Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna

Czy wg. Ciebie JA2,5UB jest grą za krótką?
Tak 89%  89%  [ 32 ]
Nie 8%  8%  [ 3 ]
Nie mam zdania 3%  3%  [ 1 ]
Liczba głosów : 36
Autor Wiadomość
nemrod
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

lukasamd pisze:
O ile dobrze pamietam to kiedy ustawisz już jednego gościa możesz zrobić następnego z tymi samymi cechami.

wlasnie o to chodzi, zeby nie byli tacy sami. zeby jedni byli latwiejsi, a tych lepszych ustawic w strategicznych miejscach sektora

lukasamd pisze:
Zrobiłem kiedyś taki sektor śmierci - na serio nie do przejścia.

heh...nie ma sektorow nie do przejscia, przynajmniej dla mnie. moge sie meczyc dlugo, ale w koncu przejde go bez szwanku.

a tak wogole, to czy w tym ja3d bedzie multi? chetnie bym sie z zywymi przeciwnikami zmierzyl. wiem ze w dotychczasowych oficjalnych czesciach multi nie bylo.

*

Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

@Lukas jażeli masz jeszcze tą mapke na dysku to zapodaj może chuciałby spróbować swoich sił.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Niestety nie mam.

@nemrod no nie wiem czy darady ją przejść - nawet na najłatwiejszym było tam 32 elitarnych kolesi. Prawie wszyscy mieli tą najlepszą snajperkę w JA2,5 - nie chcę źle napisać więć napisze w nawiasie ;) (berett) a zuważ że jak podpływałeś już do drugiej strony to ONI byli z tą bronią w świetnie ufortyfikowanym miejscu.

Przyznam jedno - ja jej nigdy nie przeszłem mimo że byłem twórcą.

@Bartek teraz tak myślę i mam pomysł - jak będe miał czas to ją zrobię jeszcze raz i wrzucę na forum - mało co roboty bo i tak większośc sektora to woda.

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

lukasamd pisze:
Prawie wszyscy mieli tą najlepszą snajperkę w JA2,5 - nie chcę źle napisać więć napisze w nawiasie (berett) a zuważ że jak podpływałeś już do drugiej strony to ONI byli z tą bronią w świetnie ufortyfikowanym miejscu.

mowisz o Barrett M82A2 kaliber 0.50. Gdybys ja jeszcze mial to chetnie bym sprobowal

*

Popuś
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Jak żeś taki bystry to spróbuj kampani "Ciężka Przeprawa II" na ekspercie - może nadzwyczaj trudna nie jest, ale momentami potrafi dopiec. Teraz już sam pewnie bym się często na niej nadział, bo zupełnie nie pamiętam sektorów (kiedy to bylo...).

PS. Z tego co pamiętam są sektory, gdzie jest kilkaset min wszelkiego rodzaju, co zawsze wkurzało mojego ojca jak w to grał :mrgreen:

*
Kijek
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Zdecydowanie za krótka ale z innej strony istnieje możliwość robienia własnych map i zmiany przedmiotów bez większego wysiłku, co pozwala na przechodzenie jej kilka razy :)

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Popuś pisze:
Jak żeś taki bystry to spróbuj kampani "Ciężka Przeprawa II" na ekspercie

Gdzie mogę ją znaleźć? Może wrzucę do downloadu (a i sam sobie pogram)? ;)

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

O dzięki, wrzuciłem już do downloadu.

@Popuś mam nadzieję że nie masz nic przeciwko ;)

*
Popuś
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

lukasamd pisze:
O dzięki, wrzuciłem już do downloadu.

@Popuś mam nadzieję że nie masz nic przeciwko

Jasne, że nie ;) Z tego co pamiętam, a pamiętam mało, bo robiłem ja daaawno temu może w niej być kilka błędów (nieodsłaniające sie dachy itp), więc jeśli zauważysz coś takiego to napisz - poprawię. Sam będę musiał w to zagrać... 8)

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Jak narazie jestem w Varrez i gram na doświadczonym (pierwszy raz jakiś wyższy poziom w JA2,5UB ;) ale jakoś nawet latwiej jest), niedługo wchodze w twoje sektory ;)

*
Lenon
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Ja chialem tylko dodac, ze glowna atrakcja mial byc wlasnie edytor, a nie kampania. Kampania to dodatek, bo przeciez nie daliby pustej mapy, a tak jakies tam podstawy sa i jest sie o co zaczepic. Chodzilo tylko i wylacznie o edytor, ktory nie jest, jak sie okazalo, zbyt dobry, bo np nie mozna statystyk broni zmieniac, nowych npc dawac, no ale mimo wszystko jakas mapke ciekawa, czy tez minikampanie mozna zrobic.

*

vai1987
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Gra STANOWCZO za krótka. Mozna przejsc w 1 popołudnie...
Gdy grałem 1 raz nie zdązyłęm dobrze sie rozegrac a tu......... koniec :/

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Ja nie byłem takim kozakiem, żeby przejść w jedno popołudnie. Przechodziłem koło pół roku, z przerwami. Istotne jest tu to, że nie grałem wcześniej w JA2, ani nic choć trochę podobnego.

Przy JA2UB trzeba sobie uświadomić fakt, że misja ma zupełnie inny charakter. W JA2 braliśmy udział w rebelii jako profesjonalny oddział, który przedzierał się przez cały kraj, na terytorium zajęte przez wroga. W UB plan zakłada wysłanie grupy komandosów na najwyżej kilkugodzinną akcję przejęcia i zniszczenia budynku. Sprawę komplikują dwie rzeczy: pilot-ofiara losu oraz osadzenie tego w realia JA. I tak wylądowaliśmy daleko od celu, z kiepską bronią.

Na taką akcję powinna być wzięta broń taka jak np. FN P90 itp, a nie jakieś snajpery, ale z drugiej strony - nie pistolce. Do tego noktowizory, maski, wszelakie granaty, oraz coś do otwierania drzwi, mniej, czy bardziej delikatnego.

Co do długości - mogło być dłużej. Albo raczej trudniej.
Co do liniowości - dążymy do jak najszybszego zajęcia budynku, po co mamy się gdzieś szwendać?
Co do różnic między JA2 i JA2,5: użycie broni zmieniło się. W JA2 grałem raz, i to dawno, więc nie wszystko pamiętam, ale zdaje się, że tam dało się sensownie użyć pistoletu. W JA2,5 już nie bardzo. Tak, jakby zasięgi wszystkich broni się zmniejszyły.

*
Mateo320
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Ja przeszedłem w jeden dzień! Za krótkie! Jak dlamnie zwykła ja 2 było lepsze. Najbardziej zraniło mnie jedno miasto! Odkiedy to całe państwo ma jedno miasto do tego takie szajskie!

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna