Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
Rafadan_PL
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Realizmem bym tego nie nazwał, bo to działa w obie strony. Na przykład gośc z 100 um. strzeleckich z podrasowaną spluwą nie może trafic do kolesia z odległości przy której mógłby mu przyłożyc lufę do piersi :D

Ogółem realizmu w JA2 - brak :roll: Może co najwyżej symulowac realizm w niektórych sytuacjach ...

*

Popuś
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Jakby ktos chciał wprowadzić pełen realizm to najemnikom trza by zapewnić wyżywienie (pieczenie kotka na grillu :mrgreen: ), miasta powinny mieścić więcej ludności i przypominać miasta, bo jak na razie to moja wioska lepiej wygląda :twisted: Poza tym kto widział, żeby najemnicy byli tacy honorowi... Powinni gwałcić, palić, kraść i nie bawić się w sztuczną moralność... krótko mówiąc - nie ważne kogo zabijasz, ważne za ile 8) a najgorsze przekleństwo nie brzmiałoby "cholera", gdy wróg wysypuje się lawiną ( to akurat da się zrobić). Osobiście nie wyobrażam sobie płatnego zabójcy, który w sytuacji, gdzy ma prze... przegwizdane mówi "Robi się gorąco".. brzmiałoby to raczej "Ku*** jego mać! Ile jest tych pie*** przyj***? Dajcie, ku*** je*** wsparcie"... tyle że wtedy gra skoczyłaby na poziom "od 18 lat"... no ale ma być realistycznie...

*
Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Jeżeli chodzi o przekleństwa najemników co za problem je zrobić jeden edytor i po sprawie.
Takie GTA:VC jest od 16lat (bodajże) jak się go spolszczy to w niektórych misjach ciągle słychaać kórw* ty fiuci*, spierdala* itd.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Prawda ze jezyk najemnikow nalezy do brudniejszych, bo jak sie zabija za pieniadze to nie zwaza sie na tekie rzeczy jak poprawne slownictwo. Z tym ze maja gwalcic, palic to sie akurat nie zgodze, bo najemnik wykonuje tylko zadanie powierzone mu, a nie zabija wszystkich na swojej drodze, bo to nie jego cel i nie wydaje mi sie aby ktorykolwiek z najemnikow byl psychopatycznym morderca ( moze oprocz mlotkow z MERC, Steroida i Reapera :P ). On w ten sposob zarabia na zycie i chec zarobku jest tym co go c e c h u j e na polu walki. W koncu to jego praca. A przeklenstwa owszem powinny byc mocne, bo jak urealistyczniac to juz porzadnie.

PS to rozszerzenie slowa w poscie wynika z tego, ze bez spacji mi go po prostu zagwiazdkuje, zgadnijcie dlaczego :kosci:

*

snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

W JA2 realizm jest raczej ograniczony. :D Wyobrażacie sobie sytuację, gdy (maksymalnie) 18 ludzi wlatuje do obcego kraju właściwie bez broni, zabija grubo ponad 500 zdecydowanie lepiej uzbrojonych i opancerzonych przeciwników? Ponadto dając jakiś świstek papieru z podpisem eks-prezydenta zdobywają poparcie ruchu oporu? No i jeszcze zarabiają na tej akcji (po przejęciu kontroli nad kopalniami) pewnie ponad 200 tys $ dziennie?
A z drobiazgów to np. siła pistoletów i shotgunów itd...

Ale ogólnie - trochę realizmu w sobie ma. Na pewno wystarczająco dużo, bym dalej mógł w nią grać :D

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Realizm broni w Jagged Alliance 2,5 poprawia patch-mod Bartka0511 (patrz download).

@snick - ciężko sobie to trochę wyobrazić :D

A tak dodając, realizm rzadzenia Deidranny (wiem że dziwnie brzmi) - taki dyktator, gdyby się dowiedział że jedno miasto jest pod kontrolą rebeliantow (np. Drassen) wysłałby tam pół armii i czołgi a z miasta nie zostałby chyba kamień na kamieniu (nie licząc lotniska które oczywiscie służy do celów militarnych) ;)

*
Popuś
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Co jeszczejest nierealne to leczenie najemników.
Który normalny zołnierz (najemnik) gdy dostanie serię z km-u i ledwo żyje jest się w stanie wyleczyć całkowicie w ciągu dwóch dni? I to przy pomocy zwykłej apteczki... inna rzecz, że gdyby rany dyskwalifikowały najemników na kilka tygodni to gra byłaby trochę bez sensu...

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Popuś: takie coś jest w każdej grze. Bardzo często się zdaża, że bohater ma kilka żyć, bądź po zabraniu apteczki wraca do zdrowia w sekundę. Gdyby zrobić grę pełną realizmu byłaby cholernie denerwują, głupia i na pewno nie nastawiona na dobrą rozgrywkę.

*
Grizzli
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Len pisze:
takie coś jest w każdej grze. Bardzo często się zdaża, że bohater ma kilka żyć, bądź po zabraniu apteczki wraca do zdrowia w sekundę.

Nie powiedziałbym że w każdej grze np.w gateaway jęsli dobrze kojarze goś nie moze regenrowac swoich ran albo chociaz w rainbow six- jeden koleś z mojej drużyny stracił przytomnośc i przez 3 misje mi jeszcze nie wyzdrowiał (co na czas rzeczywisty około pół roku). Sorka za mały offtop.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Dobra - Popuś dał przykład 2 dni i apteczki. Ja dam gorszy. W ciagu minuty można całkowicie wyleczyć najemnika za pomocą 2-3 zastrzyków regeneracyjnych. To jest dopiero realizm.

No ale jakieś szybsze leczenie musiało być. Nie wyobrażam sobie abyśmy mieli czekać 2 miesiące na wyleczenie najemnika w szpitalu ;)

*
Grizzli
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

A ja myśle że z normalnym leczeniem możnaby było wytrzymac- po prostu chorych a raczej rannych najemników by sie odsyłało do domu lub szpitala a na ich miejsce brałoby się innych. W końcu AIM daje duży wybór najemników. Najlepiej jakby się dało powiekszyc maksymalną liczbe wszystkich najemników do 40 :D i wtedy problemu nie ma. Zawsze powinien znaleźc się oddział najemników gotowych do akcji. Przy okazji tą liczba najemników też jest zbyt mało realistyczna- który normalny dowódca bierze oddział 18 osób na wojnę?? :/

*
snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Cytuj:
A ja myśle że z normalnym leczeniem możnaby było wytrzymac- po prostu chorych a raczej rannych najemników by sie odsyłało do domu lub szpitala a na ich miejsce brałoby się innych.

Mi byłoby żal odsyłać dobrych najemników (wyszkolonych przeze mnie) a na ich miejsce brać ludzi bez doświadczenia zdobytego w Arulco.

Cytuj:
Przy okazji tą liczba najemników też jest zbyt mało realistyczna- który normalny dowódca bierze oddział 18 osób na wojnę?

Główny cel gry to zabicie Deidranny, a do tego 18 osób powinno wystarczyć. A podbijanie miast itd to już tylko dobra wola gracza.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

snick pisze:
Główny cel gry to zabicie Deidranny, a do tego 18 osób powinno wystarczyć. A podbijanie miast itd to już tylko dobra wola gracza.

No tak ale spróbuj pójść do Meduny OD RAZU ;) ciekaw jestem czy wygrasz :D

A swoją drogą - gdyby ktoś poszedł to Meduna TEŻ byłaby w okopach i zasiekach - POMIMO IŻ Deidranna nie wie o niebezpieczeństwie ze strony najemników (czyt. nie dali jej jeszcze w kość ;) ).

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

lukasamd pisze:
No ale jakieś szybsze leczenie musiało być. Nie wyobrażam sobie abyśmy mieli czekać 2 miesiące na wyleczenie najemnika w szpitalu ;)

To fakt ze taka opcja bylaby denerwujaca, gdyby ja wprowadzono, ale dla zwiekszenia realizmu utrudnilbym leczenie. Zeby nie bylo tak latwe jak dotychczas, zeby gracz sie musial troche bardziej nameczyc, aby rannego najemnika doprowadzic do pelni zdrowia. Dzieki temu graczowi by bardziej zalezalo na zdrowiu swoich najemnikow. Nie powie: "a tam, mam 4 zastrzyki i niech sobie postrzelaja, bo ich wylecze w sekunde". Jakby leczenie utrudnic, gracze zaczeliby poprostu lepiej graci bardziej uwazac.

*

Fireox
Plutonowy
Plutonowy

lukasamd pisze:
No tak ale spróbuj pójść do Meduny OD RAZU ciekaw jestem czy wygrasz

Da sie tak widziałem na jakiejś niemieckiej stronie sava :P

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna