Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 453 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 31  Następna

Jakie filmy wolisz?
Sensacyjne 20%  20%  [ 10 ]
Komediowe 10%  10%  [ 5 ]
Dramaty 4%  4%  [ 2 ]
Horrory 12%  12%  [ 6 ]
Rysunkowe 0%  0%  [ 0 ]
Musicale 0%  0%  [ 0 ]
Science-Fiction 18%  18%  [ 9 ]
Fantasy 12%  12%  [ 6 ]
Wszystkie po troche 25%  25%  [ 13 ]
Liczba głosów : 51
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Ja chciałem oglądać Kill Bill ale jak zobaczyłem pierwsze fragmenty to pomyślałem - PODZIĘKOWAŁ bo film zapowiadał się może i na krwawy ale niesamowicie NUDNY. Oglądałem za to Zieloną Milę - już drugi raz ale film nadal był dla mnie świetny bo taki moim zdaniem jest. Szkoda tylko śmierci cudotwórcy....

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Zielonej Mili nie oglądałem, Kill Billa żałuj. Może rzeczywiście na początku przegadany, ale potem to majstersztyk (no prawie...). Z drugiej strony to raczej ten typ filmu który najlepiej ogląda się w kinie, albo przynajmniej na duużym tv:-). Trza się wczuć:-).

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja słyszałem o tym że to raczej bezsensowna rzeźnia mielona itp... więc nie chciałem tego oglądać.

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

To zależy czy widz "kupuje" patenty jakie sprzedaje Tarantino. To pastisz i nowe spojrzenie na takie gatunki jak western, kino samurajskie i animację w jednym filmie!. Nie jestem wielkim zwolennikiem twórczości QT (chociaż cenię i lubię tego reżysera). Trzeba jednak przyznać QT mistrzowsko żongluje gatunkowymi kliszami i odświerza coś co było martwe i robi to pokazując niemałe umiejętności.
A że rzeźnia? To tylko film. Natomiast QT zawsze trzeba brać w " ... " i nigdy brać na zupełnie serio.

No, właśnie obejrzałem ten dokument o napadzie na bank i powiem że nic specjalnego. Owszem, całkiem porządna rekonstrukcja. Dla mnie jednak pominięto zbyt wiele faktów i przede wszystkim nie było wypowiedzi specjalistów. Szkoda.
W każdym razie nad tym modem bym popracował...

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja też oglądałem i muszę stwierdzić to samo co Lemur - za mało informacji naprawdę specjalistycznych. Szkoda że nie podali danych które mogłyby naprawdę wstrząsnąć - ilości wszystkich trafień po "obu stronach bitwy", ilość uszkodzonych samochodów itp. mogliby to zrobić aby pokazać cały dramat tamtego napadu. Program jednak podobał mi się i obejrzałem z zaciekawieniem calutki.

PS: Discovery miało niezłą wpadkę - chyba 2 reklama (coś ok. 21:30) mówiła o tym że w czwartek (ten wczorajszy) o 21:00 (!) będzie program o strzelaninie w Hollywood - jak widać nie tylko w przypadku IS zdarzają się opóźnienia :D

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

U nich to norma, widocznie ciągle u nich monter zasypia:-).

Z rzeczy jakich się dowiedziałem to to że obaj bandyci zarzyli fenobarbitulan. Środek usypiająco-uspakajający działający przeciwpadaczkowo (Emil miał epilepsję). Poza tym nie wiedziałem że dentysta udzielał pomocy medycznej. No a miałoby to znaczenie przy tworzeniu modyfikacji...

Acha, jeszcze jedna rzecz. Nie wiedziałem gdzie napisać, więc pewnie tu:-). W dniu wczorajszym Strategy First zapowiedziała że trwają rozmowy nad rozpoczęciem produkcji filmowej na podstawie gry...Jagged Alliance.
Ok, fajnie...ale błagam, tylko nie Uwe Boll : .

Link do pełnej informacji:
http://www.bluesnews.com/cgi-bin/board. ... adid=76040

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja bym to widział coś a'la Ronin jeżeli się nie pomyliłem z tytułem - tam też byli najemnicy o ile dobrze pamiętam a film całkiem mi się podobał.

A tak w ogóle - przenoszenie gier na ekrany kin i TV to niestety najczęściej całkowita kicha i beznadzieja, ot taki Tomb Raider dla przykładu - tylko silikonu było za mało :D

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Hm, ja bym powiedział że bardziej jak "Psy Wojny": http://www.filmweb.pl/Psy+wojny+1981+o+ ... lm,id=8973

Tylko oczywiście z wieloma elementami humorystycznymi :) . Czyli fabuła a la "Dogs of War" plus poczucie humoru jak w "Złocie Pustyni":
http://zloto.pustyni.filmweb.pl/

I jak w "Złocie dla zuchwałych":
http://www.filmweb.pl/Z%c5%82oto+dla+zu ... lm,id=6718

Zresztą polecam oba filmy, kawał dobrej komedii wojennej (zbieżność tytyłów przypadkowa, jak zwykle kłania się dziwne polskie tłumaczenia tytułów).

Ronin to dobry film, ale tam najemnicy rozbijali się furami po Paryżu i prowadzili bardziej skrytą operację (w porównaniu do dość otwartej partyzantki w wydaniu Jagged Alliance).

A ciągnąc rozmowę dalej, kto waszym zdaniem powinien wystąpić :) ?
Ja bym dał rolę Steroida Pudzianowi:-).
Specka mógłby zagrać..hmm Wojewódzki albo Mike Myers:-)

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Temat Film Jagged Alliance przeniesiony do działu Ogólnie o Jagged Alliance. Link

Wiecie co widziałem wczoraj (piątek 9 marca) na MTV? No zgadnijcie... Reklamę filmu Rocky Balboa! Świetnie ją zrobili, aż się chce oglądać. Chyba pójdę do kina :D Polska oremiera była wczoraj. Wy także idzcie bo naprawdę warto!

O premierze nowej częsci hitu sprzed 30 lat napisała Interia, przeczytajcie

I jeszcze mała ciekawostka. Budżet filmu wyniósł $24,000,000 a przychody z biletów na całym świecie wyniosły (uwaga) $144,735,100! Warto zaznaczyć, że nie wliczono w to polski i wielu innych krajów w których film dopiero wchodzi na ekrany kin!

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

A ja wrócę jeszcze do tragedii podczas napadu na bank w Los Angeles - chcę tylko dodać że tego dnia farta miało bardzo wiele osób, ofiarami całej strzelaniny byli tylko przestępcy a biorąc pod uwagę ich uzbrojenie i siłę ognia był to prawdziwy CUD.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Jeśli myślicie, że po znakomitym filmie Rocky Balboa aktor Sylvester Stallone spoczął na laurach to zobaczcie to.

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Streszczenie fabuły nie wygląda zbyt zachęcająco...No ale to w sumie dobrze że Sly wraca. Czasy vhs i filmy takie jak Rambo to moje dzieciństwoi:D

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Rambo ogólnie bardzo mi się podobał ale po przeczytaniu tego streszczenie nie jestem zachwycony bo nie wygląda to najlepiej....

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Rambo choć zawsze posiadał fabułę to jednak cały film to było głównie strzelanie i wybuchy, a takie filmy już chyba wyszły z mody więc trochę się obawiam. Ale pamiętajmy, że to samo mówiono przed premierą filmu Rocky Balboa, a tymczasem jest chwalony przez krytyków na całym świecie!

Stallone już udowodnił, że potrafi robić świetne filmy, myślę, że i tym razem pokaże jak się robi filmy. Mnie mało który film rusza, filmy Stallona były jednymi z tych niewielu na które nie patrzałem tak po prostu, więc szczególnie czekam na nową część Rambo. A tak dla informacji - budżet Rambo IV jest ponad 2x większy niż budżet najnowszej części Rocky'ego!

*
snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Dziś w telewizji (TVP1 chyba) leci film "Byliśmy żołnierzami"... Pewnie nie wspominałbym o nim, gdyby nie fakt, że akcja toczy się w Wietnamie, a bohaterami są amerykańscy żołnierze. Dla grających w SOG'a - niezła gratka. :D

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 31  Następna