Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1670 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 112  Następna

W najbliższych wyborach swój głos oddam na
Czas głosowania minął 10 paź 2007 20:16
Prawo i Sprawiedliwość (PiS) 8%  8%  [ 1 ]
Platforma Obywatelska (PO) 69%  69%  [ 9 ]
Lewica i Demokraci (LiD) 8%  8%  [ 1 ]
Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL) 8%  8%  [ 1 ]
Liga Polskich Rodzin (LPR) 8%  8%  [ 1 ]
Samoobrona 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 13
Autor Wiadomość
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

okazja czyni złodzieja, co innego jak są sami normalni faceci, a co innego jak jest rasowy pedałek

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

GrU pisze:
okazja czyni złodzieja, co innego jak są sami normalni faceci, a co innego jak jest rasowy pedałek
tak to na pewno

tylko, że to wyjdzie zazwyczaj dosc szybko, i co?
problem zamiatamy?

no nie wyeliminujesz takich ludzi

Moja mała "pasja"

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Jarek jakiś chory czy co, zaczął o polityce mówić O_o, a ja dorwałem Hearts of Iron III i trzeba trochę pomieszać w przeszłości :D

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

GrU pisze:
Jarek jakiś chory czy co, zaczął o polityce mówić O_o, a ja dorwałem Hearts of Iron III i trzeba trochę pomieszać w przeszłości :D

Wczoraj ogladałam "Rozmowy bardzo polityczne" cosik zle sie dzieje w PO

No co do przeszłosci to siegnełam do Deadly Games... matko ile to juz lat...

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Jak tak dalej pójdzie to SLD wygra wybory :D

Ja tak cały czas zastanawiam się nad (śmiesznymi swoją drogą) słowami Kaczora, że po tym co Komorowski zrobił z krzyżem nie jest on dla niego godnym partnerem do rozmów. On gada różne bzdety, szczególnie w ostatnim czasie, których nie warto komentować. Natomiast zastanawia mnie to z tego względu, że decyzję prezydenta popiera 74% Polaków, pozostałe 26% dzieli się na niepopierających i niemających zdania. No więc wychodzi na to, że z Komorowskim nie warto rozmawiać, bo krzyż przeniósł, ale społeczeństwo też tego chciało, czyli dla równowagi także trzeba by olać. Mam nadzieję, że on też tak sobie pomyślał. Będę wniebowzięty, jeśli będzie rozmawiał tylko z tymi kilkunastoma procentami Polaków (choć w sumie to chyba już tak jest).

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Olinka pisze:

Wtrącę się do tego posta (jako user, nie moderator) - dlaczego cytujesz wypowiedź GrU dotyczącą Kaczyńskiego czymś.... co jest związane z inną partią?
Rozumiem gdyby post był "sam w sobie" o tym, ale gdy dodałaś cytat odniosłem wrażenie, że został wrzucony "na złość" - "jak coś złego o PiSie, to ja sypnę o PO" :lol2:
Jeżeli się mylę, oświeć mnie proszę, bo póki co to wygląda jak dziwna "batalia" ;)

Len pisze:
Ja tak cały czas zastanawiam się nad (śmiesznymi swoją drogą) słowami Kaczora, że po tym co Komorowski zrobił z krzyżem nie jest on dla niego godnym partnerem do rozmów.

Gdyby Kaczyński miał konto na JAC, w jego sygnaturce byłby Komorowski i dopisek "Nie mój prezydent" - mówi Wam to coś? :lol:

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

lukasamd pisze:
Gdyby Kaczyński miał konto na JAC, w jego sygnaturce byłby Komorowski i dopisek "Nie mój prezydent" - mówi Wam to coś? :lol:

i mówił też, tylko ładniej ubranymi słowami, "rząd ma krew na rękach", pan J.K przejmuje "walkę zaczepną" od pana J.P ?

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

GrU: Jak to przejmuje? On robi to, co od lat, tylko ostrzej. Zawsze ulubioną zagrywką Kaczyńskich było takie "Wiem, coś co skompromituje wszystkich moich przeciwników, to są straszne rzeczy za które pójdą do więzienia, ale nie powiem co to". Natomiast takie obrażanie się i wycofywanie pod byle pretekstem zna już każdy. Raz słyszałem jeden komentarz, co do jego obrażalstwa: "Dać mu łopatkę, wiaderko... i do piaskownicy". Nic dodać, nic ująć.

