Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
Deran
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Sobie tak penetruje fora...
... i apropo tematu...
Nie dam sobie glowy urwac, ale grajac pierwszy raz w JA2 (a bylo to dawno... zaraz po premierze), nie wiedzialem jak pozbyc sie robali (zejscia na nizszy poziom nie znalazlem) wiec zostawilem je samym sobie, broniac sie milicja i brnac przez kolejne miasta az do stolicy...
...i jestem niemal pewien, ze po pokonaniu krolowej, bylem MOCNO podirytowany, ze nie zobaczylem radosnego THE END... wiec...

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Osobiście tylko raz grałem w Wildfire w trybie SF. Powód? Właśnie wymieniona wyżej sytuacja z robalami - niby atakują Drassen, wyłażą na powierzchnie, ale gdy zszedłem w głąb kopalni, po robalach i zejściu na niższe poziomy nie było nawet śladu.

Niestety, ale sądzę, że to kolejny bug i tak już z nich słynącego Wildfire.

Swoją drogą, nie wiem jak sytuacja z zakończeniem wyglądała by u mnie - doszedłszy do wniosku, że robali pozbyć się nie można, zacząłem nową grę, tym razem już w trybie realistycznym.

*

djt
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Nie sądzę, że to błąd - po prostu alieny mają inny system pojawiania się na planszy. Nie pojawiają się tak jak w oryginale przy wejściu do kopalni, tylko w losowym sektorze danego miasta na jego krawędzi. Pod ziemią z kolei ja przynajmniej miałem wejścia na nizsze poziomy podobnie do do tych z podstawy...
Pozdrowienia.

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

djt pisze:
Nie sądzę, że to błąd - po prostu alieny mają inny system pojawiania się na planszy. Nie pojawiają się tak jak w oryginale przy wejściu do kopalni, tylko w losowym sektorze danego miasta na jego krawędzi.

Nie chodziło mi o to, że bugiem jest pojawianie się robali w losowym sektorze miasta, tylko właśnie brak zejścia (oraz jakichkolwiek śladów ich pobytu) w kopalni w Drassen.

A wracając do tematu, to czytałem gdzieś czyjąś wypowiedź (niestety, ale nie pamiętam już gdzie, ani czyja ona była), że grając w Wildfire, robale atakowały Drassen, ale 'mieszkały' w kopalni w Grumm. Ile w tym prawdy, nie wiem sam niestety :galy: .

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

moteel pisze:
A wracając do tematu, to czytałem gdzieś czyjąś wypowiedź (niestety, ale nie pamiętam już gdzie, ani czyja ona była), że grając w Wildfire, robale atakowały Drassen, ale 'mieszkały' w kopalni w Grumm. Ile w tym prawdy, nie wiem sam niestety .

ja tak miałem też, ale po kilku takich atakach się wnerwiłem i włączyłem od nowa na realistycznym

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Ja tam żadnej różnicy nie widzę pomiędzy trybem "Science Fiction" a Realistycznym. Dla mnie jedno i drugie jest takie samo. W "Science Fiction" nigdy nie zauważyłem żadnego plugawego robactwa.

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Wigen pisze:
Ja tam żadnej różnicy nie widzę pomiędzy trybem "Science Fiction" a Realistycznym. Dla mnie jedno i drugie jest takie samo. W "Science Fiction" nigdy nie zauważyłem żadnego plugawego robactwa.

Żałuj Synu, żałuj, było na co popatrzeć :P

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2