Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Lisiec odnosi się do tego co jest obecnie dostępne, a obecnie to jest tak jak powiedział: parę screenów i informacja, że w ogóle powstaje. Może i nie zna się na tworzeniu modyfikacji ale aby tutaj wyrazić swoje zdanie - wcale nie trzeba.

Na scenie JA jestem od dawna, a jako że od dawna jestem także moderem to miałem kontakt z twórcami wszystkich polskich projektów. Ba, nawet w nich brałem udział (pomagałem), wspomnę choćby JA2: Desert Storm czy JA2: Gang Wars, które były zapowiadane z hukiem a jak zwykle nic z tego nie wyszło. Kiedyś powstawały też projekty tłumaczeń do gier z serii JA ale jak dotąd tylko IS to zrealizował, bo zanim do pracy przystąpiła ta grupa nikt nie wiedział jak zrobić polskie znaczki w grze co było powodem upadku polonizacji JA2 Wildfire (5.0).

Ale czy polska scena moderska nie istnieje? Patrząc na stworzone modyfikacje właściwie to racja, ale tworzenie spolszczeń odbywa się tak samo jak tworzenie modyfikacji a IS ma się coraz lepiej, tak więc - istnieje.

Tylko martwi mnie jedna rzecz. Ta cała polska scena moderska to obecnie tylko Iron Squad. Ale to się zmieni gdy wyjdą polskie mody... o ile wyjdą. Ale ich szanse są chyba największe spośród wszystkich, które zaczęto tworzyć.

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Ja trzymam kciuki i za JAC, Iron Squad i inne grupy.
Keep it up!.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Sorki że zrobię w sumie niewielkiego oftopa ale zrobię: JAC nie jest grupą moderską i przy samym powstawaniu projekt mógł szybko paść ale jednak tak się na szczęście nie stało :]

Co do IS - niech tylko się odważą przerwać prace - fani po prostu zjedzą ich żywcem :D

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Cytuj:
Co do IS - niech tylko się odważą przerwać prace - fani po prostu zjedzą ich żywcem :D

Uhh... wiedziałem, że jak zacznę to nie będzie odwrotu :D

*
snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Cytuj:
Ta cała polska scena moderska to obecnie tylko Iron Squad.

No, bez przesady... To, że NK czy NO nie zostały jeszcze wydane nie znaczy, że osoby pracujące nad nimi nie tworzą polskiej sceny moderskiej. Poza tym nikt nie napisał o modyfikacji Jazza oraz Wielkiej Wojnie.

Co do WW - projekt, jakby nie patrzeć, został ukończony, a Bartek nie złożył broni i pracuje dalej nad kolejnym projektem. Nie można zatem powiedzieć, że tylko IS tworzy polską scenę moderską...

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

No dobra - prawie :P NK i NO są jeszcze tworzone ale nie wyszły więc nie można nic na ten temat powiedzieć, mnóstwo było modyfikacji które nie wychodziły, szczególnie polskich.

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez Len, łącznie zmieniany 1 raz

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No dobra ale Legion i Wielka Wojna jednak WYSZŁY a to znaczy że Polsca scena modingu (ale to fajnie brzmi :D) jednak ISTNIEJE :)

*
Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Mówicie jeszcze ciągle o modyfikacjach (wiem że to najważniesze) ale niezapominajcie jeszcze o poradnikach na stronach.

Dzięki temu Polska scena moddingu (no faktycznie fajnie brzmi) się rozwija.

Ostatnio zmieniony 11 kwie 2007 15:06 przez Bartek0511, łącznie zmieniany 1 raz

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

No dobra, przesadziłem :) Ale fakt faktem, że wychodzi mało polskich projektów i mało jest nawet tych zapowiadanych. Pod tym względem IS to chyba jednak połowa tego wszystkiego.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Jak przed chwilą przeczytałem są osoby, które uważają, że NK i NO to jedna wielka pomyłka z góry skazana na porażkę, podobnie jak wszystkie grupy je tworzące mimo iż te mody są robione w pojedynkę jak Legion, który mimo dobrych zapowiedzi okazał się słabiutki.

A co! Najlepiej od razu założyć, że nic nigdy nie powstanie. Wreszcie mamy jednoznaczną odpowiedź na pytanie - dlaczego upadają?

*
vai1987
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

hehehe :D tak jasne, przyłaczenie sie do grupy modderskiej skazuje projekt na porazke...
predzej na sukces, no chyba ze ta grupa to zbieranina ludzi z pomysłami ale bez umiejetnosci i słomianym zapałem. To wtedy lepiej sie zabrac za projekt samemu ale w wiekszosci przypadków (szczególnie gdy mod jest rozbudowany) bez wsparcia sie nie obejdzie

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez vai1987, łącznie zmieniany 1 raz

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Moim zdaniem NK i NO to projekty bardzo rozbudowane (w szczególności NK o którym na razie wiadomo już nieco więcej niż o NO ;)) które mają szansę przetrwać - co więcej, jeżeli wyjdą to mają wielką szansę być dobrymi modami.

Nie wiem kto to mówił i nie obchodzi mnie to ale podejście w stylu - jak może się nie udać to nawet nie opłaca się robić - na pewno nie jest dobre.

*
Gość

jak to kto sie tak wypowiedział...kazdy wie z to scooly(kazdy zainteresowany)

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Nieważne kto to napisał ale nie warto pisać o tym w taki sposób...

Ostatnio zmieniony 28 kwie 2007 10:35 przez lukasamd, łącznie zmieniany 1 raz

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2