Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 324 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
Maxwell
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

lukasamd pisze:
No tutaj to mam bardzo duże wątpliwości, jeżeli coś takiego będzie i np. będę mógł zdobyć Power Armora (czy. Pancerz Wspomagany) to niby kto i czym mnie zabije? ;)

Może byłby to problem gdyby wrzucić pancerz w XX wiek, ale w świecie Fallouta sam zabijałeś tysiące wrogów w pancerzach, jednym ludkiem z kilkoma tragarzami ;) i w zasadzie dało się to zrobić kałachem 5mm.
IMO obecne EOD odpowiada cechom PA - granat lądujący obok najemnika w nim, nie robi za wielkiego wrażenia, więc już mamy takie pancerze tylko o innej nazwie ;)

No ale akurat nie o puszki mi chodziło - raczej o leather i combat armour oraz resztę mniej nieprawdopodobnych opakowań. Wspomagane były by problematyczne z innych powodów niż teoretyczne parametry ochrony (które przecież można nagiąć do własnych wyobrażeń/potrzeb), ale np. ingerencja w statystyki - zwłaszcza siły (nie wiem czy to tak łatwo rozwiązać... podejrzewam że ochronę NBC dało by się bez większego problemu zaimplementować). Nie sądzę też by zwinność i zręczność nie uległy pogorszeniu od noszenia czegoś takiego.
Z drugiej strony takie coś samo by się pewnie balansowało, bo nie wyobrażam sobie by zwykły najemnik byłby w stanie naprawić znaleziony na polu bitwy, posiekany Power Armour ;) Ponadto PA ma sens tylko gdy wszystkie 3 części są ze sobą połączone - to dodatkowe utrudnienie - dopóki nie masz wszystkich trzech, nie są niczym więcej jak balastem bo bez sprawnego wspomagania są nie do użytku (podstawowa różnica w pancerzach obu gier jest to że w Fo zawsze znajdujesz kompletny, 'jednoczęściowy' i sprawny pancerz).

Jak widać sam temat Power Armour jest dość obszerny, a za bardzo się w niego jeszcze nie zagłębilismy.

Ostatnio zmieniony 12 wrz 2006 18:29 przez Maxwell, łącznie zmieniany 1 raz

*

Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

@Maxwell

Spokojnie w Jaggedzie wszystko da się zrobić (prawie).

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Poza tym dochodziłaby jeszcze jedna ingerencja w grę - zmiana wyglądu ludzi w PA... W Falloucie 1 i 2 nie było to świetnie rozwiązane ale w Tacticu bardzo mi się podobało 6 typa z tymi pancerzami - taki oddział kolesi Rambo ;)

*
Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

lukasamd pisze:
Poza tym dochodziłaby jeszcze jedna ingerencja w grę - zmiana wyglądu ludzi w PA... W Falloucie 1 i 2 nie było to świetnie rozwiązane ale w Tacticu bardzo mi się podobało 6 typa z tymi pancerzami - taki oddział kolesi Rambo

Ja sądze że da się chyba poprowadzić trochę kodu źródłowego z FT na to żeby zmienały się pancerze.

*

Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

No to modka czekają najprawdopodobniej zmiany względem nazwy i mapy:

Mapy - ze względu na to że nie moge znaleźć w sieci odpowiedniej mapy Nowej Kaldeoni,

Nazwy - a to dlatego że jak nie będzie mapy Nowej Kaldeoni to nazwa nie będzie pasować.

Więc jaki z tego wniosek poczekamy zobaczymy co się da zrobić.
Najprawdopodobniej nazwa będzie podana w krótce i pierwsze screeny także. :one:

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Bartek0511 pisze:
Mapy - ze względu na to że nie moge znaleźć w sieci odpowiedniej mapy Nowej Kaldeoni,
Nazwy - a to dlatego że jak nie będzie mapy Nowej Kaldeoni to nazwa nie będzie pasować.

Zajrzyj na Maps Google. Są tam zdjęcia satelitarne, znajdź swoją wysepkę może znajdziesz dobre zdjęcie. Nie musi być widoczna cała wyspa, akcja może się toczyć tylko na jej jakieś części. A jeśli nie znajdziesz to nazwy wcale nie musisz zmieniać, zawsze możesz użyć zdjęcia innej wyspy kształtem nie odbiegającym zbytnio, kto się domyśli, że to nie ta wyspa? ;)

Ps. Czy ta wyspa nie powinna się nazywać "Kaledonia"?

*
Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Len pisze:
Zajrzyj na Maps Google. Są tam zdjęcia satelitarne, znajdź swoją wysepkę może znajdziesz dobre zdjęcie. Nie musi być widoczna cała wyspa, akcja może się toczyć tylko na jej jakieś części. A jeśli nie znajdziesz to nazwy wcale nie musisz zmieniać, zawsze możesz użyć zdjęcia innej wyspy kształtem nie odbiegającym zbytnio, kto się domyśli, że to nie ta wyspa?

Dzięki Len

Len pisze:
Ps. Czy ta wyspa nie powinna się nazywać "Kaledonia"?

W sumie to jest mi obojętne.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No to w razie gdyby mapa nie przypomniala w 100% Nowej Kaledonii to masz fikcyjne państwo Nową Kaldeonię ;)

To tylko taka "dygresja" ;)

*
snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Bartek0511 pisze:
Len pisze:
uot;]Ps. Czy ta wyspa nie powinna się nazywać "Kaledonia"?

W sumie to jest mi obojętne.

No to w sumie skoro nazwa jest ci obojętna, to mapa też może być byle jaka... Równie dobrze możesz dać mapę Madagaskaru albo Czech... W sumie co za różnica, skoro nie ma czegoś takiego jak "Kadelonia", to możesz mapę dać byle jaką... :|

*
Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

snick pisze:
No to w sumie skoro nazwa jest ci obojętna, to mapa też może być byle jaka... Równie dobrze możesz dać mapę Madagaskaru albo Czech... W sumie co za różnica, skoro nie ma czegoś takiego jak "Kadelonia", to możesz mapę dać byle jaką...

Pomyślimy, pomyślimy. ;)

*

Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

No to doczekaliście się pierwszych screenów może one nie są jakieś fascynujące no ale zawsze jakieś.
Przepraszam że tak długo czekaliście ale liczne formaty nie pozwalały mi na szybszą prace.

SCREENY:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

PS. Nie zwracajcie uwagi na to że nowy najemnik wygląda jak kobieta zapomniałem zmienic.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ciekawie to wygląda. Bardzo spodobał mi się nowy interfejs.

*
Grizzli
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Cudnie to wygląda

*
snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Jakbyś tylko wygładził te krawędzie w tle nowego interfejsu, bo teraz wygląda, jakby pikseloza zżerała wyposażenie najemników... :P

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Dobrze, że wreszcie jakieś nowe info o jedynym tworzonym obecnie polskim projekcie. Menu wygląda ładnie, a co do reszty - nie przedstawiają one zbyt wiele, ale widać nowy interfejs, zastanawiam się tylko czy to twoja sprawka ;)

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna