Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
Stridingshadow
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Jaahquubel pisze:
Oglądałem dziś Rambo i Rambo II.
W tym drugim, słowo "expandable" zostało użyte przez Johna w trakcie rozmowy z dziewczyną na łodzi (siebie tak określił). Przetłumaczone zostało na "zbędny".

Expendable w tym znaczeniu oznacza tyle co 'możliwy do zastąpienia' chodzi oczywiście ża zarówno najemnicy jak i John Rambo nie są zwykłymi żołnierzami i nikt nie robi afery kiedy któryś z nich zginie.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

The Expendables - Najemnik Stallone w akcji
Cytuj:
Pamiętacie film The Expendables o którym pisaliśmy w listopadzie ubiegłego roku? Powodem dla którego jego nazwa znalazła się na naszym serwisie to fabuła filmu, która z pewnością wyda się znajoma każdemu wielbicielowi serii Jagged Alliance. Od czasu pierwszej zapowiedzi, świat co chwila obiegały nowe wiadomości dotyczące tej niezwykłej produkcji. Szczególnie jeśli chodzi o skład ekipy, która została wzbogacona o nazwiska, które rozpozna większość z nas. Teraz nadarzyła się dobra okazja na newsa ponieważ przedwczoraj w Brazylii oficjalnie rozpoczęto zdjęcia do filmu.

Jeszcze tego samego dnia świat obiegły amatorskie zdjęcia z planu na których widać Stallone'a w akcji. Natomiast, jeśli mowa o obsadzie to pojawi się oczywiście Sylvester Stallone, który zagra jedną z głównych ról. Towarzyszyć mu będą takie sławy jak Jason Statham, Jet Li, Mickey Rourke, Robert Knepper czy Dolph Lundgren, którego wszyscy pamiętamy ze świetnej roli Ivana Drago we filmie Rocky IV. Ponadto, na ekranie pojawią się także gwiazdy sportu jak choćby wrestlingowiec Steve Austin czy Randy Couture, mistrz wagi ciężkiej UFC. Ale chyba najbardziej elektryzująca jest wiadomość jakoby w filmie miał zagrać sam Arnold Schwarzenegger, dawny rywal Sylvestra. Jednak należy bardziej spodziewać się małego epizodu niż poważnej roli.

Muzyką zajmie się Brian Tyler, który najwyraźniej zdobył uznanie Sly'a tworząc świetne kompozycje do Rambo IV. Ale co ciekawe, w scenariuszu maczał palce Michael Gordon, człowiek odpowiedzialny za scenariusz filmu 300. The Expendables powstaje dla wytwórni NU Image, budżet jaki przeznaczono na powstanie filmu wynosi 60 mln dolarów. Premierę zaplanowano na 23 kwietnia 2010 roku, więc pozostał jeszcze rok do czasu w którym przekonamy się jak wiele wspólnego z serią JA ma ta produkcja :)

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Pierwsze oficjalne zdjęcia z "The Expendables" Stallone'a

Obrazek Obrazek Obrazek

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Obsada brzmi interesująco, szczególnie Mickey Rourke. Boję się tylko o kondycje Sylwka.

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Sylwek wytrzyma wszystko ;]
Jest jak ruski czołg ;p

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Jeżeli przestał brać Hormon Wzrostu to jeszcze pożyje, a jak nie to mu pikawa niebawem wysiądzie :P

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Gdyby coś brał to myślę, że już dawno dałby sobie spokój, zamiast wyciskać na siłowni. A czy wytrzyma? Na pewno. Już w filmie Rocky Balboa pokazał jaki jest dobry - końcowa walka była prawdziwa, nie udawana. Jeśli macie oryginał filmu to obejrzyjcie dodatki, widać tam jak jego przeciwnik (zawodowy bokser) długo nie mógł się przezwyciężyć i uderzyć Sylwestra.

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Sylwek zanim zaczął bawić się w aktorstwo boksował amatorsko. Nie sądzę że całą formę ma dzięki sterydom ale nie zmienia to faktu że podczas promowania w Australii filmu 'Rocky Balboa' Sylwek został przyłapany przez tamtejsze władze ze sporym zapasem hormonu wzrostu (nielegalny doping zakłada używanie dawek kilkanaście razy większych niż dawki substytucyjne używane w leczeniu niedoboru wzrostu u dzieci) który mógł być użyty tylko do dopingu (chyba że Sylwek prowadzi obwoźną klinikę leczenia niskorosłości u dzieci, to zmieniałoby postać rzeczy :P ).

