Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Zhenia
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Gdzie się znajdują te osoby, które rzekomo mają dać jakieś questy? Bo przeszukałem pierwsze miasto, rozmawiałem z większością spotkanych ludzi ale nie znalazłem człowieka, który ma dać questa. A dowiedziałem się, że ktoś ma mi dać robotę od barmana. Help!

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ja już nie pamiętam od kogo dostałem pierwszą robotę. Ale pamiętam, że była to lekka praca, tj. dostarczenie paczki z punktu A do punktu B. Rozmawiaj ze wszystkimi, pytaj ich o nazwiska. Czasem powiedzą coś ciekawego, i wtedy u tej drugiej osoby pojawią się większe możliwości nawiązania rozmowy.

Druga rzecz jest taka, że im większą reputacją cieszysz się w danym mieście, tym łatwiej znaleźć ci robotę. Wskaźnik reputacji jest podobny do tego z JA2 - zielony napis pod nazwą miasta, jak na obrazku poniżej:

Obrazek

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Po pierwsze to wyjdź z pierwszego miasta i idź w górę. Wpadniesz w zasadzkę(będziesz mógł przesłuchać bandytę).
Tak naprawdę to akcja ci się zacznie dopiero później.

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Zhenia
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Patrol rozwaliłem (nie oddali nawet strzału), grając na najcięższych ustawieniach trudności, bez patrzenia w Tutorial i mając problem z obsługą gry :P Mam nadzieję że późniejsze walki będą odrobinę cięższe ;)

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Wydzieliłem wątek z tematu "Nasze wrażenia" - moim zdaniem ta kwestia nadaje się na zupełnie oddzielny topic :)

*
Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Zadania typu random (bo chyba o takie chodzi skoro mówił o nich barman) bierze się zwykle od burmistrzów (mayor) lub niektórych handlarzy (con artist) - możliwe że nie tylko ;)

Barman zwykle mówi kto to konkretnie jest (po nazwisku, po jakimś czasie będziesz kojarzył kto jest kto ;)) - jak znajdziesz gościa tego właściwego wśród opcji z rozmowy pojawi się "How are you?" - tyle że jak masz niską popularność w mieście (do niektórych zadań trzeba mieć +50) to gość odpowie tylko że ma robote tylko nie wie czy jesteś odpowiedni. I pewnie w Twoim wypadku o to chodzi - rozwiąż parę zadań głównych lub odczekaj parę dni to inny gość będzie miał zadanie. A zadania są różne - dostarczenie przesyłki do innego miasta, obrona przed bandytami, czasem spłata podatku za któregoś handlarza - 10k$ kosztuje ale otwiera opcje kupienia GAZa za 60k$ i nie trzeba lecieć do Cali)...

*

Zhenia
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Oks, dzięki, już ogarnąłem.
Zobacz dyskusję, którą odgrzebałem z LA. Pamiętasz? :D
Sorki za offtop

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie