Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
momo78
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

lukasamd pisze:
Ktoś chce zobaczyć świetne AI? Pograjcie sobie w FEARa (Extraction Point lub Perseus Mandate)... IMO nawet w Crysisie wrogowie są dużo głupsi niż tam.

możliwe. nie wiem, nie znam, nie grałem....
ale to lepsze od wrogów, którzy biegną na ciebie ze śmiechem na ustach nie zważając na nic :diabel2:

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ten filmik nie pokazuje pełnej inteligencji, lecz ilość możliwości jakie wróg może wybrać ukrywając się za zwykłą skrzynią. Najczęściej wróg ma 2-3 możliwości, ale jeszcze częściej po prostu wstaje i strzela. Skoro tutaj ma tyle możliwości to jestem spokojny o pozostałe elementy inteligencji wroga.

A tymczasem na YouTube pojawił się kolejny filmik, który został zaprezentowany wyłącznie dla VIPów. Ktoś był na tyle sprytny, że nagrał tą prezentację. Widać na nim po prostu grę w akcji i nie wiem czy Wy ale ja odniosłem wrażenie, że to taki JA2 FPP. Jesteśmy najemnikiem, wybieramy sobie zlecenia po czym w naszym domu zabieramy z garażu wybieramy potrzebny arsenał. Wsiadamy do samochodu i jedziemy.
Ogromne wrażenie zrobił na mnie lot helikopterem. Zresztą zobaczcie sami. Po tym jak Crysis okazał się nie być tak dobry jak go zapowiadano, jestem pewien, że Warhound go pokona.

Warhound - Prezentacja dla VIPów

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Len pisze:
Po tym jak Crysis okazał się nie być tak dobry jak go zapowiadano, jestem pewien, że Warhound go pokona.

pokonać crysisa? wysoko mierzysz. i obyś miał racje :P

I'm a... fraid.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Len pisze:
Po tym jak Crysis okazał się nie być tak dobry jak go zapowiadano

Tutaj będę się kłócił. I tak i tak jak się włączy i pogra, nawet w demko to szczena leci na ziemię, zęby się rozsypuję i żaden klej nie pomaga...

Jeżeli Warhound choćby dorówna Crysisiowi to będzie już dobrze, inna sprawa że Crysis wyszedł znacznie szybciej...

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Rozmawiałem niedawno z jednym gościem pracującym nad Warhound i dowiedziałem się, że COD4 i właśnie Crysis wymusiły na nich mocną zmianę planów. Pewnie chcą udoskonalić grę... tylko, żeby nie skończyło się to jak w przypadku DNF :]

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Len pisze:
tylko, żeby nie skończyło się to jak w przypadku DNF

hahah myslisz, że aż tak by zabrneli??? :P
Ja mam nadzieje doczekac warhounda :P

I'm a... fraid.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

No wiesz, twórcy DNF też ciągle dochodzą do wniosku, że ich gra nie jest wystarczająco idealna :] Po 4 latach prac zrobią wszystko co planowali a tu wyjdzie taki Crysis czy Call of Duty 4 i wszystko szlag trafia :D

No ale Techland to nie 3D Realms i choć jest największą tego typu firmą w Polsce to jednak nie może sobie pozwolić na tworzenie jednej gry przez 10 lat.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Miejmy nadzieję że skoro zmienili nieco plany to dostaniemy produkt znacznie lepszy niż pierwotnie oczekiwano. Mam także nadzieję że będzie on zoptymalizowany - Polacy potrafią robić dobre gry, pytanie tylko czy w erze wymagań a'la Crysis zrobią coś na ludzki budżet.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Na Gry.Gery.pl pojawiła się zapowiedź gry Warhound. Polecam przeczytać, nie dlatego że jest moja... po prostu przeczytajcie :D

Gry.Gery.pl - Zapowiedź Warhound

Edycja: Na YouTube pojawił się ciekawy filmik porównujący dwie superprodukcje jakimi są Crysis oraz Far Cry 2 z... Warhoundem i Dead Island, które są polskimi produkcjami. Porównwnie dosć dziwne bo o ile Crysis już się ukazał, o tyle filmiki z Warhounda pochodzą z bardzo wczesnej wersji gry, co zresztą widać. Z kolei nagranie z Dead Island to jedyne nagranie z tej gry, które nie pokazuje nic poza grafiką i kawałkiem wyspy na której rozgrywa się akcja.

https://www.youtube.com/v/qIvbDbpujRo&hl=pl

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Niestety, Techland zawiesił produkcję Warhound - nie anulowali całkowicie projektu, ale obecnie nic się przy nim nie dzieje. Cóż, szkoda, bo zapowiadało się co najmniej ciekawie. A tak przyjdzie znów kilka lat poczekać (o ile projekt zostanie w ogóle "wznowiony", każdy wie jak to bywa).

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Wcale mnie to nie zdziwiło. Już 2 lata temu podczas rozmowy z pracownikiem Techlandu dowiedziałem się, że prace do przodu idą ale żółwim tempem. Techland wziął na siebie kilka wielkich projektów, których skończyć nie umiał, a jakby tego mało - ciągle wymyślali nowe, zamiast dokończyć stare. To musiało się tak skończyć.

Gry kiedyś wyjdą na rynek ale pewnie nie będą miały wiele wspólnego z tym, co do tej pory było prezentowane.

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Dla mnie największym idiotyzmem jest fakt, że zaraz po wiadomości o anulowaniu prac nad m.in. Warhound pojawiła się informacja o... nowej wyścigowej grze Techlandu w produkcji :wall:

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

mtl pisze:
Dla mnie największym idiotyzmem jest fakt, że zaraz po wiadomości o anulowaniu prac nad m.in. Warhound pojawiła się informacja o... nowej wyścigowej grze Techlandu w produkcji :wall:

Owszem. Wszystko to wygląda jakby w Techlandzie ktoś za bardzo się podniecił i czuł potrzebę natychmiastowego realizowania wszystkich pomysłów, które mu tylko przyjdą do głowy. Szczególnie, że Warhound to gra, która ma znacznie większe wzięcie niż ścigałka z quadami.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Szkoda... myślałem, że to będzie polska konkurencja dla jak do tej pory najlepszego FPS'a (jak dla mnie), czyli Crysisa. No ale najpierw mówiono o tym, że Warhound będzie szybciej, potem że mniej-więcej równolegle, no a tu już kupa czasu minęła no i nic a nic nie było, więc i informacja o zawieszeniu jakoś zdziwieniem nie jest.

Że ważniejszym produktem ma być taka ścigałka to bezsens całkowity. Z taką osobą od podejmowania decyzji Techland nie zrealizuje chociażby 1/3 z wielu dobrych i ciekawych pomysłów.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Szczególnie, że Techland ma kłopoty finansowe. Kiedyś wydawali sporo gier i również dużo ich robili. A teraz? Teraz w ich planie wydawniczym nie ma NIC i w ciągu ostatniego roku tylko kilka razy była ta sytuacja zmieniana mało znaczącymi produkcjami.

Warhound miał być równolegle z Crysisem. Krótko po premierze tego drugiego, pracownik Techlandu powiedział mi, że dostali nieźle w tyłek przez tego Crysisa. Zdali sobie wtedy sprawę, że muszą zrobić Warhounda jeszcze lepszego i ta chęć zrobienia idealnej gry była najpewniej gwoździem do trumny (to samo zabiło DNF).

Ale ja tu najbardziej żałuję Chrome 2. Zapowiadało się przewspaniale.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5  Następna