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

No w sumie, o tym zapomniałem. Ale fakt faktem, że się trzyma i to lepiej niż nie jeden dziadek :]

*
zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

W sumie to nie znam innego przykładu człowieka w tym wieku i z taką kondycją ;]

*

Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Len pisze:
Gdyby coś brał to myślę, że już dawno dałby sobie spokój, zamiast wyciskać na siłowni. A czy wytrzyma? Na pewno. Już w filmie Rocky Balboa pokazał jaki jest dobry - końcowa walka była prawdziwa, nie udawana. Jeśli macie oryginał filmu to obejrzyjcie dodatki, widać tam jak jego przeciwnik (zawodowy bokser) długo nie mógł się przezwyciężyć i uderzyć Sylwestra.

1. Samo branie sterydów mało co daje, uwierz mi. Organizm należy ponadto pobudzić poprzez ćwiczenia, inaczej sterydy nie dadzą Ci pożądanych efektów. Jak ktoś "mądrze" bawi się w doping, to też ćwiczy.

2. Jak na osobę, która bierze HGH wygląda świetnie, bo HGH powoduje rozrost organów wewnętrznych, zwłaszcza jelit ( a zwłaszcza gdy się bierze HGH + insulina- wystarczy popatrzeć na większość światowej czołówki, np. Ronnego Colemana- obwód pasa ponad 100cm).

3. Nie wierzę w prawdziwość walki, i jestem pewien że powie Ci to każdy trenujący lub interesujący się boksem.

4. co do wyglądu Sylwka- został mu niski poziom tłuszczu - pogratulować, dobre przedramiona- zasługa, że przedramiona mają włókna wolnokurczliwe i tak łatwo masa tam nie schodzi. Reszta jest dobra, ale dużo już mu zeszło od najlepszych czasów- miał bodajże 124 cm klacie.

@ zadra666- chcesz zobaczyć jak można wyglądać w takim wieku?- proszę:

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=6812581

Obydwaj nie byli czyści wg. mnie, ale jak na ich wiek (65) formę maja perfekcyjną. Sylwek trochę szybciej uróśł i trochę szybciej spadnie.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Skoro już jesteśmy przy faktach medycznych :)
Hormon wzrostu to nie steryd tylko hormon peptydowy :)
Ponadto, hormon wzrostu stosowany w dużych dawkach przez krótki okres czasu (a nie w średnich dawkach przez bardzo długi okres czasu jak w Akromegalii) nie powoduje przerostu (ani tym bardziej rozrostu bo jedno to nie drugie a Ty widocznie mylisz pojęcia) masy narządów wewnętrznych.
Ponadto przerastające pod wpływem długotrwałego przyjmowania hormonu wzrostu narządy to tzw. narządy miąższowe czyli wątroba, śledziona i nerki a przede wszystkim serce (a nie jelita jak stwierdziłeś).
Badania nad zdrowymi ochotnikami wykazały że dawki terapeutyczne ludzkiego hormonu wzrostu powodują redukcję masy tkanki tłuszczowej oraz zwiększoną retencję płynów, dzięki czemu mięśnie podmiotu są bardziej widoczne (mniej tłuszczu w tkance podskórnej) oraz obrzmiałe (retencja wody w tkankach).
Dalej :D
(nie jestem pewien czy chcesz czytać więc i Ty może się zastanów).
Nie wiem jaki jest sens stosować hormon wzrostu razem z insuliną, pomimo faktu iż insulina wykazuje łagodne działanie anaboliczne na tkankę mięśniową to przede wszystkim wykazuje silne działanie anaboliczne na tkankę tłuszczową co przekłada się tym że się od niej tyje i to bardzo.
Wiele młodych dziewczyn chorych na cukrzycę właśnie z tego powodu nie przestrzega właściwej terapii.
Tobie zapewne chodziło o insulinopodobny czynnik wzrostu IGF-1 który wykazuje silniejsze działanie anaboliczne na tkankę mięśniową oraz brak działania anabolicznego na tkankę tłuszczową.
Jeżeli chodzi o sam wpływ HGH na przyrost masy mięśniowej (czyli przerost tk. mięśniowej poprzecznie prążkowanej) to wykazano że jest on raczej nieznaczny a nowo wytwarzane włókna kurczliwe przybierają przebieg chaotyczny, zatem nawet przy przyroście masy mięśniowej nie występuje zwiększenie siły mięśniowej.
Ponadto wykazano wpływ HGH na wytwarzanie włókien kolagenowych w omięsnej i namięsnej co zwiększa objętość mięśni i ich wytrzymałość na urazy ale zarazem upośledza ich siłę skurczu co jeszcze bardziej pogarsza kondycję delikwenta.
Wypada także wspomnieć że chaotyczny przerost mięśnia serca prowadzi do kardiomiopatii przerostowej i niewydolności serca (zapewne sami domyślacie się że nie wpływa to dorbze na kondycję).
Teraz kiedy wykazałem że nie spałem przez 3 tygodnie pediatrii (z Panią ordynator która zamiast leczenia dzieci uczyła nas dobrodziejstw Hormonu wzrostu) oraz ostatniego tygodnia na Gastroenterologii (spodziewałem się nieswoistych zapaleń jelit i chorób metabolicznych a tam same biegunki i cukrzyce) to jeżeli pozwolisz, udzielę Ci koleżeńskiej rady, zanim zaczniesz innych pouczać racz upewnić się co do trafności swojej wiedzy bo tak się składa (gdybyś przeczytał moje powitanie miałbyś szansę zauważyć) że jestem na IV roku medycyny i co nieco wiem o fizjologii :)
Pozdrawiam

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Doktór Gienerał się nieco zbulwersował. ;-)

Ja jestem drugi rok na piątym roku matematyki i piszę pracę magisterską na temat równania Sylvestra. :-D To tak a propos tematu.
I jeszcze jedno: Sly na treningu.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Jaahquubel pisze:
1. Samo branie sterydów mało co daje, uwierz mi. Organizm należy ponadto pobudzić poprzez ćwiczenia, inaczej sterydy nie dadzą Ci pożądanych efektów. Jak ktoś "mądrze" bawi się w doping, to też ćwiczy.

Serio? :P

Chodziło mi o to, że gdyby brał coś w przeszłości to dziś mógłby nie czuć się na tyle dobrze, żeby rzucać się na ziemię z karabinem w łapie.

A co do prawdziwości walki w filmie Rocky Balboa. No z pewnością nie było tak, że ten bokser trzaskał go jak swoich prawdziwych przeciwników, trochę udawania w tym musiało być. Zazwyczaj w filmach aktor udaje, że kogoś uderza, a tak naprawdę tylko macha ręką przed twarzą drugiego aktora. Wrażenie uderzenia powstaje poprzez właściwe ustawienie kamery i dodanie dźwięków (obejrzyjcie materiały dodatkowe z Kronik Riddicka). Alew Rocky Balboa same uderzenia były prawdziwe, dobrze to widać na innych ujęciach, choćby z treningów (i prawdziwe rany).

Co ciekawe, końcowa scena filmu była kręcona na samym początku. Zadecydował o tym Sylwester, chciał zrealizować scenę walki, kiedy był w najlepszej formie.

*
Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Stridingshadow pisze:
Hormon wzrostu to nie steryd tylko hormon peptydowy

dla osób związanych z siłownią jest to steryd, fakt można się przyczepić do nazewnictwa, bo można użyć nazwy steryd anaboliczny- ale nie każdy steryd ma na celu budowanie masy, dla osób związanych z siłownią steryd to zakazany środek, bądź taki, który w przyszłości może zostać zakazany.

Cytuj:

Chce mi się czytać, tym tekstem sugerujesz chyba (tak ja to odbieram), iż się nie zastanawiam. Uważam takie wypowiedzi za bezsensowne i nie mające żadnego merytorycznego wkładu.

Miałem okazję przeczytać Twoje powitanie, nie wiem czemu sugerujesz iż nie. Poza tym ja uważam , iż nie zgadzam się z argumentami i to one maja znaczenie, a nie człowiek z jakim prowadzę dyskusję.

Ja z kolei wiem co nieco o szeroko pojętej kulturystyce i przedstawiam Ci kulturystyczny punkt widzenia.

Cytuj:
Ponadto, hormon wzrostu stosowany w dużych dawkach przez krótki okres czasu (a nie w średnich dawkach przez bardzo długi okres czasu jak w Akromegalii) nie powoduje przerostu (ani tym bardziej rozrostu bo jedno to nie drugie a Ty widocznie mylisz pojęcia) masy narządów wewnętrznych.
Ponadto przerastające pod wpływem długotrwałego przyjmowania hormonu wzrostu narządy to tzw. narządy miąższowe czyli wątroba, śledziona i nerki a przede wszystkim serce (a nie jelita jak stwierdziłeś).
Badania nad zdrowymi ochotnikami wykazały że dawki terapeutyczne ludzkiego hormonu wzrostu powodują redukcję masy tkanki tłuszczowej oraz zwiększoną retencję płynów, dzięki czemu mięśnie podmiotu są bardziej widoczne (mniej tłuszczu w tkance podskórnej) oraz obrzmiałe (retencja wody w tkankach).
Dalej :D
Nie wiem jaki jest sens stosować hormon wzrostu razem z insuliną, pomimo faktu iż insulina wykazuje łagodne działanie anaboliczne na tkankę mięśniową to przede wszystkim wykazuje silne działanie anaboliczne na tkankę tłuszczową co przekłada się tym że się od niej tyje i to bardzo.

Wiele środków powoduje retencję wody w organiźmie i łapanie tłuszczu, a mimo to jest stosowanych. Spójrz na obecnych kulturystów- zobaczysz o co mi chodzi. Ponadto pragnę zauważyć, iż większości kulturystów chodzi o przyrost mięśni a nie siły.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna