Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 538 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5 ... 36  Następna

Jaka muzyke lubisz najbardziej?
Pop 1%  1%  [ 1 ]
Rock 31%  31%  [ 32 ]
Techno 8%  8%  [ 8 ]
Metal 29%  29%  [ 30 ]
Jazz\Blues 6%  6%  [ 6 ]
Muzyka klasyczna 3%  3%  [ 3 ]
Rap\hip hop 7%  7%  [ 7 ]
Wszystko po troche 16%  16%  [ 17 ]
Liczba głosów : 104
Autor Wiadomość
nemrod
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Kijek pisze:
ale tak szczególnie to dobre techno :diabel2: (a widzę, że tu chyba nikt tego nie lubi i nie słucha :P :D ) i pop

Ja zaznaczylem metal, ale po moim podpisie da sie to poznac. Ale nie mysl sobie, ze jestem jakis wrog tych co sluchaja czegos innego, czy jakis mroczny szatanista. Fakt ze slucham odmozdzajacej muzyki, ale nie pogardze dobrym Trance. Lubie mocne bity, basy i jakis naprawde dobry motyw przewodni, bo to sie swietnie slucha, np. Goa-trance, swietny rodzaj muzyki. Z techno natomiast nienawidze wyczynow jakichstam polskich DJ-ow. Jakies Manieczki, czy inne polskie rozowe twory to dla mnie gnioty, bez obrazy (powiedzialem ze lubie dobre techno). Z popu to dzisiaj juz nie ma takich przebojow jak kilka czy kilkanascie lat temu. Dzis dla mnie z muzyki popularnej to zasluguja piosenki np Boba Sinclaira, ale ogolnie ta scena takim kiczem zajezdza...

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja pisałem juz że to co mi się spodoba ale mimo tego zaznaczyłem pop - bo ten typ muzyki najczęściej ma u mnie taką okazję (nie mówie że wszytskie utwory ;) ale często).

*
Kijek
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Dlatego napisałem dobre techno :D polskiej imitacji tego gatunku w ogóle nie słucham :D przeważnie Tiesto i DJ Kris.

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Kijek pisze:
przeważnie Tiesto

tak, Tiesto ma swietne kawalki. Szczegolnie mi w pamiec zapadlo "Adagio For Strings". Ostatnio jestem zmuszony do sluchania techno (choc mi to nie przeszkadza) i uslyszalem woele swietnych kawalkow, przewaznie kanadyjskich. Sprobuje sie dowiedziec co to jest.

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

tutaj jedno pytanie skierowane do wszystkich - sluchal ktos kiedys/teraz slucha Naglego Ataku Spawacza? slyszal ktos ich nowa plyte? jak nie to powiem tylko ze kawalek 'slowa i mysli' wgniata w podloge :P

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

moteel pisze:
Naglego Ataku Spawacza?

heh :D Powiem ci ze ta kapela jest bardziej znana wsrod Polonii amerykanskiej niz w Polsce, ale niestety niewiele o niej wiem, bo sam sie o niej dowiedzialem za oceanem. Chyba ma taka piosenke o karatece, ale nie pamietam. Sprobuje sie dowiedziec czegos wiecej i dam znac.

*

biernik master
Kapral
Kapral

co do "Trójki" to polecam audycje Marcina Kydryńskiego
"Siesta" w ndz popołudniu oraz w sr o północy
no a poza tym to "Maniaka po ciemku"
Minimaxa
Markomania
Chillout Cafe
Smooth Jazz Cafe

oprócz prezentowanej muzyki, świeni prezentarzy oraz super klimat interaktywnej integracji ze słuchaczami :D

http://www.radio.com.pl/trojka/
http://jazz.pilsner.pl/

[ Dodano: Pon 21 Sie, 2006 ]
właśnie się zakochałem w piosenkarce o kryptonimie "Noa" (utwór: "I Don't Know")
teraz jak najszybciej muszę sprawdzić czy w jej twórczości nie ma podobnych "perełek"

*

Fireox
Plutonowy
Plutonowy

Najwiecej słucham Rocka(itp) takich wykonawcw jak :
-Green Day
-Sum 41
-Blink 182
Nie oznacza to jednak że nie słucham innego typu muzyki szczerze to słucham wszystkiego po trochu bo
jak jestum o kolegi w domu to zawsze puszcza jakieś Techno/Rap itp(nie da sie go namowić na Rock :P)

*

suicidegirl
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Głównie grunge, rock i takie klimaty: Nirvana, Pearl Jam, Alice In Chains, Sonic Youth, The Pixies, Grey Daze... Oprócz tego bardzo 'intensywnie' od roku: Fuel. No i oczywiście mój niedościgniony wzór Steve Vai i pan Satriani Joe :) oczywiście jest to związane z instrumentem, który 'uprawiam' ;) mam również wielki sentyment do Varius Manx - ale zachowam już dla siebie, dlaczego :P

*
Popuś
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

suicidegirl pisze:
Satriani Joe

Oczywiśćie wiadomo, że "Summer Song" wymiata ;) Czyż nie mam racji?

*
PeseiK
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Oczywiście, że masz :)

Ja tam słucham głównie tego co Popuś, ale z wielkim naciskiem na Deep Purple i Pink Floyd, oprócz tego to Queen, Aerosmith, Steve Vai (For The Love Of God - poezja), Joe Satriani (Summer Song, Crystal Planet... to jest to!) , Europe, a oprócz tego to jeszcze U2... i parę innych zespołów. :diabel2: Z innych wykonawców to Eric Clapton, Gordon Haskell, Gary Moore, Wishbone Ash...

*

suicidegirl
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Nie, "The Extremist" i "A Love Eternal" wymiatają :) i oczywiście "Always With Me, Always With You" :D

*
Popuś
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

PeseiK pisze:
Ja tam słucham głównie tego co Popuś, ale z wielkim naciskiem na Deep Purple

Z naciskiem na Purpli.... uhmm... a słyszałem "Hush" w wersji szwajcarskiej kapeli Gotthard? DP przy tej to cienizna (a każdy wie że oryginał jest super). :kosci:
suicidegirl pisze:
Nie, "The Extremist" i "A Love Eternal" wymiatają i oczywiście "Always With Me, Always With You"

Ja wiedziałem, że tak będzie... Co do pierwszego tytułu to prawie tak dobre jak "Summer Song" (zresztą, ta sama płyta), a co do dwóch następnych to nie kojarzę... Ogólnie nie słucham gościa za często ;)

BTW. Czy ktokolwiek słyszał cokolwiek z nowej płyty Europe? Podobno mają singla, a ja go nie slysząłem jeszcze :(

*
PeseiK
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Popuś pisze:
DP przy tej to cienizna

Za chwilę skończysz swój nędzny żywot. :P Równie dobrze mogę powiedzieć, że Queen przy np. TH to shit :P Nie słyszałem tego, ale obrażasz Deep Purple, a to mnie wkurza.

*

Popuś
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

PeseiK pisze:
Nie słyszałem tego, ale obrażasz Deep Purple, a to mnie wkurza.

Chciałbym zwrócić uwagę na
Popek w tym samym poście pisze:
każdy wie że oryginał jest super

Po prostu pragnę zauważyć, że wersja Gotthardu jest jeszcze genialniejsza (mocniejsza przede wszystkim) od Purpli. NIE UWAŻAM ŻE DEEP PURPLE TO SHIT...

PS.
PeseiK pisze:
Równie dobrze mogę powiedzieć, że Queen przy np. TH to shit

Problem w tym, że Gotthard to kapela rockowa (na marginesie mają naprawdę wysoki poziom), a nazywanie TH rockiem i porównywanie to JAKIEGOKOLWIEK zespołu rockowego go obraza całego rocka ;)

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5 ... 36  Następna