lukasamd pisze:
No tutaj to mam bardzo duże wątpliwości, jeżeli coś takiego będzie i np. będę mógł zdobyć Power Armora (czy. Pancerz Wspomagany) to niby kto i czym mnie zabije?
Może byłby to problem gdyby wrzucić pancerz w XX wiek, ale w świecie Fallouta sam zabijałeś tysiące wrogów w pancerzach, jednym ludkiem z kilkoma tragarzami
i w zasadzie dało się to zrobić kałachem 5mm.IMO obecne EOD odpowiada cechom PA - granat lądujący obok najemnika w nim, nie robi za wielkiego wrażenia, więc już mamy takie pancerze tylko o innej nazwie
No ale akurat nie o puszki mi chodziło - raczej o leather i combat armour oraz resztę mniej nieprawdopodobnych opakowań. Wspomagane były by problematyczne z innych powodów niż teoretyczne parametry ochrony (które przecież można nagiąć do własnych wyobrażeń/potrzeb), ale np. ingerencja w statystyki - zwłaszcza siły (nie wiem czy to tak łatwo rozwiązać... podejrzewam że ochronę NBC dało by się bez większego problemu zaimplementować). Nie sądzę też by zwinność i zręczność nie uległy pogorszeniu od noszenia czegoś takiego.
Z drugiej strony takie coś samo by się pewnie balansowało, bo nie wyobrażam sobie by zwykły najemnik byłby w stanie naprawić znaleziony na polu bitwy, posiekany Power Armour
Ponadto PA ma sens tylko gdy wszystkie 3 części są ze sobą połączone - to dodatkowe utrudnienie - dopóki nie masz wszystkich trzech, nie są niczym więcej jak balastem bo bez sprawnego wspomagania są nie do użytku (podstawowa różnica w pancerzach obu gier jest to że w Fo zawsze znajdujesz kompletny, 'jednoczęściowy' i sprawny pancerz).Jak widać sam temat Power Armour jest dość obszerny, a za bardzo się w niego jeszcze nie zagłębilismy.