Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
snick
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Ten gość to chyba Joe. Z tego co słyszałem, jak mu się da 20.000$ to wtedy nie strzela.

Co do nowej organizacji - fajnie byloby też w niej zobaczyć jakieś nowe twarze, a nie tylko stare. Mam na myśli nowe postacie w grze oczywiście.

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Zeby nikt nie usnal podczas oczekiwan na premiere ;P - dawno oczekiwana fabula:

Cytuj:
Devat jest małym państwem trzeciego świata. W kraju prawie przez dziesięć lat toczyła się wojna domowa – większość kraju została zniszczona podczas walk. W końcu, walczącym stronom udaje się dojść do porozumienia i razem wybierają nowego przywódcę – Jon’a Hisa.
Ludność Devat żyła w biedzie, armia jest nie liczna i słabo uzbrojona. Głównym źródłem dochodów państwa jest kopalnia srebra. Niestety, prognozy co do wydobycia kruszcu nie są optymistyczne – w co najmniej dwa miesiące złoże zostanie wyeksploatowane.
Prezydent, szukając sposobu na uniknięcie kryzysu, kontaktuje się między innymi z korporacja TNE-Corp. Po krótkich negocjacjach, TNE-Corp. zgadza się rozpocząć badania, mające na celu zlokalizowania ewentualnych złóż metali szlachetnych czy diamentów – w zamian, po ewentualnym odnalezieniu złóż, chce wyłączności na ich wydobycie i eksport. Prezydent podpisuje kontrakt.
Do Devat przybywa zespół specjalistów, którzy rozpoczynają poszukiwania. Po około miesiącu, odkrywają bardzo duże złoża złota, które nie tylko może wyciągnąć kraj z biedy, ale też zapewnić bardzo duże dochody. Rozpoczynają się budowa kopalni.
Do rozpoczęcia wydobycia pozostaje ok. tydzień czasu. Prezydent, podczas kontroli postępów w budowie zostaje zastrzelony przez snajpera. W kraju wybucha chaos. Trzy dni po udanym zamachu, do Devat wkraczają wrogie wojska Ademo, oficjalnie pod pretekstem zapobiegnięciu wybuchu zamieszek i walk z lokalna armią. Jednak naprawdę, dużo lepiej uzbrojone i liczniejsze wojska Ademo szybko rozprawiają się z słabą armią Devat i po około pięciu dniach walk zajmują całe państwo. Wszyscy starzy członkowie rządu zostają pojmani, osadzeni w więzieniach lub po prostu rozstrzelani pod pretekstem podżegania do buntu. Na miejsce starego rządu zostaje powołany nowy, całkowicie podległy władzom Ademo. Ludzie, którzy próbują stawiać opór najazdowi wroga i otwarcie protestują, zostają szybko uciszeni. W kraju panuje terror.
Wraz z przejęciem władzy, rząd Ademo przejmuje również nowoodkryte złoża złota i rozpoczyna wydobycie. Jednak pieniądze zarobione na eksporcie złota nie trafiają do ludności Devat, trafiają na prywatne konta władz Ademo i nowo powołanych władz Devat.
Jednak TNE-Corp. nie chce stracić środków, które wyłożyła na badania. Wynajmuje grupę dobrze wyszkolonych najemników, którzy mają umożliwić wydobycie złota korporacji.

Dodatkowo moge zdradzic, ze w modyfikacji wystapi duzo zadan pobocznych, co wiecej wykonanie niektorych wyeliminuje mozliwosc wykonywania innych - do gracza bedze nalezala decyzja ktorych sie podejmie. Jednym slowem - bedzie duzo do roboty ;]

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Fabuła całkiem całkiem :D - zapowiada się interesujące zwiedzanie kraju i to nie w celu "pomagania" a po prostu odbicia najważniejszego czyli kopalń.

Podoba mi się informacja o zadaniach pobocznych - Jagged Alliance z większą dawką gry w stylu RPG (chodzi mi np. o Fallouta gdzie zadań pobocznych mamy od diabła i jeszcze więcej) zapowiada się bardzo obiecująco.

Oby mod ujrzał światło dzienne.

*
Lenon
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Mam nadzieje ze TNE-Corp nie okaze sie aniolkiem i bedzie wiecej komplikacji :)
A jak wyglada sprawa broni na dzien dzisiejszy?

*

snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Prywatna firma ratuje biedny kraj ze względu na swoje dochody, które w nim utraciła... Ciekwy pomysł. :)

W modzie przydałoby się paru przedstawicieli korporacji jako NPC, tak sobie teraz pomyślałem.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

snick pisze:
Prywatna firma ratuje biedny kraj ze względu na swoje dochody, które w nim utraciła...

Ja bym tego tak nie ujął - Moteel napisał o złożach a nie kraju więc nawet opis fabuły jest bardziej bliski realizmowi. Korporacja to nie Enrico który utracił władzę ;)

*
snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

A jak sobie wyobrażasz odzyskanie dochodów przez TNE-Corp, jeśli kraj nie zostanie wyzwolony spod obcego panowania? ;)

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Zajęcie tylko kopalń i wybudowanie tam struktur obronnych. :) To tylko przykład. Ew. atak na najwyższe władze Ademo w ich własnym kraju (zamach).

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

To moze ukruce te dywagacje ;P - celem gry bedzie zabicie czterech oficerow (czyli jednak nazwa zostaje ;]), ktorzy swe siedziby maja w roznych czesciach kraju, oraz odbicie trzech miast - stolicy, protu i oczywiscie nowej kopalni.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ciekawe co z tego wyniknie. Ja mam mieszane uczucia, musiałbym to zobaczyć w praniu.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

A ja z przyjemnością czekam na tego moda bo zapowiada się na jeden z najlepszych jakie widziałem z tego co mi wiadomo, kto wie, na razie bardziej czekam na NO niż na... RR! Tak a to dlatego że tam mało wiem o fabule jako takiej a tu bardzo podoba mi się idea zadań pobocznych.

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Ja czekam z niecierpliwością bo brak jakiegoś porządnego moda do gry ;D.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4