Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Zauważ, że jak dotąd na F3 marudzą tylko Ci, którzy go jeszcze nie widzieli. Gdziekolwiek pojawi się przedpremierowy test gry, czy to w czasopiśmie czy też na portalu, wszędzie oceniają tą grę bardzo dobrze i powtarzają, że obawy fanów są nieuzasadnione. A przynajmniej w większości tego typu tekstów bo ja jeszcze nie spotkałem takiego w którym recenzent byłby niezadowolony.

Ja polecam Wam przeczytać artykuł Uwaga! Miłośnik Falloutów głosi herezje! ze zaprzyjaźnionej strony RTS Area. Artykuł jest naprawdę godny uwagi i być może pomoże Wam w dostrzeżeniu zalet F3.

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Len pisze:
Ja polecam Wam przeczytać artykuł Uwaga! Miłośnik Falloutów głosi herezje! ze zaprzyjaźnionej strony RTS Area. Artykuł jest naprawdę godny uwagi i być może pomoże Wam w dostrzeżeniu zalet F3.

Zacytuje autora tego arta :

Jakby zrobili coś identycznego to by zaczęto narzekać że drugi raz dają to samo. (czy jakoś tak) A WŁAŚNIE NIE!! Każdy by chciał zobaczyć starego/nowego fallouta z nową fabułą lepszą grafiką itd. Wielu sie pewno zgodzi :D.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

XBARTEKX pisze:
Jakby zrobili coś identycznego to by zaczęto narzekać że drugi raz dają to samo. (czy jakoś tak) A WŁAŚNIE NIE!! Każdy by chciał zobaczyć starego/nowego fallouta z nową fabułą lepszą grafiką itd. Wielu sie pewno zgodzi :D .

I tu się mylisz :P Autor artykułu ma 100% racji, zawsze gdy jakaś kontynuacja serii nie okazuje się być czymś zupełnie nowym to wszyscy narzekają, że twórcy "odgrzewają kotlety". Tak jest ZAWSZE i nie ma wyjątków.

Poza tym gra nie wprowadzająca wiele nowego nie jest tak znana i nie przynosi tylu dochodów. Myślicie, że dlaczego teraz wszyscy piszą o F3? Wyobraźcie sobie ile dzięki temu przybędzie fanów po premierze.

A JA3 to co? Nie wprowadza w sumie nic rewolucyjnego i kto o nim pisze poza nielicznymi portalami i fanami?

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Powiem tak. JA3 zapowiada sie na ogromny hicior. Pozatym chciałbym dodać że w przypadku JA3 nie widze nic co mi popsuje humor więc nic nie pisze. Wyjdzie. Pójdzie mi(małe prawdopodobieństwo) zagram. A w F3 popełnili zbrodnie godną zrzucenia atoma na firme.

PS.Zna ktoś jakiegoś hakera zaciągniemy wielomilionowe pożyczki na konto bethsedy z wysokim oprocentowaniem żeby cwaniaki zbankrutowali :}.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Problemem JA3 jest to, że nie ma nic co przykułoby uwagę kogoś kto nigdy nie grał w żadną część serii. Tej grze przydałoby się coś co wzbudziłoby takie zamieszanie, w końcu nie ma to jak darmowa reklama.

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Będzie i to ogromne wydarzenie mianowicie wydanie tej gry :D.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Pytanie tylko - dla kogo?

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Len pisze:
I tu się mylisz :P Autor artykułu ma 100% racji, zawsze gdy jakaś kontynuacja serii nie okazuje się być czymś zupełnie nowym to wszyscy narzekają, że twórcy "odgrzewają kotlety". Tak jest ZAWSZE i nie ma wyjątków.

No i tu się muszę z tobą nie zgodzić. Spójrzmy na tą kwestię przez pryzmat F1 i F2 - w obu częściach taka sama grafika i ten sam system S.P.E.C.I.A.L. (rozwój postaci i walka). I czy w tym wypadku też można powiedzieć, że twórcy zaserwowali nam "odgrzewany kotlet"?

Len pisze:
Zauważ, że jak dotąd na F3 marudzą tylko Ci, którzy go jeszcze nie widzieli.

Ale widzieli Obliviona, a to niestety ale przede wszystkim zmarnowany potencjał. Miał być dobry RPG, ale wyszła typowa sieczka, tyle że tym razem z mieczem w dłoni.

Poza tym, dla mnie RPG tylko z widokiem z oczu i zza pleców to kompletna porażka.

I po raz kolejny podkreślę - nie twierdze, że produkcja ludzi z Bethesda Softworks nie będzie grą co najmniej dobrą - ona po prostu nie będzie dobrym Falloutem.

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

moteel pisze:
Len napisał/a:

No i tu się muszę z tobą nie zgodzić. Spójrzmy na tą kwestię przez pryzmat F1 i F2 - w obu częściach taka sama grafika i ten sam system S.P.E.C.I.A.L. (rozwój postaci i walka). I czy w tym wypadku też można powiedzieć, że twórcy zaserwowali nam "odgrzewany kotlet"?

Len napisał/a:
Zauważ, że jak dotąd na F3 marudzą tylko Ci, którzy go jeszcze nie widzieli.

Ale widzieli Obliviona, a to niestety ale przede wszystkim zmarnowany potencjał. Miał być dobry RPG, ale wyszła typowa sieczka, tyle że tym razem z mieczem w dłoni.

Poza tym, dla mnie RPG tylko z widokiem z oczu i zza pleców to kompletna porażka.

I po raz kolejny podkreślę - nie twierdze, że produkcja ludzi z Bethesda Softworks nie będzie grą co najmniej dobrą - ona po prostu nie będzie dobrym Falloutem.

No brawo chłopie!! Wyśle ci w prezencie słoiki z kałem i tęczówką chomika ;]. A tak na serio ciesze sie że jak na razie mamy dwóch na jednego czytaj ja i Moteel kontra pogląd Lena znaczy sie Leppera ;D

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

moteel pisze:

Minęło tyle lat, że nie można tego określić. Poza tym pierwsza część i druga wyszła w tak krótkim czasie, że nikomu to nie przeszkadzało. Ja nie miałbym nic przeciwko aby Jagged Alliance 4 wyszło na silniku Jagged Alliance 3... o ile wyszłoby w miarę niedługo po premierze trzeciej części bo po tylu latach ile minęło od premiery ostatniej części Fallouta duże zmiany są niezbędne. Zresztą, nawet gdyby zrobili F3 tak samo jak poprzednie części to fani i tak by marudzili na to i tamto. To cecha wspólna kontynuacji, które wychodzą z wieloletnim opóźnieniem.

Nie osądzajcie gry póki w nią nie zagracie. Większość potrafi spisać grę na straty po paru screenach, to trochę dziwne bo ci, którzy już grali w F3 (a byli wśród nich fani serii) są pod wrażeniem.

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Len pisze:
ci, którzy już grali w F3 (a byli wśród nich fani serii) są pod wrażeniem.

Gdzie?! Jak?! Kiedy?! Pokaż mi chociaż jednego fana Fallouta, który grał już w F3 (chociażby prezentacje z GC 2007), i nie jest powiązany z środowiskiem prasy komputerowej.

*

Sir Kalach
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

kiedyś krążyła po sieci maxymalnie okrojona beta
może to nią ma na myśli Len

edit:
poprawka.. to była cząstka gry wersji alpha

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Sir Kalach pisze:
kiedyś krążyła po sieci maxymalnie okrojona beta
może to nią ma na myśli Len

Odsyłam do pierwszego postu w tym temacie :-)

"Tamten" F3 (Van Buren) był tworzony przez Black Isle Studio, "obecny" jest tworzony przez Bethesda Softworks.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Przeczytałem oba artykuły i...

Len pisze:

Może i ma 100% prawdy ale nie dla każdego w tym dla mnie. Fallout 3 został po prostu ZEPSUTY i nie będzie to dobra kontynuacja. Inna sprawa że artykuł ten jets moim zdaniem subiektywny i w żadnym wypadku nie oddaje zdania większości graczy :)

Piszesz że niewiele grałeś w poprzednie części - ja kilka razy przeszedłem F1 i F2 i chyba wiem jakie zalety miały te gry i co powinno znaleźć się w F3 aby był dobrym kąskiem także dla weteranów serii.

Dla porównania - wyobraź sobie JA3 jako RTSa rozgrywanego na księżycu gdzie najemnicy walczą z bandą marsjańskich orków, fajna wizja nie? :D Wiem że głupio brzmi ale to jest przykład zepsucia gry, w F3 aż tak źle nie jest ale gra i tak będzie dla większości fanów po prostu słabiutka a już na pewno nie będzie zasługiwać na miano Fallouta 3.

EDIT:
Aha, nie oceniam gry po screenach bo grafa mi się podoba, chodzi o całą resztę (fabuła, rozwiązania RPGeowskie itp.).

moteel pisze:
"Tamten" F3 (Van Buren) był tworzony przez Black Isle Studio, "obecny" jest tworzony przez Bethesda Softworks.

"Tamten" rzeczywiście mógł być F3.

"obecny" to już tylko... jakaś nieudana próba.

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Lamusy z Bethsedy nie wiedzą że Fallout 3 miał być próbą ratowania sagi po katastrofie jaką był tactics. A bethseda jeszcze bardziej tą klęskę żywiołową poszerza. Mówiąc szczerze nie wiem jak oni mogli opchnąć licencje do betshedy wiedząc co oni z tego zrobią. Przecież to było wiadomo od początku że jak betsheda to będzie falloblivion i kolejna katastrofa w świecie graczy.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna