Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Serię Doom zna chyba każdy. Pamiętam jak, jeszcze w zeszłym wieku, grałem w pierwsza i drugą część. Gra potrafiła nieźle nastraszyć choć na dłuższą metę była dość nudna. Teraz zabieram się za Dooma 3 ale jest pewna rzecz, która nie daje mi spokoju - głosy w polskiej wersji, zupełnie nie pasują one do ruchów ust. Czy to normalne? I druga sprawa, kiedy strzelam w przeciwników, za każdym trafieniem wydają jeden i ten sam dźwięk, az mam wrażenie, że to jakaś niskobudżetówka zrobiona w 3 miesiące. A tymczasem ta gra powstawała 3 lata.

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

ech grąło się w dooma xD
Dziwne ze jeszcze tematu nei było xD

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

@Len - to że gra powstawała 3 lata, miała niesamowitą reklamę (podobnie jak HL2 w tym samym czasie) i była kultywowana jeszcze przed premierą, to nie znaczy wcale, że polonizację robił Iron Squad :D

Grałem w wersję PL i powiem: tak, ja też tak miałem więc szybko zaopatrzyłem się w wersję EN.

Co do całej serii zaś - Doom 1 to świetna sprawa, grałem w to nieco kiedyś. Doom 2 też niezły, w obu tych częściach (i dodatkach) niesamowity klimat robiła muza :) Trójeczka to już mieszane uczucia - jako że najpierw zagrałem w Far Cry, które wyleciało całkowicie z zaskoczenia, po Doomie 3 spodziewałem się znacznie więcej - moim zdaniem kiepsko nawiązuje to klimatem do wcześniejszych części... na ale taki jest urok które wychodzą po takich przerwach.

Wspomnę też o Doom RPG - jedna z gier która dosyć często trafia na mój telefon, przeszedłem 3 razy, przejdę z pewnością jeszcze raz ;) Idealna na nudne lekcje.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

lukasamd pisze:
@Len - to że gra powstawała 3 lata, miała niesamowitą reklamę (podobnie jak HL2 w tym samym czasie) i była kultywowana jeszcze przed premierą, to nie znaczy wcale, że polonizację robił Iron Squad :D

Grałem w wersję PL i powiem: tak, ja też tak miałem więc szybko zaopatrzyłem się w wersję EN.

No a szkoda, bo na pewno wyszłoby lepiej :D Samo spolszczenie byłoby I klasa gdyby nie te nieszczęśliwe głosy, po prostu nie zostały wpasowane w grę. Ale cała reszta, te wszystkie napisy. Obojętnie gdzie bym nie spojrzał, na maszynę do gier, ścianę, przedmioty, telewizja, gdzie leci telewizja a'la TVN 24... wszystko jest po polsku.

A co z tymi dźwiękami zmutowanych ludzi? Bo jakoś nie przypominam sobie, żeby w angielskim demie wydawały ten sam dźwięk za każdym trafieniem.

lukasamd pisze:
Wspomnę też o Doom RPG - jedna z gier która dosyć często trafia na mój telefon, przeszedłem 3 razy, przejdę z pewnością jeszcze raz ;) Idealna na nudne lekcje.

Mam ale nie umiem przejść pierwszego poziomu xD Nie wiem gdzie iść, gdziekolwiek bym nie poszedł, nie dojdę nigdzie, gdzie nie byłbym wcześniej.

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Oooo doom RPG na komorke tez jest fajny xD
Len pisze:
Mam ale nie umiem przejść pierwszego poziomu Nie wiem gdzie iść, gdziekolwiek bym nie poszedł, nie dojdę nigdzie, gdzie nie byłbym wcześniej.

Od czego jest map'a?

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Doom RPG na komórkę przeszedłem w zeszłym roku, grałem chyba 3 godziny w środku nocy. Zasnąć nie mogłem a gra tak mnie wciągnęła... xD

Przed chwilą przeszedłem Doom 3. Gra długa i niepokojąca, podoba mi się. I jakoś nie zgadzam się z zrzutami, że nudna. Owszem, całą grę rozwalamy różne stwory i to na pewno będzie nudne dla tych, którzy poświęcają temu najwięcej uwagi. Ja skupiłem się na fabule, która cały czas się rozwija, a co jakiś czas znajdujemy PDA z których można się dowiedzieć wielu ciekawych informacji. Ogólnie, grało mi się dobrze. Grafika nawet dziś jest bardzo dobra.

Jedyny minus tej gry to polska wersja językowa. Spolszczono niemalże wszystko ale nie dostosowano kwestii mówionych do ruchów warg. Czasem zdarza się, że gość już nic nie mówi a wciąż rusza ustami.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie