Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna
Autor Wiadomość
mtl
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Ostatnio w serwisie pcgames.de pojawiły się nowe screeny w bd. jakości. IMO ghoul nawet nawet, ale supermutant wygląda raczej jak paladyn na sterydach (i do tego jeszcze ten 'armor' ;/).

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No nie mogę powiedzieć, żeby screeny wyglądały źle jeżeli chodzi o jakość grafiki, wyglądają całkiem przyzwoicie ;)

a) ciekawe jak na tym 2. obrazku koleś zrobił, że trafił mutanta w nogę - czemu wielkolud jets do góry nogami? :galy:

b) Ghoul wygląda fajnie ale wygląda jak wyciągnięty z horroru a nie Fallouta - przydałoby się coś a'la drzewko na głowie jakie miał Harold albo coś w tym stylu :D

c) Armor na mutancie rzeczywiście kiepsko wygląda

d) Ten koleś z minigunem - jeżeli to jest Power Armor to go IMO zepsuli.

BTW. Ciekawe czy będzie Adv. Power Armor taki jak w F2, IMO najlepiej wyglądający pancerz jaki widziałem w serii.

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Co do Ghuli, jesli to są tylko przeciwnicy to mogą być tacy jak na screenie, ale przyjaznych nam Ghuli mogli by zrobic jepiej.
lukasamd pisze:
a) ciekawe jak na tym 2. obrazku koleś zrobił, że trafił mutanta w nogę - czemu wielkolud jets do góry nogami?

eee... może to bardziej zmutowany mutant niż nam się wydaje? :lol:
A ostatni obrazek to chyba coś ala kafejka Niespełnionych Marzeń (no iecie taki smaczek)

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Cafe of Broken Dreams ;)

Swoją drogą, ciekawe czy w Fallout 3 też będziemy mieli takie "dodatkowe lokacje" zależne tylko od tego, jak duży mamy współczynnik szczęścia. Wtedy nie było problemu ale jak zrobią to w 3D?

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Power Armor schrzanili po całej linii - strasznie odbiega od oryginału (F1 & F2).

A co do tego ostatniego screena, to przedstawia on wnętrze naszej rodzimej Krypty 101, która jakby nie patrzeć, też nie zachwyca.

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

BLA BLA BLA....
co wy chcecie dostac fallouta 3 z grafiką taką jak w 1??
w 3D sie poprostu nie da wszystkiego zrboic tak jak w 2D. Power Armora spieprzyli to prawda, ale nie jest tak źle. Widac juz tutaj jakies małe uprzedzenie.Jest możliwe ,ze Fallout 3 nie dorówna nawet w połowie poprzednim częścią, a może będzie to najlepsza część z serii?? W RPG nie liczy się grafika, tylko fabuła, zadnia, klimat. Screeny dobrze oddają klimat zabawy bombkami, ghul może być(co mozna oczekiwać po człowieku-mutancie, świecącym w ciemności od promieniowania i z drzewkiem[a raczej bez] na głowie), armor wygląda jak XIX-wieczny prototyp skafandra astronauty i do tego jeszcze ta skrzynia na plecach(hmm... moze to bateria?[w poprzednich częściach wydawały się mniejsze] a może pojemnik na przedmioty[sic!]- no tutaj widac realizm lol), mutek do góry nogami-ofiara zdezelowanej miny przeciwczołgowej? a może gosciu trafił go z railguna i mu sie pod sufitem poprzewrcało?
jedyne co najlepsze to PIES - dobrze ze jes (hehe)

I'm a... fraid.

*

Sid
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Jednak coś im się udało:
http://fallout.bethsoft.com/pol/vault/d ... 24.07.html

Według mnie PipBoy jest całkiem zgrabny i chłopcy wyszli obronną ręką z bagna, w które wpakował Interplay ewentualnych twórców Falloutów 3D.

lukasamd pisze:
b) Ghoul wygląda fajnie ale wygląda jak wyciągnięty z horroru a nie Fallouta - przydałoby się coś a'la drzewko na głowie jakie miał Harold albo coś w tym stylu :D

Mam Cię, grubasku :P . Harold nie był Ghoulem a mutantem i dlatego trochę się różnił od ghouli. Porównaj sobie jego np. z Sethem. Mają nieco inne deformacje, a ten ghoul jest moze trochę zombiasty, ale czy ghoule z jedynki zombiaste nie były("Brainnnn...")?

That as soon as you're born you're dying...

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Sid pisze:
Według mnie PipBoy jest całkiem zgrabny i chłopcy wyszli obronną ręką z bagna, w które wpakował Interplay ewentualnych twórców Falloutów 3D.

:O PIP-BOY 3000! zawsze chciałem takiego mieć! :-D

I'm a... fraid.

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

momo78 pisze:
Widac juz tutaj jakies małe uprzedzenie.Jest możliwe ,ze Fallout 3 nie dorówna nawet w połowie poprzednim częścią, a może będzie to najlepsza część z serii??

Powtarzam jeszcze raz - nie twierdzę, że F3 jako gra będzie do kitu. Twierdzę, że Fallout 3 nigdy nie powinien nosić tej nazwy.

Najpoważniejsze błędy jakie popełnili ludzie z Bethesdy to zrezygnowanie z rzutu izometrycznego oraz z walki w turach (i nie ma tu tłumaczenia, że F1 i F2 były w rzucie izometrycznym, bo tylko na tyle pozwalał wtedy sprzęt - właśnie rzut izometryczny i walka w turach były jednymi z pierwszych założeń jakie ustalili twórcy, jeszcze przed umieszczeniem akcji w postnuklearnej Ameryce i nadaniu grze nazwy Fallout).

Rozgrywka w Falloucie nigdy nie polegała na tym, jak szybko gracz potrafi machać myszką po ekranie. Każdą decyzję można było spokojnie przeanalizować. A w F3? Fakt, że wprowadzili "VATS" (jakiej nazwy by nie wymyślili, to się zowie aktywna pauza), jednak wątpię, że wygrana w walce nie zależy od "szybkości gracza".

Argument, że w 3D nie da się wszystkiego zrobić jak w 2D jest wyssany z palca. Dowód? Ściągnij sobie udostępnioną jakiś czas temu wersję Alpha Fallout 3 jeszcze z pod znaku Black Isle - jeśli tak miałby wyglądać F3, kupił bym w ciemno (wtedy, teraz na pewno grafika prezentowała by znacząco lepszy poziom).

Jest jeszcze parę rzeczy, które rażą w oczy. M. in. ręczna wyrzutnia atomowa oraz wybuchające samochody napędzane Micro Fusion Cells, które nigdy nie powinny eksplodować (przyznał to nawet jeden z twórców z Bethsedy, jednak od razu dodał, że eksplozję zostały wprowadzone, bo "fajnie wyglądają" (sic!))

A wracając do Power Armora, to już po teaserze wiedziałem, że będzie sknocony (screen z teasera). Sorry, ale ten pancerz nie miał żadnych ostrych kątów itp, a tu wygląda jak by był kuty u jakiegoś wiejskiego kowala. Co ten koleś ma na klacie? Jakąś blachę z pieca hutniczego? Spójrzmy jeszcze na barki - nawet nie podobne do tego, co było w F1 & F2.

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

moteel pisze:
A wracając do Power Armora, to już po teaserze wiedziałem, że będzie sknocony (screen z teasera). Sorry, ale ten pancerz nie miał żadnych ostrych kątów itp, a tu wygląda jak by był kuty u jakiegoś wiejskiego kowala. .

eee... bo to jest tańsza wersja.
moteel pisze:
Co ten koleś ma na klacie? Jakąś blachę z pieca hutniczego?

To są płytki ceramiczne ! (sic!)
moteel pisze:
Powtarzam jeszcze raz - nie twierdzę, że F3 jako gra będzie do kitu. Twierdzę, że Fallout 3 nigdy nie powinien nosić tej nazwy.

a więc czego byś chciał? w tych czasach Falloutowy Fallout by nie przeszedł (jesli chodzi o wykonanie, grafikę itp), byłby jedynie smaczkiem dla miłosników serii.
Ja wam mogę przysięgnąć, ze zagram w F3 i przejde go, bez względu na to, czy to będzie gniot wszech czasów, czy też gra tysiąclecia (lol)
Sid pisze:
Harold nie był Ghoulem

eee. harold nie był ghulem? eee więc kto/co miał/miało drzewko na łepie?? (był nawet w przedstawiony w postaci animacji gdy sę z nim gadało)

BTW.moteel, nie zagrasz w tego fallouta?

I'm a... fraid.

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

momo78 pisze:
a więc czego byś chciał? w tych czasach Falloutowy Fallout by nie przeszedł (jesli chodzi o wykonanie, grafikę itp), byłby jedynie smaczkiem dla miłosników serii.

Smaczkiem? Rotfl. Właśnie w dzisiejszych czasach, kiedy królują FPS'y, brakuje naprawdę dobrych gier RPG. Fallout jest właśnie taką grą. Walka w turach, izometria (w wykonaniu 3D, jak najbardziej!), S.P.E.C.I.A.L., DIALOGI, to jest właśnie Fallout. Niestety, ale mam wrażenie, że po Falloucie od Bethesdy zostanie mi tylko zgaga i niestrawność.

momo78 pisze:
eee. harold nie był ghulem? eee więc kto/co miał/miało drzewko na łepie?? (był nawet w przedstawiony w postaci animacji gdy sę z nim gadało)

Harold nie jest ghoulem, gdyż nie dorobił się swojego wyglądu przez skutki promieniowania (jak standardowy ghoul). Stał się tym czym jest podczas wyprawy do Military Base (Baza Wojskowa, F1 & F2), gdzie był wystawiony na działanie wirusa FEV (lub wpadł do kadzi z tymże wirusem, już dokładnie nie pamiętem).

momo78 pisze:
BTW.moteel, nie zagrasz w tego fallouta?

Oczywiście, że zagram. Jak inaczej mógłbym ocenić, czy F3 jest w ogóle czegoś wart.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

momo78 pisze:
Ja wam mogę przysięgnąć, ze zagram w F3 i przejde go, bez względu na to, czy to będzie gniot wszech czasów, czy też gra tysiąclecia (lol)

No ale co to będzie? Granie dla samego przejścia bo gra ma taką nazwę jak inne z legendarnej serii? Jeżeli będzie gniotem to nazwa na pewno tego nie zmieni i nie ma sentymentów.

moteel pisze:
Smaczkiem? Rotfl. Właśnie w dzisiejszych czasach, kiedy królują FPS'y, brakuje naprawdę dobrych gier RPG. Fallout jest właśnie taką grą. Walka w turach, izometria (w wykonaniu 3D, jak najbardziej!), S.P.E.C.I.A.L., DIALOGI, to jest właśnie Fallout. Niestety, ale mam wrażenie, że po Falloucie od Bethesdy zostanie mi tylko zgaga i niestrawność.

Właśnie, w F1 i F2 smaczków było po prostu masę ale to tylko powodowało, że gra byłą bardziej klimatyczna, bardziej atrakcyjna, bardziej wszystko :D Po prostu grało się w coś oryginalnego co przykuwało do ekranu na długie godziny. Produkt Bethesdy nie pasuje jako kontynuacja, jako osobna gra o innym tytule - tak.

BTW. Co do dialogów to przypomniała mi się video-rozmowa w elektrowni w Gecko z ludźmi z Enklawy:
- The president of the fuck*** States of America!

Koleś tak pięknie to akcentował, że po prostu za każdym razem kiedy grałem "dzowniłem" na platformę aby sobie pogadać :lol:

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Więc gra jest "skazana" na porażkę, ponieważ zrezygnowano z systemu turowego?

I'm a... fraid.

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

momo78 pisze:
Więc gra jest "skazana" na porażkę, ponieważ zrezygnowano z systemu turowego?

OMFG!!! Czytaj ze zrozumieniem to co napisałem! Jako "gra" to może być i hit, ale jako kontynuacja serii Fallout (czyli Fallout 3) to będzie niewypał, bo usunięto zbyt dużo rzeczy, które Fallout po prostu tworzyły.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Dokładnie, można wręcz mówić że usunięto serce całej serii.

Ciekawy jednak jestem jak będzie wyglądała popularność i ocenianie tej gry - sięgnie po nią z pewnością sporo osób, które nie miały żadnej styczności z F1 i F2 bo przecież od ich premier minęło już dużooooo czasu. Może nowi gracze sięgną także po te starsze tytuły, kto ich tam wie.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna