Szczerze mówiąc nie przypominam sobie gry Akelli wypuszczonej w terminie, i mam duże problemy z datami gier tej firmy.

Często jest tak, że plan wydawniczy mówi co innego, karta katalogowa co innego a news o przesunięciu pojawia się kilka dni po obiecanej dacie. O Akelli krążą też legendy w Rosji, kolega który był ostatnio na spotkaniu dziennikarzy branżowych, rozmawiał z przedstawicielką największego rosyjskiego magazynu o grach. Akella to jeden z bardziej niestarannych wydawców, jak wspomniała dziennikarka mało która wersja którą dostają do recenzji działa.
Ale, żeby was nie przerazić, pewnie będzie tak, że Ja3 wyjdzie w Rosji, tamtejsi fani wykryją bugi a jednocześnie będzie powstawać lokalizacja angielska, co da developerom czas na poprawienie ewentualnych niedoróbek. Ale to tylko moje wróżenie z fusów. Nie zapominajmy, że nad projektem trzyma rękę Strategy First, które może nie ma już takiej pozycji jak kiedyś, ale JA3 to najważniejsza gra w ich planie wydawniczym. Gdyby nie zależało im na jakości to nie rozstali by się z GFI i wypuściliby obecnego JAZZa pod tytułem JA3.