A co do Palikota to już wiemy czemu nie chcieli go wywalić. Ciekawe od jak dawna odgrażał się, że zrobi konkurencję. Według sondaży, jego partia może liczyć na 8% poparcia. To aż za dobrze jak na partię, która dopiero powstaje.

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

lukasamd pisze:
Olinka pisze:

Wtrącę się do tego posta (jako user, nie moderator) - dlaczego cytujesz wypowiedź GrU dotyczącą Kaczyńskiego czymś.... co jest związane z inną partią?
Rozumiem gdyby post był "sam w sobie" o tym, ale gdy dodałaś cytat odniosłem wrażenie, że został wrzucony "na złość" - "jak coś złego o PiSie, to ja sypnę o PO" :lol2:
Jeżeli się mylę, oświeć mnie proszę, bo póki co to wygląda jak dziwna "batalia" ;)

A wiesz, ze nawwet o tym nie pomyslałam... :)

Oswiecam: :)
To tylko dzielenie sie własnie obejrzanym programem, w którym wyraznie mówiono o tym, że PO sie ma zle.
Była ciekawa dyskusja, fakty itd.
Co samo w sobie nawet mnie zaskoczyło.
Bo przeciez media... raczej tego nie robiły.
Kazdy sadzi wg siebie. I jak rozumiem mogłes tak odebrac moje słowa tu.
Ale zapewniam, że nic pod nimi sie nie kryło :)

Moze przekona Ciebie fakt, ze jestem za tym by partia rzadzaca miałą sie dobrze, miała program, miała pomysł na... (nie, nie WINIARY kazdego dnia) rządzenie krajem.
PO ma wszystko w tej chwili co dotyczy Władzy.
Juz nic nie stoi na przeszkodzie by działac preznie i zdecydowanie.
I co z tego?
Kiedy brak programu, pomysłu dzieje sie zle.
Partia rzadzaca wykonuje paniczne ruchy podwyzek, zwiększa deficyt, wprowadza nowe słuzby w Urzedach Skarbowych itd. itd.

No mnie to nie cieszy i zeby było jasne mnie nie interesuje jak ta partia sie nazywa.
Jezeli jej program i realizacja bedzie mi odpowiadała to taka partie bede popierac.

Jezeli ktoras z partii bedzie w moim mniemaniu popełniac kardynalne błedy będe o tym mówic i pisac.

Chyba nie ma w tym nic złego?

Dodano: 26 wrz 2010 09:34

GrU pisze:
lukasamd pisze:

i mówił też, tylko ładniej ubranymi słowami, "rząd ma krew na rękach", pan J.K przejmuje "walkę zaczepną" od pana J.P ?

ooooo to sie jeszcze duuuuużo musi nauczyc :)

Dodano: 26 wrz 2010 09:37

Len pisze:
Jak tak dalej pójdzie to SLD wygra wybory :D

... jeśli będzie rozmawiał tylko z tymi kilkunastoma procentami Polaków (choć w sumie to chyba już tak jest).

Co do SLD to jest to bardzo mozliwe.
Nowemu ugrupowaniu Palikota nie wróze długiej przyszłosci no chyyyyyyba, że jednak sie myle.

Co do Jarka... widze, że idzie w zupełnie innym kierunku, niz miałam nadzieje, że pojdzie i obawiam sie, że Twoje rokowania co do tych kilku procent Polaków nie sa takie wyssane z palca.

Moja mała "pasja"

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Olinka pisze:
To tylko dzielenie sie własnie obejrzanym programem, w którym wyraznie mówiono o tym, że PO sie ma zle.

No to rozumiem jak najbardziej. Nie traktuj mojego posta jak wiadomość "jak jedziesz po PO, to robisz źle", bo przecież każdy może tu dowolnie krytykować jakąkolwiek partię - jedni obstawiają PO, inni PiS, a jakoś potrafimy w przeciwieństwie do (p)osłów dyskutować bez wiecznego obrażania się :lol:
Rzecz w tym, że w swoim poście zacytowałaś wiadomość GrU dotyczącą Kaczyńskiego - nieco dziwnie to wygląda, bo aby napisać o złej sytuacji wewnątrz PO wcale nie trzeba cytować krytycznej wypowiedzi wobec PiSu ;)

Olinka pisze:
Co do Jarka... widze, że idzie w zupełnie innym kierunku, niz miałam nadzieje, że pojdzie i obawiam sie, że Twoje rokowania co do tych kilku procent Polaków nie sa takie wyssane z palca.

Pan prezes uznał, że polityka która zapewniła mu tak wysokie notowania w wyborach prezydenckich jest zupełnie bez sensu. Ich program jako jedyny przewidywał odmianę 1 człowieka zamiast całego kraju (czyli właśnie pana prezesa), ale był nad wyraz skuteczny, bo braki do Komorowskiego zostały odrobione ekspresowo.
Tymczasem on uznał tą strategię za fatalną i powrócił do starego podejścia do sprawy - ja nie będę na to narzekał, bo ten powrót odbił się już bardzo widocznie na poparciu jego partii (w kwestii jak najbardziej negatywnej). Oby tak dalej, bo ja kibicuję platformie w walce na linii PO<->PiS i widać, że stara taktyka machania szabelką dobrze wpływa na poparcie innych, konkurencyjnych partii :)

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

lukasamd pisze:
Olinka pisze:

No to rozumiem jak najbardziej. Nie traktuj mojego posta jak wiadomość "jak jedziesz po PO, to robisz źle", bo przecież każdy może tu dowolnie krytykować jakąkolwiek partię - jedni obstawiają PO, inni PiS, a jakoś potrafimy w przeciwieństwie do (p)osłów dyskutować bez wiecznego obrażania się :lol:
Rzecz w tym, że w swoim poście zacytowałaś wiadomość GrU dotyczącą Kaczyńskiego - nieco dziwnie to wygląda, bo aby napisać o złej sytuacji wewnątrz PO wcale nie trzeba cytować krytycznej wypowiedzi wobec PiSu ;)
Jeszcze raz przeczytałam post GrU i swoja odpowiedz z tym cytatem no i... GrU wspomniał o tym, że Jarek chyba chory i ze zaczał mówic o politykce, czyli, że niejako wrócił na tory sceny politycznej (tak to odebrałam)... hmmm no i mnie pasuje ten mój post na temat programu i wrazen odnosnie PO w kontekscie własnie polityki.
Ale rozumiem, ze mogło byc to mało czytelne.

lukasamd pisze:
Pan prezes uznał, że polityka która zapewniła mu tak wysokie notowania w wyborach prezydenckich jest zupełnie bez sensu. Ich program jako jedyny przewidywał odmianę 1 człowieka zamiast całego kraju (czyli właśnie pana prezesa), ale był nad wyraz skuteczny, bo braki do Komorowskiego zostały odrobione ekspresowo.
Tymczasem on uznał tą strategię za fatalną i powrócił do starego podejścia do sprawy - ja nie będę na to narzekał, bo ten powrót odbił się już bardzo widocznie na poparciu jego partii (w kwestii jak najbardziej negatywnej). Oby tak dalej, bo ja kibicuję platformie w walce na linii PO<->PiS i widać, że stara taktyka machania szabelką dobrze wpływa na poparcie innych, konkurencyjnych partii :)
No i własnie tego nie rozumiem, nie moge pojac bo szczerze sie ucieszyłam tą zmiana frontu, czyli krótko mówiac dialogu z innymi opcjami politycznymi. Oczywiscie nie oznaczałoby to rezygnwania ze swoich ideii dla których cenie PiS. Ale unormalizowanie działan politycznych tak by były one w ogóle mozliwe.
A bez wyborców, mediów to jest niemozliwe.
Ciekawi mnie tez skad w Partii Plus w tym momencie taki ochotny zryw do wcielenia sie w PiS.

Ja to bym chetnie ze Staniszkis sobie porozmawiała.

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Olinka pisze:
LukasAMD pisze:

No i własnie tego nie rozumiem, nie moge pojac bo szczerze sie ucieszyłam tą zmiana frontu, czyli krótko mówiac dialogu z innymi opcjami politycznymi. Oczywiscie nie oznaczałoby to rezygnwania ze swoich ideii dla których cenie PiS. Ale unormalizowanie działan politycznych tak by były one w ogóle mozliwe.
A bez wyborców, mediów to jest niemozliwe.
Ciekawi mnie tez skad w Partii Plus w tym momencie taki ochotny zryw do wcielenia sie w PiS.

Ja to bym chetnie ze Staniszkis sobie porozmawiała.

Moim zdaniem taktyka wyborcza Kaczyńskiego to było coś więcej niż tylko "zmienię się i będziemy ładnie rządzili". On już dzień po wyborach groził paluchem wszystkim przeciwnikom i przyznał przed mediami, że do agresywnej polityki zamierzał powrócić nawet gdyby wygrał wybory. Czyli wychodzi na to, że cała ta przemiana była zaplanowanym oszustwem, a on nie miał skrupułów aby przyznać, że zrobił swoich wyborców w balona. Tak więc, wątpię aby uznał, że ta taktyka nie przyniosła efektów, bo z tego co mówi wynika, że bez względu na wynik wyborów on i tak zrezygnowałby z polityki przyjaźni.

A dziś, zaledwie 2 miesiące po wyborach mówi, że Tusk chce wprowadzić Rosję do naszego kraju, że on i Komorowski są odpowiedzialni za katastrofę, a Rosjanie wszystko zaplanowali (tj. katastrofę). I tu należy sobie odpowiedzieć na pytanie - co by było z naszym krajem, gdyby ten człowiek został głową państwa i zwierzchnikiem sił zbrojnych? Wojna z Rosją? Wojna domowa?

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

a Tusk dzień przed ciszą wyborczą mówił "NIE podniesiemy podatków" a zaraz po oficjalnych wynikach "wszystko o 1% w górę", każda świnia przy korycie żre i kłamie

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Len pisze:
A dziś, zaledwie 2 miesiące po wyborach mówi, że Tusk chce wprowadzić Rosję do naszego kraju, że on i Komorowski są odpowiedzialni za katastrofę, a Rosjanie wszystko zaplanowali (tj. katastrofę). I tu należy sobie odpowiedzieć na pytanie - co by było z naszym krajem, gdyby ten człowiek został głową państwa i zwierzchnikiem sił zbrojnych? Wojna z Rosją? Wojna domowa?
Dopóki nie upłyna lata swietlne i historia nie odpowie na pytania kto i za czym stoi nie wyklucze, że Rosjanie wraz z Rządem Polskim doprowadzili do tej katastrofy.

GrU pisze:
a Tusk dzień przed ciszą wyborczą mówił "NIE podniesiemy podatków" a zaraz po oficjalnych wynikach "wszystko o 1% w górę", każda świnia przy korycie żre i kłamie
dokładnie, wszyscy oni jednymi nicmi szyci

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Olinka pisze:
Dopóki nie upłyna lata swietlne i historia nie odpowie na pytania kto i za czym stoi nie wyklucze, że Rosjanie wraz z Rządem Polskim doprowadzili do tej katastrofy.

Kiedyś Kaczyński Jarosław powiedział, że odpowiedzialni za katastrofę są wszyscy, którzy ją organizowali. Zapomniał tylko dodać, że on ją współorganizował...

Sprawa nie będzie wyjaśniona, bo najpierw potrwa oficjalne Rosyjskie śledztwo, które zapewne zajmie kilka lat po których dojdziemy do wniosku, że wiemy za mało i uruchomimy kolejną komisję. Ta niczego nowego się nie dowie, więc aby uzupełnić luki zacznie się polowanie na tych, którzy prowadzili wcześniejsze śledztwo i tak dalej, i tak dalej, aż w końcu wszyscy się pozabijają, a ogłupiony naród dojdzie do wniosku, że winny jest każdy. Śledztwa to nasza specjalność, zawsze tylu oskarżonych a żaden skazany.

A tymczasem wszyscy specjaliści i piloci mówią jednoznacznie, że niezależnie od okoliczności (tj. czy prezydent naciskał czy nie, czy Moskwa naciskała czy nie, czy wyprawa była dobrze zorganizowana czy nie) to i tak główną odpowiedzialność ponoszą piloci, którzy popełnili klasyczny błąd.

*
Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów. Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 112  Następna