Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Bardzo dobrze? Jest świetnie ;) Zobacz sobie na pierwszy screen, w postaci z Crysisa wyraźnie widać niedopracowaną głowę, niewyraźne tekstury i ogólnie słabe zarysy twarzy czego na próżno szukać w Warhoundzie. W zbliżeniach twarzy Warhound też wypadł o wiele lepiej a powtarzam - gdy patrzałem na ten screen myślałem, że ten z lepszą grafiką to Crysis (nigdy bym nie pomyślał, że polska gra może go pobić).

Ale jak tak porównuję 2 screeny z Crysisa, ten pierwszy z żołnierzem i ten drugi z jakąś inną postacią to mam wrażenie, że w tej grze dopracowane są tylko postacie ważne dla gry.

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

@Len
Mozna dyskutowac, ale ja sie nie znam;-). To co trzeba powiedziec to to ze gra wyglada zaskakujaco dobrze (niech ci bedzie - swietnie :) ) i oby taka byla calosc.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No to i ja muszę po prostu coś tutaj napisać :D

Na pierwszy ogień idą twarze, to prawda że te z Warhounda wyglądają lepeij ale IMO na pierwszy rzut oka. Czemu? Popatrzcie choćby na uszy - w Warhouncie nie są już wykonane tak jak sama twarz... w Crysisie całość ma ten sam poziom. Druga sprawa to możliwość modyfikacji, jeżeli będzie taka jak w CoJ to wygra Crysis w którym (ponoć!) takie obiekty będą się mogły deformować itp.

Screen z walczącymi - oba mają w niektórych miejscach wady w postaci słabych tekstur choć otoczenie na bank jest dużo lepsze w Warhoundzie. Crysis wygrywa z tym kolesiem (niesamowicie on wygląda) oraz refleksami pocisków.

Dżungla - w obu mało widać z jednej strony zaleta bo taka jest dżungla a z drugiej wada bo nie wiem jak ma to ocenić ;) Mi się obie podobają ;) Na jednym screenie widać przewagę jednej a na innym drugiej gry.

Obie gry prezentują moim zdaniem bardzo podobny pzoiom choć Warhound dosyć często rzeczywiście wydaje się... lepszy :D Inna sprawa to dźwięk i fabuła.

Aha, fizyka - nie wiem jak w Warhouncie (jak grałem w CoJ to coś jakby HL2) ale filmiki z Crysisa już widziałem - czołg rozwalający budynek przemawia sam za siebie ;)

Całkiem możliwe że polska gra okaże się najlepszym FPSem roku 2007 ;) Pożyjemy zobaczymy...

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Nie wiem jak Crysis ale Warhound będzie czymś w rodzaju Stalkera, nie chodzi o zniszczony świat ale o swobodę ruchu. W Warhoundzie będzie jak w jaggedzie, możemy go przejść bardzo szybko bądź bardzo wolno i za każdym razem jak bedziemy w niego grali, nic nie będzie się powtarzało. Po prostu my sami decydujemy co chcemy robić. Pod tym względem polski produkt chyba wygra bo patrząc na zapowiedzi Crysisa będzie tam swoboda ruchu po mapie ale misje będą już wyznaczone z góry.

A jak z muzyką? Tutaj się nie boję, Techland potrafi stworzyć świetną muzykę, która będzie idealnie pasowała do klimatu gry (przykład: Call Of Juarez).

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Jeżeli to co mówisz o fabule ukaże się prawdą to dla mnie na bank wygra Warhound ;) Stalker mi się podoba... i to bardzo :D

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Oj, Techland ostatnio się mocno rozpędził. Dzisiaj na oficjalnej stronie gry Warhound pojawiły się nowe screeny z gry. Kilka z nich przedstawiają postacie, które są wykonane bardzo szczegółowo choć nie wiem czy to już screeny z nowego ChromeEngine 4 czy może ze starszej wersji.

Ale jeden mnie zachwycił, przedstawia on to samo miejsce w trzech różnych porach dnia. Muszę powiedzieć, że jak patrzę na screen podczas dnia myślę sobie, że wygląda jak Crysis. Przy zachodzie słońca wrażenie robią barwy, wygląda bardzo ładnie. Ale największe wrażenie robi noc. Udało im się to idealnie, zresztą sami zobaczcie:
Obrazek

Warhound - Zobacz pozostałe screeny

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ze wszystkich muszę ostro skrytykować pierwszy obrazek (postać oparta o skałę) - grafa wygląda moim zdaniem bardzo kiepsko, krawędzie tak jakby był włączony AAx -2 ;) Reszta obrazków jest piękna ale mam nadzieję że nie robią ich na super maszynach na najwyższych detalach ;)

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Na stronie Warhouda pojawiły się dosyć dawno bo 14.06 nowe screeny, prezentują się bardzo ładnie ale nie nie wierzę że były robione BEZ maks renderingu itp ;)

ObrazekObrazekObrazek

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Takie rzeczy zawsze są robione z maksymalną grafiką, mam jeszcze takie obrazki broni z Chrome SpecForce sprzed bodaj 2 lat, też wyglądają świetnie ale w grze już gorzej :]

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No wiadomo gdyby w grze włączyć taki rendering to... hohohoho - pokaz slajdów tyle że 1 slajd na 1/2 godziny? :D Zobaczymy jak broń będzie się prezentować w samej grze, z drugiej strony nie liczy się w tym wypadku wygląd a skuteczność :diabelek:

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Właśnie pojawił się nowy filmik z gry Warhound. Nie jest to zwiastun, to tylko filmik mający za zadanie zaprezentować możliwości gry, jest to pierwszy z serii filmików i nosi tytuł "Interactive Outdoor Environments".

Po jego obejrzeniu jestem zachwycony, od dawna wiedziałem, że ta gra ma ogromne możliwości ale nie sądziłem, że taż tak duże! Przecież ona ma wszystko to czym chwalą się twórcy Crysisa! Wszystkie gałęzie, liście... możemy na nie wszystkie wpłynąć, gdy przechodzimy przez krzaki to one po prostu się odginają! Z tego co widziałem można również połamać a nawet poszarpać! Już nie mogę się doczekać koszenia trawy karabinem xD

Obejrzyjcie bo naprawdę warto, aby pobrać kliknijcie prawym przyciskiem myszy i wybierzcie "Zapisz element docelowy jako...": ftp://whpress:TbGYLHCrQb@ftp.techland.p ... gy_Ep1.zip

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

:galy: :galy: :galy: :galy: :galy: :galy: :galy: :galy: :galy: :galy: :galy: :galy: :galy: :galy: :galy:
filmik spoko. jeśli gierka będzie taka jak na filmiku i mi pójdzie to być może zmienie swoje nastawieeenie do polskich gier

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Nowy film zatytułowany "AI Cover Behavior" pojawił się na oficjalnej stronie gry Warhound. Po serii filmów ukazujących walkę z wrogiem oraz zachowanie natury, przyszedł czas na zaprezentowanie sztucznej inteligencji wroga.

Na filmie widzimy wroga ukrywającego się za drewnianą skrzynią (w prawym górnym rogu znajduje się widok z perspektywy gracza), który wyraźnie próbuje wszelkich możliwości wyeliminowania zagrożenia, począwszy od wyjścia zza skrzyni a skończywszy na strzelaniu na oślep. Ilość sposobów jakie wróg może wybrać jest naprawdę duża.

Przy okazji mamy szansę przekonać się o wysokim poziomie animacji i niezłymi dźwiękami. Jeśli doliczyć do tego grafikę rodem z Crysisa, szykuje nam się wielki hit z polski.

Film możecie pobrać z oficjalnej strony gry bądź obejrzeć na YouTube.

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

ooooooooooooo zapowiada sie baaaardzo dobrze. mam nadzieje, ze tego nie spieprzą(Polak potrafi) :P

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Jak dla mnie to żaden dowód że AI będzie na wysokim poziomie - kryjący się przeciwnicy to już przecież standard :) O tym czy gra będzie mocna w tej dziedzinie przekonamy się walcząc z grupą wrogów - jeżeli ich działania będą skoordynowane i dobrane do umiejętności naszych wrogów (np. nie spodziewajmy się próby okrążania ze strony jakichś chłopów tylko wojska) to będą w stanie zmusić nas do odwrotu a to czyni grę dobrą :)

Ktoś chce zobaczyć świetne AI? Pograjcie sobie w FEARa (Extraction Point lub Perseus Mandate)... IMO nawet w Crysisie wrogowie są dużo głupsi niż tam.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5  Następna