Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Pablo1989
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy kapral
Starszy kapral

Witam jeszcze raz więc tak postanowiłem zagrać w tą grę bo dostałem ją na święta więc do teamtu, Jak dobrze zacząć grę czyli, Jakich najemników wybrać? czy brać ich sprzęt? Na ile mają z mną być itp rzeczy dla początkującego w tą grę, co prawda macie coś w tym rodzaju poradnik ale to za mało.

*

Popuś
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Na początku obowiązkowo bierz sprzęt najemników - w końcu z czegoś strzelać muszą ;) Podstawą jest najemnik z IMP - raz wydane 3000 zielonych i masz go za free na resztę gry. Natomiast z AIM bierz najlepiej na dwa tygodnie - zanim zdobędziesz kopalnię, zanim zarobisz na przedłużenie kontraktów to trochę minie (skoro jesteś początkujący), więc lepiej dać sobie czas.
Kogo? Osobiście na początek polecam Ci kogoś z nich: Buns, Blood, Steroid, Barry, Hitman, możesz poszaleć i wziąć Lynxa (ma na dzień dobry broń długą, przydatna sprawa) lub Raven. Pokombinuj trochę ;)

*
Pablo1989
Starszy kapral
Starszy kapral

Ok dzięks, jak się na mapie porusza bo w Omerta A9 zabrałem nóz do rzucania nożyce i łom , zabiłem 3 wrogów , i pogadałem z jakąś kobietą i jej dzieckiem, bo mój kolega mówi że gdzieś jest łóżko a na nim jest 10$ i nie wie jak je ponieść.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Tej kobiecie (Fatima) daj list od Enrico - pierwszy najemnik jakiego masz powinien posiadać to w ekwipunku. Fatima zaprowadzi cię do kryjówki rebeliantów gdzie spotkasz Miguela, dowiesz się co masz zrobić i będziesz mógł za darmo rekrutować Irę.

*
Dalkar
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

A 10$ jest losowo i nie występuje przy każdej rozgrywce ;]

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Pytanie padlo jak najlepiej zaczac gre? Hmmm....moge na ten temat walnac wyklad, ale tylko troche sobie poteoretyzuje. Moze pewne rady okaza sie komus przydatne.
Zaczne od tego, ze w ta gre trzeba sie nauczyc grac. Wybor najemnikow na poczatku nie zalezy od powodzenia i latwosci gry. Chodzi mi o to, ze kazdy po pewnym czasie wypracuje sobie swoj wlasny system, ajk grac i kogo wybierac, kogo faworyzowac na poczatku, jakie bronie i ekwipunek zbierac. Recept jest wiele i tak na prawde kazda sluszna, tylko jednemu wolniej bedzie szlo przechodzenie danym skladem, a innemu szybciej. Jedyna recepta to grac, grac i grac. Osobiscie jej nie polecam, bo to niezdrowa praktyka (sam kiedys potrafilem grac 17h na dobe...). Ja sam preferuje branie na poczatku 3-4 najemnikow (to zalezy od poziomu trudnosci- im wyzszy, tym biore ich, paradoksalnie...mniej! A to wynika, zupelnie juz logicznie...z mniejszej ilosci funduszy), lacznie z imp. W JA2 zwykle to byl Lynx, Wolf, czasem MD no i nemrod :P . Z biegiem rozgrywki dochodzilo baaardzo wielu i pod koniec mialem juz cala szkolna klase najemnikow. Zawze zaczynam gre i wybor najemnikow pod katem tylko jednej cechy: celnosci. Na poczatku gry imo tylko to sie liczy, bo nawet poziom dosw. nie jest taki wazny, bo wrogowie tez sa slabi. Wszystko przychodzi w miare postepow w grze. Sprzet na poczatku tez nie gra wielkiej roli. Najwazniejsze jest aby szybko dorwac bron, ktorej zasieg przekracza 29-30. Wtedy nawet jednym najemnikiem z cel. pow. 90 ptk wykanczam sektory z 24 wrogami.

*

snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

*
Pablo1989
Starszy kapral
Starszy kapral

Jak leczyć apteczką bo mam pare rannych , a tak po zakonczonej walce automatycznie pokazuje się okienko których mam wyleczyć a teraz mi się nie pokazuje.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Weź apteczkę i włóż ją do prawej ręki jednego z najemników. Następnie naciśnij PPM (prawy przycisk myszy) tak jakbyś celował w kogoś, zamiast celownika pojawi się mały czerwony krzyżyk. Kliknij nim na rannym, najemnik zacznie go leczyć.

Apteczkę daj najlepiej najemnikowi, który ma najwyższe umiejętności medyczne spośród wszystkich.

*
snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Cytuj:
Jak leczyć apteczką bo mam pare rannych , a tak po zakonczonej walce automatycznie pokazuje się okienko których mam wyleczyć a teraz mi się nie pokazuje.

Jest pewna różnica między opatrywaniem a leczeniem. Po zakończonej walce pojawia się okno z możliwością opatrywania rannych najemników (to tamuje upływ krwi, ale nie przywraca utraconych punktów życia). Do opatrunków wystarczają małe apteczki. Opatrunki warto zakładać w trakcie bitew...

Z kolei do leczenia wymagana jest większa apteczka (tzw zestaw medyczny). Po zakończonej walce wychodzisz na ekran taktyczny, klikasz na nazwę oddziału (kolumna Przydział), w której znajduje się najemnik posiadający zestaw medyczny, ustawiasz mu lekarz. Rannemu dajesz przydział pacjent. I kompresja czasu.

Obrazek

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Zabandażowane rany same się leczą, lecz dłużej trzeba czekac :P
Leczenie apteczką jest znacznie bardziej wydajniejsze

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Najlepsze jest leczenie zastrzykiem regeneracyjnym. Jezeli zastrzyk jest w dobrym stanie, to po kilku sek. ranny najemnik ma 30 ptk zdrowia wiecej. Niestety jak wszystko, co dobre zastrzyk ten nie jest czesta zdobycza w JA i na pewno nie ma go w dyzych ilosciach.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie