Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
lukaszsa
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Dlaczego kolejny raz ten temat a to dlatego że większość jest starsza niż 1 rok a po drugie opisy nie są dokładnie zgodne z tym co jest w dziale DOWNLOAD. A mianowicie znalazłem posty gdzie jest napisane żeby ściągnąć patch 1.13 i kliknąć żeby się zainstalował(ale to nie jest instalka tylko plik skompresowany więc o co kaman) po drugie czy da się zainstalować spolszczenie nic nie psując jeżeli ostatnia wersja 1.13 EN jest datowana na wrzesień a spolszczenia na luty. I proszę o dokładny opis instalacji EN i PL na bo na przykład cały czas się zastanawiam czy kopiować jak leci czy grzebać w katalogach i kopiować do odpowiednich katalogów odpowiednie pliki( szczególnie jeśli chodzi o spolszczenie bo ilości plików w spolszczeniu i EN są różne) i jeszcze jedno pytanie bo są dwa katalogi DATA więc do którego i co wgrywać. Szukałem na stronie jednej konkretnej instrukcji ale z jakiegoś powodu nigdzie nie ma prostej jednej konkretnej instrukcji. Więc moje pytanie chyba mogę zadać w imieniu wielu całkowicie zielonych.

Zastanawiam się, dlaczego nikt nie odpisuje. Czyżby prawda o braku jakiejś dobrze napisanej instrukcji do instalacji tego moda bolała. Czy jednak się myliłem i jest gdzieś na tym forum lub Jagged Alliance Center?

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Wszystko zależy od tego, czy chcesz instalować na tym jeszcze mody, oraz jakie to modyfikacje.

Najprościej rzecz ujmując, instalacja powinna wyglądać tak:

1. Instalacja JA2 lub JA2 Gold.
    2. Pobranie JA2 1.13 Release i instalacja paczki - to co pobrałeś, to najprawdopodobniej paczka z repozytorium SVN aktualizowana raz w tygodniu. Jeżeli chcesz uniknąć problemów, polecam jednak użycie angielskiej wersji Release 2085.
    3. Teraz możesz zainstalować spolszczenie do JA2 1.13 - z powodu ciągłego rozwoju tego projektu, nie ma niestety nigdy pewności, że będzie ono tłumaczyć wszystko (jest raczej odwrotnie - z pewnością znajdą się i opisy po angielsku). Po prostu tłumaczenie tak dynamicznie rozwijającego się projektu nie jest możliwe.
    4. Instalacja innych modyfikacji np. Legion 2, Renegade Republic itp..

Jeżeli chcesz używać najnowszej wersji JA2 1.13 (np. aby zagrać w hybrydę Urban Chaos 1.13), to po instalacji Release 2085 pobierasz paczkę SVN, rozpakowujesz i wrzucasz do folderu z grą wszystkie pliki podmieniając starsze. Gdyby coś nie działało, pisz smiało.

*
lukaszsa
Szeregowy

Mógłbyś mnie uświadomić co to jest instalacja paczki?? Czyli rozpakowanie tego rara z angielską wersją to katalogu z grą czy coś innego??

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Jeżeli ściągniesz to co podałem we wcześniejszym poście, paczkę Release 2085 English, to nie masz archiwum a po prostu instalator - wystarczy zainstalować JA2 1.13 tam, gdzie masz JA2 / JA2 Gold. Z archiwami zawierającymi dane z SVN możesz bawić się później ;)

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie