Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Lisiec
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Ma ktoś z was tą maszynke do grania? Czy siedzicie z klonami :> Ja sam jestem dumym wlascicielem PS2 z której jestem mega zadowolony (mimo ze malo gram), akurat na odstresowanie sie przy tekkenie :)

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Swego czasu w mym miasteczku rozkręcałem lige PESa :] rozegrane 9 sezonów hyhy. Byliśmy na tyle dobrzy że mój koleś który w lidze był 3 - w mistrzowstwach Polski PESa 2 zdobył 2 miejsce :D

Poza PESem dobre Gram Turismo , Finale <7....> , Crash Bash i pare innych. Sam nie byłem nigdy posiadaczem ale na egzemplarzach kumpli sporo czasu przemłóciłem

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ta... mam gdzieś Pegasusa i jakąś jego lipną podróbkę. Niestety ta konsola zamiast odstresowywać powoduje u nas nagłe przypływy adrenaliny.

*
Lisiec
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Len pisze:
Ta... mam gdzieś Pegasusa i jakąś jego lipną podróbkę.

Pegasus jest właśnie lipną podróbką NES'a :P do dzis na allegro można kupic :P
Len pisze:
Niestety ta konsola zamiast odstresowywać powoduje u nas nagłe przypływy adrenaliny.

Contra u mnie do dzis to powoduje, ostatnio zassalem sobie remiksy titlesetow ;p

Popers pisze:
Byliśmy na tyle dobrzy że mój koleś który w lidze był 3 - w mistrzowstwach Polski PESa 2 zdobył 2 miejsce

a Ty byleś jego sparing partnerem? :D

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Len pisze:
Ta... mam gdzieś Pegasusa

jsk juź idziemy tak daleko w przyszłość to ja mam jeszcze "czarne gry". Te z kołkowatym joy'em. kto widział ten wie

a co do PESa to gość był ode mnie rzeczywiście lepszy. w PESa 2 , bo już w 1 ,4 i teraz w 6 go koszę. Za to inny kolo który u nas w lidze zajmował 1 miejsce potrafił Anglią czynić cuda. grał po 3h dziennie. potrafił jedno zagranie w "training mode" ćwiczyć godzinami. Był perfekcyjny ,a jego taktyki wyglądały jak twór chorego umysłu. I wygrywał wszystko. Szkoda że nie pojechał na żaden turniej. Rozbiłby w puch całe towarzystwo.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja wolę stanowczo komputery i jestem w sumie przeciwnikiem konsol jako takich bo oprócz do grania nie służą do niczego innego właściwie :] (próbują ale efekty IMO mierne :P)

Śmieszy mnie próba wchodzenia dobrych FPSów na konsole - w takie gry NIE da się grać za pomocą pada, przynajmniej uważam tak ja i mój kolega który ma PS2 ;)

Oczywiście nie przekreślam całkowicie konsol - grałem parę razy u kumpla w różne bijatyczki i wyścigi no i blaszaki nie dorastają im do pięt w zabawie na 2 osoby (na PC tylko Wormsy de facto mamy) :D

*
Lisiec
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Popers pisze:
jsk juź idziemy tak daleko w przyszłość to ja mam jeszcze "czarne gry"

Obrazek
może to, kurde, zazdrosze, to już jest zupełne retro :D

Popers pisze:
a co do PESa

jakoś nie moge sie do niego przekonać, z piłkami kopanymi zatrzymałem sie na etapie fify 99 i od tego czasu nic nie moze mnie przekonac do nowszych produkcji.

lukasamd pisze:
Śmieszy mnie próba wchodzenia dobrych FPSów na konsole - w takie gry NIE da się grać za pomocą pada, przynajmniej uważam tak ja i mój kolega który ma PS2

w sumie to "podobno" kwestia przyzwyczajenia, sam probowalem grac w R6 na ps2 i dupa... herezja i tyle :D Ale dla takiej gry jak Black postaram sie przekonac do pada, a może da sie podlaczyc myszke i klawiature (do FF7: Dirge of Celeberus sie da ;-) )

lukasamd pisze:
na PC tylko Wormsy de facto mamy

stare nfs'y, koliny, fifki, nhle' ale nie ma porownania z siedzeniem na kanapie przed conajmniej 26' tv i nawalanie kumpla padem po glowie bo wyszedl mu jakis kombos :D

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

@Lisiec
Wow to jakiś model De lux chyba. Orginalny Atari ! ja mam gdzieś na strychu tańszą podróbkę. Ale zjawiskowy,patykowy joystick ten sam :D boks, złap złodzieja i formuła były najlepsze.

A PES - no cóż , ja jestem maniakiem piłki kopanej (do 16 roku życia kopałem w klubie) wiec gram w to non toper (i w football managera , ale to już zupełnie inna historia)

*

Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Na konsoli NIE DA SIĘ grać komfortowo w gry FPS, podobnie jest z porządnymi uczciwymi strategiami. Cholery można dostać przyduszając przyciski kontrolera z założenia stworzonego tylko po to, by obsługiwać proste napie****anki, samochodówki, japońskie action "RPG" (na poziomie - mniej więcej - Diablo tyle że z fabułą pokręconą niczym kilometr drutu w kieszeni) czy inne konsolowe super-hiper-hity ;-)

Dobrego RPG na konsoli się nie uświadczy - zatwardziali konsolarze są zbyt... khe-khe... powiedzmy że po prostu wolą prostsze rozrywki :-D
Przykład - "Baldurs Gate" na konsole (śmiech na sali, podwójny LOL i rotfl jednocześnie), czy coś na kształt konsolowego Fallouta (bez komentarza... :-< ) wpierw odpowiednio zubożono i spłycono zanim można to było przenieść na PS2.

Jedyne konsole które lubię to NES (a właściwie jego podróbka), "czarne" Atari i Amiga (długie godziny North&South na przemian z Sensible Soccer). Reszta jest milczeniem ;-)

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Popers, Lisiec: Ja też mam gdzieś starą, czarną konsolę która wyglądem nieco przypomina ówczesne wzmacniacze do głośników (wzmacniacz też mam :D). Problem w tym, że do niej nie moznabyło wgrywać gier, przełączało się je metalowym pstryczkiem (nie przycisk), a były tam gry pokroju Pitfall ;)

Ale nikt nie pobije mojego pierwszego kompa z... 1981r.! :D Jest to jeden z pierwszych komputerów domowych, karta graficzna Hercules długości dzisiejszych komputerów, dysk 10MB wielkości dwóch odtwarzaczy płyt, stacja dyskietek wielkości jednego odtwarzacza płyt a same dyskietki giętkie wielkości płyt z zapierającą dech w pierssiach pojemnością liczoną w kilobajtach :D A co z kolorami? Tylko dwa, zielony i czarny, oczywiście są też odcienie zielonego :D Ciekawe ile bym za niego dostał w jakimś muzeum komputerów, no ale miało być o konsolach xD

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

@Rafadan
dobrze że amigę wpomniałeś. IMO to było idealne połączenie komputera i konsoli. Grajcarzy wkładali dyskietkę i grali. A Kombinatorzy na workbenchu za to cuda potrafili. Ja w amisi miałem 10 MB twardego <A600 zupgrade'owana> i naprawde można było zrobic wiele poza graniem. Dziś ostatni mohikanie też niezłe rzeczy wyprawiają. Podłączenie amigi do internetu ? No problem. Aż żal że Commodore nie pociągnęło projektu. RIP amisio :|

Ostatnio zmieniony 19 cze 2007 10:57 przez Popers, łącznie zmieniany 1 raz

*

Lisiec
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Popers pisze:
Wow to jakiś model De lux chyba.

wziałem najbardziej biedny jaki znalazlem :P
Rafadan_PL pisze:
Dobrego RPG na konsoli się nie uświadczy - zatwardziali konsolarze są zbyt... khe-khe... powiedzmy że po prostu wolą prostsze rozrywki

tu sie mylisz, jrpg wciagnaly mnie mnie jak czarna dziura, gralem i gralem aby poznac kazda zawilosc fabuly, postacie sa tak charakterystyczne ze do konca zycia o nich nie zapomne. Co do prostoty rozgrywki to sie niezgodze, jest tyle możliwosci zmieniania materii, energi, ze przyczym systemy z baldura sie chowaja :}.
Rafadan_PL pisze:
Przykład - "Baldurs Gate" na konsole (śmiech na sali, podwójny LOL i rotfl jednocześnie)

to był poprostu tytuł pod marką Baldura, procz tytułu i universum nic nie miał wspolnego z BG na pc'ta. Tak samo z Falloutem, poprostu Interplay w obliczu kłopotów finansowych musiał sie ratowac renomowaną marką, inwestowanie w promocje nowego brandu było nieopłacalne.
BTW. teraz każdy wiekszy CRPG wychodzi także na konsole (Two Worlds, Oblivion, Fallout 3), wiec nie przesadzajmy z plytkoscia konsolowych graczy.
Popers pisze:
IMO to było idealne połączenie komputera i konsoli.

to chce teraz zrobic Sony z PS3, wkoncu da sie tam zainstalowac pelnoprawnie lina bez zadnych haków.
Popers pisze:
Podłączenie amigi do internetu ?

podbno nawet C64 i atari sie da ;p

*
Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Cytuj:
tu sie mylisz, jrpg wciagnaly mnie mnie jak czarna dziura, gralem i gralem aby poznac kazda zawilosc fabuly, postacie sa tak charakterystyczne ze do konca zycia o nich nie zapomne. Co do prostoty rozgrywki to sie niezgodze, jest tyle możliwosci zmieniania materii, energi, ze przyczym systemy z baldura sie chowaja :}.

Ja tam na japońszczyznę nie mogę nawet patrzeć - co kto lubi. Po prostu kwestia gustu. Dla mnie to po prostu wydumane do granic absurdu mangowate nie-wiadomo-co, ale to oczywiście tylko moje skromne zdanie :-)

Cytuj:
to był poprostu tytuł pod marką Baldura, procz tytułu i universum nic nie miał wspolnego z BG na pc'ta. Tak samo z Falloutem, poprostu Interplay w obliczu kłopotów finansowych musiał sie ratowac renomowaną marką, inwestowanie w promocje nowego brandu było nieopłacalne.

Nieważne z jakich powodów to popełnili, ważne do kogo było to adresowane. Pewnie że powyższe tytuły to skok po kasę, w dodaktu bardzo dobrze zaplanowany i przeprowadzony.
Wiadomą rzeczą jest że prosta łupanina najbardziej "jara" konsolowców. Kolejna konsolowa rozpierducha - pójdzie na pniu. Konsolarze będą mogli chwalić się że mają swojego "Baldura" i "Fallouta", producenci będą inkasowali pieniążki. Wszyscy są szczęśliwi. Najprościej i najłatwiej, tak dla producentów jak i dla konsolowych graczy.

Cytuj:
BTW. teraz każdy wiekszy CRPG wychodzi także na konsole (Two Worlds, Oblivion, Fallout 3), wiec nie przesadzajmy z plytkoscia konsolowych graczy.

Problem polega na tym że nowoczesne konsole coraz bardziej zaczynają przypominać PC'ty, a najnowsze erpegi coraz bardziej są spłycane. Oczywiście na potrzeby wielkiego, chłonnego i niezwykle dochodowego rynku konsolowego. Popatrz na fabułę takiego Obliviona, czy innego Gothica II. Potem na historię Planescape: Torment (wyłączne na peceta ;) ). Widać różnicę?
Erpegi nie produkuje się już stawiając na klimat, fabułę i złożoność świata bo nikomu to się nie opłaca. Znacznie pewniejszy dochód daje postawienie na oczoje**ą grafę (trzeba wykorzystac wszystko co oferują najnowsze wodotryski w konsolach) i... i już! Potem wystarczy puścić takiego "cRPG" na konsolowy rynek (jak chce się więcej pieniędzy - to da się konwersję na PC) i już. Dolary same wpływają na konto.

*

Lisiec
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Rafadan_PL pisze:
Ja tam na japońszczyznę nie mogę nawet patrzeć - co kto lubi.

ja jeszcze interesuje sie manga i anime, wiec japonskie gry sa dla mnie jeszcze bardziej interesujace :)
Rafadan_PL pisze:
Wiadomą rzeczą jest że prosta łupanina najbardziej "jara" konsolowców.

sukcesem konsoli ps2 było własnie to że można było wrócić z pracy, wlozyc gre do czytnika, chwile porelaksowac sie przy łupaniu i pojsc spac. Jednak łupanina łupaninie jak to nazwales nierowna, wez czasami wykonaj combosa :} az pad sie wygina :D
Rafadan_PL pisze:
Planescape: Torment

Do planscape niemożna porównywac żadnego rpg pod względem fabuły :} nic mu do piet nie dorasta (jrpg maja w sumie rownie rozbudowana fabułe... ale...). Jako dobrego rpg na konsole polecam KOTOR'y, wyszły z myslą na konsole :) mi sie mega podobały :) system walki typowo w stylu bioware :]

Co do fpp na konsole, gralem dzis w blacka.... dzizys, co za masakra :D kazda gałka w inna strone ;p

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Huehue ja grałem osobiście na PS1 (tym siwym :D). Ahhh ta zajewalista grafika :D.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna