Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Nie żebym coś ten tego ale ja to wczoraj "zdobyłem" :D Grać nie grałem na razie ale jak zagram to dam znać czy te 9.9 to naprawdę wiarygodna ocena ;)

EDIT:
Grałem i jak na razie musze przyznać że ocena jest... troszeczkę za wyrost :) Gra ma kiepsko wyglądającą instalkę (eh czepiam się szczegółów) ale menu jest już idealne. Sama gra - jest to typowa strzelanina tyle że TPP ale równie piękna co inne :) Gra ma klimat i to się czuje - grafa jest ładna a wymagania nie za wysokie (chodzi u mnie na średnim AA oraz reszta na max bez zaciachów). Grając cały czas mamy coś w rodzaju motion blura - gra wygląda cudnie ale mnie po ok. 1 h grania trochę bolą od tego oczy więc grę należy odpowiednio dawkować ;)

Muzyka - MIODZIO! Od menu do każdej walki czekam aż usłyszę idealną muzykę. Autorzy świetnie przypasowali ją pod walkę :)

A tu kilka screenów które zrobiłem:

Menu:

Obrazek

Filmik (Intro)

Obrazek

Pierwszy poziom- strzelanina w klubie

Obrazek

Gra jest naprawdę fajna a dowodem na to jest to że chciałem tylko zobaczyć jak wygląda a grałem ponad godzinę (screeny zrobiłem w jakieś 5 minut, potem o tym zapomniałem :D) a to już chyba coś znaczy...

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Dzisiaj ściągnąłem sobie demko. Grafika ok, muzyka ok, nie ma żabich skoków. Przeszedłem całe demko i generalnie muszę powiedzieć że niezła strzelanka zrobiona na wysokim poziomie...ale...Ta gra nie ma absolutnie nic co mnie przyciąga. Ani fabuła mnie nie wciąga, ani grafika nie powala, ani akcja i dodatkowe bonusy (teleportacja itd.) do niczego nie zachęcają. W sumie nic do zaoferowania. Moim zdaniem to taki sobie produkcyjniak, całkiem ok ale nie dla mnie.
Cieszę się natomiast z tego źe Polacy potrafią robić gry jakościowo na dobrym poziomie i to się liczy najbardziej.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

A no muzyka zawsze była doskonała w grach firmy Metropolis, w końcu robi je Scorpik. Tak samo z menu, zawsze robią czytelne i bardzo ładne. Infernal został zrobiony na silniku użytym w Gorky.02, który był skradanką. Już ze screenów widać, że zachowano elementy skradankowe, a postać porusza się podobnie. Jako, że uwielbiam serię Gorky już teraz wiem, że Infernal także będzie mi się podobał. Szkoda tylko, że karta graficzna jest za słaba...

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

@Lemur a ja mam pewne zapytania dotyczące teleportacji - muszę minąć kamerę tym sposobem (nie da się jej rozwalić) a jak nacisnę Q i wybiorę miejsce to mnie na chwilę tam przenosi a potem wracam gdzie byłem :| Przeszedłeś demko więc domyślam się że wiesz jak z tego korzystać - ja czytałem klawiszologię i nadal nie wiem - byłbym uprzejmy gdybyś mógł mi to łopatologicznie wyłożyć :)

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

@lukasamd
Taa, z tą tele...teleświracją...eee teleportacją jest problem. Miała być innowacja, a jak dla mnie wyszła irytacja. Nie ma rady, teleportujesz się "Q" potem szybko wciskasz to co masz wcisnąć i wsio. No ale próbować trzeba parę razy:-(. Bo jak wiadomo szybko "wracasz do siebie", więc trzeba dobrze ustawić wskaźnik teleportacji a potem szybko zareagować. Więc wciskasz "Q" potem wskazujesz (LPM), szybko się obracasz i wyłączasz kamerkę.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Aha, dzięki za informację - nie widziałem tam przełącznika ale w takim razie na pewno jakiś jest ;)

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Kilka dni temu do sprzedaży w polsce trafiła gra Infernal, czyli polskie piekiełko ;) W fajnej cenie 66.6 zł :okulary: A jakby tego mało pierwsze egzemplarze gry są podpisane przez twórców co dla przyszłych fanów pewnie będzie miało niemałą wartość (mogliby takie cos zrobić przy okazji wydania JA3). Jednak nie zdradzono ile jest tych egzemplarzy, powiedziano tylko, że ich liczba ograniczona co chyba oczywiste :]

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No przecież nie będą specjalnie dla fanów podpisywać KAŻDEJ gry ;)

Cena nie dość że nie jest wysoka jak za produkt tej klasy to jeszcze bardzo pasuje do klimatu gry (heheheb) ;)

Ciekaw jestem jak wygląda wersja PL bo do EN nie miałem zastrzeżeń...

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

A ja ciekaw jestem skąd miałeś wersję angielską :P Zapewne sklep internetowy p2p ci pomógł :>

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

LukasAMD pisze:
Nie żebym coś ten tego ale ja to wczoraj "zdobyłem"

;)

A ciekaw jestem jeszcze czy polska wersja sprzedawana jest ze wszystkimi (o ile istnieją bo nic o tym nie wiem) łatkami.... ja na grę nie narzekam choć kilka rzeczy można by poprawić.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Jeśli są to bez wątpienia tak, bo jaki jest sens wydawać grę z błędami o których już wiedzą i robić potem kolejne łatki. Ale na szczęście nie ma żadnych, Metropolis Software znany jest z dobrego wykańczania swoich gier, bardzo rzadko zdarzają się w nich błędy a jeśli są to niezbyt poważne. No i nie wiedzieć czemu ale ZAWSZE wydają tylko jednego patcha do każdej gry, bo więcej nie trzeba no i w większości przypadków ma to związek z niepoprawnym działaniem na jakiś tam kartach graficznych.

Grałem dzisiaj w demo Infernala bo mam w chacie tymczasowo lepszy komputer, ale gra tak skakała że podczas walki za wiele zrobić nie mogłem, cholernie trudno było mi trafić ale wygląda na dobrą grę. Grafika jest bardzo szczegółowa tylko trochę przesadzili z efektami graficznymi. Więcej powiedzieć o niej nie mogę bo nie dośc, że grałem krótko to jeszcze bardzo skakała :(

Aha, dodam jeszcze że menu jest rzeczywiście bardzo fajne. Ale w końcu to specjalność Metropolis ;)

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Len pisze:
Grafika jest bardzo szczegółowa tylko trochę przesadzili z efektami graficznymi.

Jeżeli demo rozgrywa się jako pierwsza misja (taki klub nocny) to się nie dziwię twoimi słowami ponieważ tam jest masę refleksów świetlnych itp... później nie ma już ich aż tak wiele a klimat jest ;)

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Lukas, ty przeszedłeś Infernala? Bo na początku tak się nim cieszyłeś a potem cisza :)

Dzięki nowej karcie graficznej, nareszcie niedługo sobie pogram. Włączyłem demo, działa dobrze na najlepszej grafice. Wtedy w ogóle się nie uruchamiał :)

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Nie przeszedłem - grałem grałem a potem jakoś... chyba zacząłem grać w ET i każda strzelanka single odpada od tego czasu. Mimo to grę polecam z czystym sumieniem ;)

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Dziś przeszedłem Infernala, grałem już od jakiegoś czasu. Jest dłuższa niż się spodziewałem. Jej minusem jest banalna fabuła, całkowicie mnie nie interesowała. Druga wada to liniowość, kiedy zagram drugi raz - wszystko przejdę w dokładnie ten sam sposób. Po grze spodziewałem się czegoś więcej, nie przykleiła mnie do monitora tak jak robiła to seria Gorky i mam nadzieję, że Metropolis po skończeniu They, weźmie się za Gorky.03.

Gra jest fajna, dobrze się gra, ale fanów raczej nie zdobędzie. Niedawno została wydana w Kolekcji Klasyki. W sklepie Cenega można ją kupi za śmieszne 18.90 PLN. Czy się opłaca? Głupie pytanie.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2