marcinl0 pisze:
Dokładnie na to też czekam i moooże wtedy zagram w BIA. Na razie cierpliwie czekam...
Szczególnie czekam na poprawkę o której pisze Starchris: "Co do drugiej dużej aktualizacji to na razie wiemy tyle, że będzie zmieniała jakieś trzy bardzo kluczowe elementy gry. Jedna będzie aż tak kluczowa, że będzie jako opcja ponieważ stworzy całkowicie nowy wymiar rozgrywki w JA Back in Action."
Mam nadzieję m.in. na przywrócenie starego dobrego trybu turowego walki z JA2 i Wildfire.
http://forum.jagged-alliance.pl/lista-zyczen-co-zmienic-w-patchu-do-bia-t3034.htmlMoże zrobią tryb S-F tak jak było w starych JA2

Co powinni naprawić:
1. Milicje w niektórych sektorach w których ich nie ma a powinni być.
2. Dodać jakiś Plecak oraz Slot na Tłumik i Sprężynę.
3. Naprawić nierówności terenu w sektorach.
4. Dodać Mgłę Wojny (choć gra i bez tego jest fajna)
5. Naprawić niektóre sektory w których nie da się wyciągnąć rzeczy z szafek (blokuje coś je).
6. Dodać możliwość naprawy Kamizelek (ubrań).
7. Mogli by dodać (jako bonus jakiś) tryb turowy (choć bez tego też się da grać).
8. Dodać Inwentarz Globalny i Sektorowy oraz dodać opcje wywalania wszystkich rzeczy z Najemnika "Drop All".
9. Zdobyć licencje na oryginalne nazwy broni!
10. Zrobić "coś" z rzeczami które są w grze a do niczego nie służą.
11. Dodać pojazdy "naziemne jak i powietrzne" którymi będzie dało się przemieszczać po mapie Globalnej (jak w starym JA2).
12. Dodać sektory podziemne.
13. Zwiększyć ilość użycia Apteczek, Skrzynki z narzędziami, wytrychu (nawet go zrobić niezniszczalnym).
14. Dodać opcje wchodzenia przez okna i na dachy (bez drabin).
15. Zmienić wysadzanie obiektów, czyli dodać możliwość wysadzenia każdej ściany.
16. Dodać możliwość przecinania siatki "nożycami" i zlikwidować łatwe przejścia "dziury w siatkach", ale nie wszystkie.
17. Zmienić wygląd twarzy najemników na w miarę nowoczesny i normalny (a nie plastikowe gumisie).
18. Dodać opcje do Hełmu (głowy) aby dało się zakładać noktowizor na Hełm i zlikwidować Hełmy z noktowizorami.
19. Dodać opcje która pozwoli ubrać i uzbroić Milicję w Inwentarzu Globalnym lub Sektorowym.
20. Dodać Kanistry z Benzyną jak już dodadzą Pojazdy.
21. Dodać zwierzęta, w trybie S-F potwory i roboty gąsienicowe.
22. Zmienić wygląd Czołgów.
23. Dodać opcje strzelania do Cywilów (wiem, wiem nie przejdzie)

24. Dodać możliwość Zaawansowanej Rozmowy (przeprowadzania konwersacji) z NPC i RPC. Górna odpowiedź = Dobra, Dolna odpowiedź = Zła (bezsens)! Urozmaicić to, dać graczowi możliwość wyboru co się chce powiedzieć i pomyłki (tak jak w JA2).
25. Bardziej balansować całą mapę, aby sukcesywnie (nie za szybko) zdobywać lepszą broń.
26. Dodać opcje w Milicji aby jeden z Milicjantów zawsze był Nauczycielem i szkolił kolejnych (zamiast robić z nas nauczycieli).
27. Dodać opcje Leczenia, Uczenia, Naprawy, Spania w mapie Globalnej (jak w JA2)
28. Zmienić rodzaje pocisków, amunicji aby każdy rodzaj danej amunicji pasował do danej broni.
29. Dodać miasto Chitzena!
30. Dodać konkretne wskazówki (jeśli NPC mówi, że wyrzutnie SAM są tam i tam, to na mapie globalnej zaznaczyć się to powinno w jakikolwiek sposób!
31. ZMIENIĆ poziom doświadczenia... ok. 10 lvl zgoda ale czemu nie mogę uczyć się dalej ? BEZSENS!:/
Pewnie jeszcze coś znajdę ;P
Jeśli by to wszystko dodali, to gra wymiata