Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Lisu
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Witam, po długiej przerwie odpaliłem JA2 i pamiętam że dało sięgrać tak że podczas walki nie ma tury całej drużyny mojej albo przeciwnika ale kolejność ruchu postaci po obu stronach zależało chyba od agility. Może ktoś mi podpowiedzieć jak to włączyć?

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Lisu pisze:
pamiętam że dało sięgrać tak że podczas walki nie ma tury całej drużyny mojej albo przeciwnika ale kolejność ruchu postaci po obu stronach zależało chyba od agility.

Strzał w dziesiątkę.
Jest możliwość grania w trzech trybach:
-Turowy grupowy
-Czas rzeczywisty
-Turowy indywidualny

W trybie turowym indywidualnym, o kolejności ruchu decyduje parametr 'sequence' wynikający m.in z percepcji i zwinności.
Jest tylko jedno 'ale': to było w Fallout Tactics: Brotherhood of Steel a nie Jagged Alliance 2.

W JA2 jest tylko tryb turowy grupowy.

*

Lisu
Szeregowy

Mam jeszcze jeden problem, nie będe zakładał nowego tematu. Moja postać z IMP'a nie potrafi przeskakiwać przez płoty:/ Czy to że jest za bardz obciążony czy co?

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Lisu pisze:
Mam jeszcze jeden problem, nie będe zakładał nowego tematu. Moja postać z IMP'a nie potrafi przeskakiwać przez płoty:/ Czy to że jest za bardz obciążony czy co?

A próbowałeś kliknąć ikonę drabiny w ekranie inwentarza kiedy stoisz/kucasz przy ogrodzeniu?
Nigdy dotąd nie spotkałem postaci 'walczącej', która nie miałaby animacji 'skok przez płot'.

*

Lisu
Szeregowy

Właśnie się zastanawiałem czy gier nie pomyliłem i racja to było w falloucie :)Tylko na jednej planszy przed drassen miałem ten problem a potem już przez każdy płot przeskakiwał :) Dzięki za pomoc.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie