Nie wiem czy mogę publikować linki ale też podałeś w razie co wykasować.

Forum to : http://prawda2.info/

Brzydki Burak nagrywał filmik na miejscu całej tej akcji z krzyżem, uśmiałem się do łez :lol:

Możesz sprawdzić na jego profilu na YT.

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

GrU pisze:
jak zagłosujesz za in vitro to Zeus cię piorunem pokara

Mała dygresja na temat IVF (ang. in vitro fetrilization -zapłodnienie pozaustrojowe).
Cała procedura wygląda z grubsza tak:
Kobieta ma indukowaną owulację hormonalnie.
Stosowana terapia powoduje zazwyczaj do wzrostu ok. 20 pęcherzyków (niestety nie da się skutecznie indukować dojrzewania mniejszej liczby pęcherzyków), czemu towarzyszą dość nieprzyjemne działania niepożądane kuracji (ale kobieta się na to zgadza, więc to jej sprawa).
Z owych 20 pęcherzyków udaje się wydobyć ok 12 kk. jajowych (reszta pęcherzyków jest pusta, u zdrowych normalnie miesiączkujących kobiet także zdarzają się cykle bezowulacyjne).
Z owych ~12 jajeczek zapłodni się wszystkie.
Z owych ~12 zapłodnionych kk. jajowych część nie będzie się rozwijać (tzn. nie podzieli się wcale, albo będzie dzielić się w rytmie, który nie pozwoli na prawidłowy rozwój płodu, przy czym nie chodzi o wady wrodzone, tylko gwarantowane poronienie).
Prawidłowo rozwijające się zapłodnione komórki jajowe (właściwie już zarodki) będą przeznaczone do implantacji, po 2-3 naraz.
Nie implantuje się mniejszej liczby zarodków, ponieważ istnieje duża szansa niepowodzenia (a każda próba implantacji to jednak jakieś ryzyko dla pacjentki), nie implantuje się też większej liczby zarodków z obawy przed ciążą wieloraczą (nie żeby rodzice nie chcieli, to kwestia tego, że taka ciąża niesie ze sobą spore ryzyko powikłań okołociążowych i okołoporodowych).
Między próbami implantacji pozostałe zarodki się mrozi (czyt. ustawia w kolejce).
Zarodki, które odrzucono ze względu na brak rozwoju, ulegają brzydko mówiąc utylizacji.
Zarodki, które nie załapały się na implantację, czekają w kolejce.

Pojawiają się dwa zagadnienia moralne:
-Co z tymi odrzuconymi zarodkami?
-Co z tymi zamrożonymi zarodkami?

Odpowiedź na pierwsze pytanie jest prosta.
Kiedy np. osoba z rozsianą chorobą nowotworową ulega nagłemu zatrzymaniu krążenia (po polsku: wchodzi w st. śmierci klinicznej z tego czy innego powodu), to etyka (także zgodnie z nauką kościoła) pozwala a wręcz skłania do zaniechania reanimacji takiej osoby.
Dlaczego? Dlatego że uchodzi to za uporczywą terapię.
Jest to przykład sytuacji, w której leczenie nie przyniesie pacjentowi ani ulgi, ani namacalnej poprawy.
Nieprawidłowo rozwijającym się zarodkom też nie możemy nic zaoferować.
Ich nieprawidłowy rozwój wiąże się zazwyczaj z wadami chromosomalnymi (czyli ciężkimi wadami genetycznymi), które powstają bardzo często u całkiem zdrowych par.
Normalnie takie zarodki zostałyby poronione, w sporadycznych przypadkach średnio ciężkich wad chromosomalnych udaje się takie zarodki donieść do terminu porodu (i utrzymywać przy życiu przez parę miesięcy dzięki uporczywej terapii), nie są to jednak zarodki które wykazują istotne upośledzenie rozwoju już po zapłodnieniu.
Tak czy owak, mówiąc krótko: naturalnie takie zarodki i tak by powstały (i powstają codziennie w liczbie setek tysięcy na całym świecie), i zostałyby poronione.
Dla mnie sprawa jest prosta, choć na upartego można się kłócić, że jeżeli dana para nie ma możliwości naturalnego zarodka, to zabraniając IVF chroni się niezdolne do życia zarodki przed ożywieniem, i śmiercią (nieco to pokrętne).

Kwestia zamrożonych zarodków, to kwestia nieco bardziej dyskusyjna.
Założenie jest takie, że zostają na zapas (kolejny cykl implantacyjny, bądź kolejna ciąża, jeżeli coś już się przyjmie w poprzednich rzutach).
W sumie przydałaby się podstawa prawna, która ustalałaby co WOLNO zrobić z takim zarodkiem.
-Czy wolno go zniszczyć (jestem przeciw)
-Czy wolno go trzymać w lodówce po wszeczasy (też jestem przeciw)
-Czy wolno go sprzedać (jestem przeciw)
-Czy wolno go przekazać do adopcji (jestem za).

Jest jeszcze taka technika, która zakłada pobranie jednej komórki (z ośmiu) od zarodka celem wykonania badań genetycznych.
Nie uszkadza to zarodka, a pozwala na dowiedzenie się wielu ciekawych rzeczy, od chorób dziedzicznych, po kolor oczu.
Oczywiście stwarza to możliwość selekcji zarodków wbrew etyce, lub przynajmniej wg. dwuznacznych moralnie zasad.
Jednakowoż takiej techniki w RP dotąd nie stosowano.

Temat jest dość zawiły, jednak IMHO zwraca uwagę na kilka spraw:
-Kościół nie chce grzecznie się odczepić od władzy świeckiej (wywiera presję na polityków)
-Kościół jest albo niedoinformowany (w co nie wierzę), albo dezinformuje wiernych
-Kościół w sprawach niejasnych przyjmuje postawę wyczekującą, oczekując samoistnego rozwiązania problemu, bądź znalezienia rozwiązania na podstawie doświadczenia zdobytego na cudzych błędach.

Kościół, który powinien stanowić jakieś źródło autorytetu, tak naprawdę na wszystko mówi 'nie'.
Kościół ma czyste ręce, ale problemy zostają.
Nie mam nic z definicji do Chrześcijan, jednakowoż KK budzi we mnie raczej negatywne uczucia.

*

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów. Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 112  Następna