Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Czy powstanie film Jagged Alliance? Wciąż nie wiemy, ale...
Cytuj:
Czasem trudno uwierzyć, że na temat tego projektu wiemy tylko tyle, że będzie. Minęło 14 miesięcy od zapowiedzi, i jedynej informacji, na temat filmu pod tytułem Jagged Alliance, którego fabuła miała być wzorowana na pierwszej części słynnej serii. Przy takim rozwoju wydarzeń uzasadnione są obawy o przyszłość projektu. Co my właściwie wiemy? Jedynie to, że istnieją plany powstania filmu ale poza tym nie uraczono nas nawet informacjami czy w ogóle powstał scenariusz! Chociaż z drugiej strony, to dobry materiał na film akcji, szkoda było by go zmarnować.

Tymczasem, wiele wskazuje na to, że pomysł już podchwycił kto inny. Słynny aktor i reżyser Sylvester Stallone! Oczywiście, nie mamy żadnych informacji wskazujących na to, że odtwórca roli Rocky'ego czy Rambo w ogóle słyszał o planowanym filmie. Jednakże, czytając bardzo skrótowy opis, nie sposób nie odnieść wrażenia, że JA ma swój niemały wkład. Mianowicie, film opowiada współczesną historię grupy najemników wynajętej do delikatnej i śmiertelnie niebezpiecznej misji. Ich celem jest obalenie bezlitosnego dyktatora jednego z krajów Ameryki Południowej i wyzwolenie miejscowej ludności.

W roli głównej u boku Stallone'a zagrają także Jason Statham (Transporter, Crank), Forest Whitaker (Ostatni Król Szkocji) i być może Jet Li (Pocałunek Smoka). Zdjęcia nad filmem zatytułowanym "The Expendables" realizowane będą już od lutego przyszłego roku na Kostaryce i Luizjanie dla wytwórni Millenium Films dla której Sly nakręcił już jeden film zatytułowany John Rambo. A zważywszy na ten ostatni tytuł, być może szykuje się nam naprawdę dobre kino akcji, które na dodatek może mieć wiele wspólnego z Jagged Alliance. A co Wy o tym sądzicie? Zapraszamy do dyskusji na naszym forum.

Mam mieszane uczucia. Z jednej strony to bardzo fajnie, że powstanie coś godnego uwagi w stylu Jagged Alliance. Ale z drugiej strony, film na podstawie JA będzie miał niezłego konkurenta. Oby nie okazało się, że JA będzie tylko powtórką z "The Expendables".

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Sam za Rambo nie przepadam - ot, kolejna opowieść jak to jeden człowiek masakruje oddziały wroga. Ostatni film z serii był nawet całkiem całkiem, szczególnie sceny walki, jednak to za mało, żeby wyszedł naprawdę dobry film :D

Ciekawe co wyjdzie z tego projektu - tematyka jak najbardziej Jaggedowa, zobaczymy jak z wykonaniem. Czy film JA będzie powtórką? To raczej zależy od tego, jaką historię tam zobaczymy.

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Czy chociaż Sly z "Transporterem" wiedza co to Jagged Alliance ???
Hmmmmm myślę , że odpowiedź jest nadzwyczaj klarowana ;/

Jeśli Jet Li(jeden z ulubionych aktorów) by zagrał to musiałbym to zobaczyć :)

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Mógłby zagrac.
Na film na pewno pojde.

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Jet Li, dla mnie to słaby punkt filmu. Nie lubię go, jedyne co w filmach pokazuje to harakiri. Za to Stallone'a i Stathama uwielbiam :) Ciekawe tylko jak projekt się rozwinie bo na razie nie wiele wiadomo.

*
zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Len ,a widziałeś "Pocałunek Smoka" ? Jak dla mnie jeden z lepszych filmów z Jetem ;p

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Nie wiem, może widziałem. Ale ja ogólnie nie lubię filmów w których 3/4 czasu spędza się na oglądaniu kopniaków z półobrotu.

*
Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Bez przesady, nie każdy film o najemnikach jest od razu nawiązaniem do JA. Ja wiem, że nam JA przesłania cały świat, ale są ludzie, którzy tak nie mają. I jak robią film o najemnikach, to jest to tylko film o najemnikach.

Moglibyśmy sami zrobić ekranizację JA. Da się. Zobaczcie co robi Bemowo Pictures, zwłaszcza filmy "Ostatni lot"i "Supermarket garden".

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ale nikt tutaj nie mówi, że ten film jest nawiązaniem do JA. My tylko snujemy domysły zważywszy na duże podobieństwa.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Jet Li w roli Texa, Stallon jako... hm... Gus? A Statham to nie wiem, grunt że taką ekipą można zrobić wjazd na pałac dowolnego dyktatora czy tam dyktatorki :)

Od kiedy przeczytałem opis filmu jedno chodzi mi po głowie - czy Stallone grał kiedyś w Jaggedy? Niesamowite podobieństwo (CIA, Ameryka Płd, dyktator...)

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Podobieństwo jest. Ale nawet jeśli Sly nigdy o JA nie słyszał to co z tego? Co się stanie? Przecież to nie zmieni faktu, że będziemy mieli film o najemnikach obalających dyktatora, wprost dla fanów serii Jagged Alliance.

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

W sumie to ciekawosć też mam czy Rambo grał a Jaggedy :)
Ale na pewno z rola sobie poradzi bo ma doswiadczenie :)

Moja mała "pasja"

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Jestem fanem serii JA ,ale wolę oglądać jak Braveheart biega z Claymoorem niż bandę spoconych najemników;p

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

oj zaraz spoconych

moi sie nie pocą :)

Moja mała "pasja"

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

No to miało troszkę ubarwić tylko wypowiedź ;p

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna