Mi tam odpowiadał system treningu postaci i zwiększania się umiejętności postaci z pierwowzoru. Ale obydwa systemy mają swoje absurdy, np. w JA2 biło się krowy
. No tak, nie ma to jak dać mućce po pysku
. System z JA2 był z tym realistyczny, że trzeba było ciągle używać danej umiejętności by ją zwiększyć. Tutaj mamy wygodę chyba, że wprowadzą jakieś ograniczenia, ale nie wydaje mi się. Jak chcą iść bardziej w RPG, mogliby dodać więcej tekstów, dialogów i questów
.
Ten sektor mi się bardzo podoba.
Aver pisze:
Wydawało mi się że już wyszyscy o tym wiedzą. w JA2 są poziomy, ale potrzebny jest trening.
Zresztą lista zmian:
No more aiming (!!!)
Explosives can only be placed at pre-defined spots
Climbing roofs is only able at pre-defined spots (ladders)
No more cutting fences
The sectors are gone and the map is much "smaller"
No more "learning by doing" skill/stat progression, instead mercs gain XP and you can spend skill/stat points freely after each level-up but, as I understood it, only outside of battle and after some additional "training"
No Sci-Fi mode (which may be the least concern, by far)
- O co chodzi, że nie ma celowania? Widziałem na trailerze, że koleś chyba zaznaczał głowę\korpus\nogi na przeciwniku.
- W dwójce było to samo - rogi budynków i lewitujące dachy. Ale dzisiaj mamy wiele silników fizycznych i powinni je wykorzystać! Kurcze mogli wziąć silnik Unreala
. Płaci się chyba 99 dolarów, a jak zarobi się 50000, to powyżej tej sumy oddaje się im 25%.
- To plus brak przecinania płotów. Boli to ale to ograniczenie silnika. Cienie i oświetlenie są predefiniowane...
- Trybu sci-fi nie jest mi żal.
- Mniejsze sektory? Po tym co widziałem wydają się większe! NIe wiem czy dobrze rozumiem, ale prócz tych stałych, to boje spotkaniowe będą na losowo generowanych mapach? Czy tak jak w dwójce?
Te ograniczenia można jeszcze przeboleć, byleby te mordy naprawili i postarali się lepiej w trójce. Na razie sie to miodnie zapowiada, przynajmniej dla mnie
.
Tak po prawdzie, to ja nigdy w JA2 nie skzoliłem swoich najemników. Wszystkiego uczyli się w walce
.
Dodano: 21 cze 2011 19:52

Niech ktoś spojrzy w pliki i zobaczy, czy którejś z tych broni nie było w JA2( chwilowo nie mam zainstalowanego)? Na pewno ten Barret jest z UBeka. FN Scara nie pamiętam z JA2.