Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 881 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 59  Następna
Autor Wiadomość
spiryt
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Chyba każdą broń palną konstytucja Stanów zjednoczonych zezwala obywatelom amerykańskim posiadać broń i użyć jej w razie zagrożenia.

Tak. Da się zauważyć, że ten świat od jakiegoś dłuższego czasu działa w systemie Pay-to-win.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Chyba nie i chyba stan Kalifornia jest pod tym względem najbardziej restrykcyjny.

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Wszelkie Calico?

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Panowie:
A. W JA 2 nie ma żadnej broni sytemu Calico.
B. Proponuję się zapoznać z aktualnymi przepisami co do broni palnej w USA i szczególnie Kalifornii.
C. Do roku 2004 był wielki mętlik spowodowany ustawą Brady'ego i tzw. Assault Weapons' Ban'em który jednak wygasł, dzięki temu obowiązuje jedynie b. proste prawo federalne (w tym ustawa z 1934) i prawa stanowe.
D. Wszystko jest w Wiki (po ang.).
E. Czasem jak coś chcesz, i nawet wiesz co i jak to musisz się postarać żeby to zdobyć (:

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Czy więc to pytanie ze znajomości Jaggedów, czy anglojęzycznej Wikipedii?

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Bez znajomości Jagged'ów nie odpowiesz (:

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Podpowiedź:
Prawo Federalne w USA (tyczy się wszystkich stanów) zabrania cywilom posiadać broń maszynową która nie została zarejestrowana przed rokiem 1986, posiadanie takiej broni wymaga specjalnego pozwolenia.
Ponadto zabrania się posiadania broni (poza bronią gładkolufową) o kalibrze przekraczającym .50 cala czyli 12.7mm.
Broń gładkolufowa (rzeczywiście gładkolufowa a także nagwintowana) nie ma ograniczeń kalibru.
Ponadto zabrania się posiadania broni takiej jak materiały wybuchowe, miotacze ognia, granatniki etc... bez odpowiedniego zezwolenia.
Każda broń z gwintowaną lufą i kolbą musi mieć co najmniej 16 calową lufę i długość całkowitą co najmniej 26 cali (chyba że jest bronią maszynową), broń która nie spełnia tych wymogów wymaga specjalnego pozwolenia.
Ponadto są pewne ograniczenia w kwestii amunicji p-panc. i smugowej oraz zapalającej (ale to już wykracza poza temat.
Sprawdźcie czego nie wolno w Komunistycznej Riespublice Kalifornii (Kommunist Republik of Kalifornia) i skonfrontujcie to z bronią w JA2, w sumie wyjdzie że prawie niczego nie wolno mieć.

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

No to strzelę tak:
strzelba (ta zwykła)
Ruger Mini-14
każdy rewlower i pistolet, który nie strzela serią.

I jak?

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Blisko ale nie do końca dobrze bo nie wziąłeś pod uwagę prawa Kalifornii :)
Ponadto paru broni dozwolonych nie wymieniłeś :)
Grube ryby wchodzą, leszcze uciekają, kto pierwszy ten lepszy :P
http://en.wikipedia.org/wiki/Gun_laws_in_California

*

Kelly
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

bez jaj ale to jest quiz o wiedzy z jaggeda a nie wymieniania broni, które można mieć w kalifornii i występują w jaggedzie.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ja proponuję w ogóle nie pytać o bronie bo ciągle to robicie i ciągle są z tym problemy.

*
Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Ja nie mam czasu na bieganie po necie i czytanie o kalafiornijskich przepisach. W czwartek mam obronę pracy magisterskiej. Znajomy historyk proponował mi zabrania na obronę w pełni sprawnej repliki karabinu maszynowego kal. 14 mm (czy czegoś takiego, nie pamiętam, dawno). Można mieć bez zezwolenia (no może nie każdy może, ale jak się jest jakimś kolekcjonerem, czy czymś, to już tak). Tyle w temacie off-top.

Co do pytania, to już rzeczywiście były jakieś loty z pytaniami o broń, chyba nawet raz chodziło o moje pytanie.

Proponuję nie zadawać pytań o broń w tym quizie i dla chętnych pojechać z quizem tylko o broni. Poza tym, to już drugi jaggedowy quiz. Coraz ciężej zadać pytanie, powoli trzeba chyba będzie zwinąć interes.

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Jaggedowy Quiz bez pytań o broń? :lol2: Stridingshadow zadał trudne pytanie, ale to nie powód, żeby takich pytań nie zadawać w ogóle - broń to nieodłączny element Jaggeda.

@Stridingshadow, mógłbyś zadać nowe pytanie - mimo podpowiedzi, samej odpowiedzi brak ;)

*

Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

był już kiedyś poza tym problem, że ktoś zadał pytanie, ktore dotyczyło muzyki i Jaggeda, nakazano zmianę pytania, wydaje mi się tu być analogiczna sytuacja.
Pytanie o broń z Jaggeda jest spoko, ale o bron z Jaggeda i prawo juz nie.

Jaahquubel, powodzenia!

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No to ja to podsumuję i sprecyzuję:

Mogą być pytania odnośnie broni z Jaggeda, ale takie, na które odpowiedź można znaleźć w serwisie lub podczas gry - takie, na które trzeba być znawcą broni i zasad nią rządzących w realiach odpadają, bo w dużej mierze mają niewiele wspólnego z Jaggedem (nie licząc samej nazwy broni).

Tak więc, Stridingshadow zmień pytanie.

*
Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów. Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 59  Następna