Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Słyszał ktokolwiek o tej grze? A może ktoś słyszał o Diabolique? Jakiś czas temu twórcy podjęli decyzję o zmianie nazwy na Infernal. A kto jest twórcą? Oczywiście firma Metropolis Software, tak to ci od serii gier Gorky, Skoków Narciarskich 2006 czy Teenagent (starzy gracze na pewno pamiętają).

Gra za granicą ma dobrego wydawcę - Playlogic. Czyżby więc była to po Painkillerze kolejna polska gra, która odniesie sukces? Zobaczymy. Opisywać wam gry nie będę, bo właściwie jeszcze nie wyszła ale wyjdzie w listopadzie. A zapowiada się naprawdę bosko, zresztą spójrzcie na screen na samym dole postu, czyż nie wygląda wspaniale? Ostatnio coś polscy twórcy gier są na szczycie jeśli chodzi o grafikę w grach. Poniżej podaję link do forum o grze oraz do informacji na Gry-Online.

Ten temat założyłem głównie po to aby zwiększyć zainteresowanie tą grą bo pomimo tego, że zapowiada się wspaniale w polsce jest bardzo słabo znana podczas gdy za granicą wzbudza duże zainteresowanie. I czy wogóle o niej wcześniej słyszeliście? Co o niej sądzicie?
Obrazek
Gry-Online - Informacje
Forum Metropolis Software
Infernal - Oficjalna strona gry

*
snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Pierwszy raz słyszę o tej grze... Grafika na screenach nie powaliła mnie na kolana, ale nie jest też zła. Wnętrza budynków są rzeczywiście nieźle wykonane, ale z postaciami trochę gorzej. Dziwi mnie, że tak mało o niej wiadomo, a przecież premiera niedługo...

Poza tym przed wydaniem gry, screeny zwykle są poprawiane i nie muszą być takie, jak gra ;)

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Tak, ale te screeny są prawdziwe. Grafika naprawdę taka jest. Zresztą ulepszanie screenów to nie w stylu Metropolisu. No a gra jest w polsce mało znana, a ma duże szanse na sukces. Zainteresowanie nią było duże od zawsze, przynajmniej za granicą.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja uważam że grafika na screenach jest dobra (a nawet bardzo dobra), jak po raz kolejny widać Polacy potrafią ;)

Ja też nigdy wcześniej nie słyszałem, może dlatego że nie przepadam za grami typu TPP, gatunek sam w sobie trochę wymarły (acz gra taka jak ta obala moją tezę).

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

lukasamd pisze:
Ja też nigdy wcześniej nie słyszałem, może dlatego że nie przepadam za grami typu TPP, gatunek sam w sobie trochę wymarły

Wymarły? No nie użyłby takiego określenia, co prawda nie ma zbyt wiele takich gier ale za to są same hity, jak choćby GTA, Max Payne czy choćby ostatnio nowa część Tomb Raidera. A i poprzednie gry Metropolisu odniosły spory sukces (tj. Gorky Zero i Gorky.02).

A czemu grafika w Infernalu nie zachwyciła Snicka to nie wiem, przecież tam się aż roi od efektów graficznych ;)

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Masz rację - źle to ująłem, nie wymarły ale gier naprawdę jest mało bo prawdę mówiąc, teraz rządzą FPSy (albo jak ktoś woli FPP).

Potwierdzam że jest tam dużo "wodotrysków" graficznych :D

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

lukasamd pisze:
Potwierdzam że jest tam dużo "wodotrysków" graficznych :D

Takie teraz prawa rynku gier komputerowych. Ale ja się grafiką nie podniecam, Metropolis nigdy nie miał problemów ze stworzeniem ciekawego gameplaya, wciągającej fabuły, świetnej muzyki i niesamowitego klimatu. Dowodem jest choćby Gorky 17.

Mnie oprócz braku zainteresowania w polsce polską grą zadziwia fakt, że gra nie nie ma jeszcze... polskiego wydawcy. Ostatnio gry z tej firmy wydawała Dobra Gra za 20zł dzięki czemu świetnie się sprzedawały, ale w Infernala wpakowali tyle kasy że nawet nie wierze żeby wydawca był ten sam.

A tak wogóle. Po premierze gry będzie robiona konwersja na... Xoboxa 360. Tak polska gra na najnowszą konsolę! Jak na razie jest tylko JEDNA polska gra, która wyszła na konsolę, jest to Painkiller Hell Wars na Xoboxa. A ostatnio się mówi jeszcze, że po wrsji na X360 ma być wersja na... PlayStation 3!

Tak swoją drogą, polskie gry już jakiś czas temu przestały raczkować. Ciekawe ile trzeba aby ludzie przestali gadać "polskie? to na pewno lipa" :/

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No to zależy - jeżeli wszystko dalej będzie szło w tym kierunku to na pewno polskie nie będzie kojarzone ze złym ;)

Muszę jednak dodać że w przeszłości było nieco "słabych" gier z polski, z drugiej jednak strony były i dobre robione przez polaków (np. Earth 2150, Clash)..

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Parę dni temu wystartowała oficjalna strona gry Infernal. Teraz się nie dziwię, że była robiona tak długo, czekałem na nią parę miesięcy, a trzeba dodać, że już o wiele wcześniej była ale gra zmieniła nazwę więc przestała być aktualna.

Strona wygląda super i ma spore wymagania jak na stronę. Ale to co. Na stronie pojaiwło się mnóstwo niepublikowanych do tej pory rzeczy, choćby screeny, tapety, filmy z gry czy muzyka, która jak na moje oko jest świetna i pasuje do klimatu gry, jest typowo metalowa ale to właśnie dobrze bo chyba innej nie mogli dać do takiej gry, bardzo przypomina mi tą z Painkillera. Przesłuchajcie sobie ;)

Infernal - Strona oficjalna

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Pojawiło się długo oczekiwane demo gry Infernal 2 dni temu. Ja już ściągam, możecie je pobrać z linka poniżej.

www.infernaldemo.com

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

W demko nie zagram, bo komp mi świruje cały czas. Może jakbym zagrał to zmieniłbym zdanie. Nie za bardzo podoba mi się ten klimat "niby realności" połączony z postaciami rodem z kosmicznej opery i średniowiecza zarazem. Chociaż, co tu dużo mówić, grafika jest ładna:-).
Osobiście oprócz gier o których tyle tłuczemy;-). czekam z niecierpliwością na S.T.A.L.K.E.R.a. Gra może być całkiem fajna....Zastanwiam się jak rozwiązali lokację Czarnobyl 2 (czyli ten wielki radar) i co tam gracz zastanie:-).

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Premiera gry zapowiedziana jest na 23 lutego 2007r. Wydaniem gry w polsce zajmie się firma Cenega Poland. Muszę przyznać, że takiego zainteresowania tą grą nigdy się nie spodziewałem, wszędzie się nią zachwycają i na nią czekają, nawet za granicą!

Tak więc czyżby w międzyczasie oczekiwania na Chrome 2 i Warhound (polski Crysis ;)) wyszedł inny hit z mniej znanego studia?

*
snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Świat strzelanek zbytnio mnie nie pasjonuje, ale z tego co widzę, Polacy coraz częściej robią dobre gry tego typu. Zaczęło się chyba od Chrome'a, później Painkiller i teraz to się toczy hoho. :) Aż się o nas głośno robi na świecie. A mówili, że nie potrafimy dobrych gier robić... Teraz poczekajmy jeszcze na Wiedźmina - polskiego RPG'a ;d

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

"Polacy nie gęsi" - swój język mają a i jakąś dobrą grą czasem dowalą :D

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Za granicą gra została wydana już pod koniec lutego, a u nas w polsce pojawi się 20 kwietnia 2007r. Wydawcą w polsce zajmuje się firma Cenega Poland, gra zostanie wydana w pełnej polskiej kinowej wersji językowej.

Uwaga! Portal Gry.wp.pl ocenił grę na 9.9 :!: Zobacz...

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna