Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 453 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 31  Następna

Jakie filmy wolisz?
Sensacyjne 20%  20%  [ 10 ]
Komediowe 10%  10%  [ 5 ]
Dramaty 4%  4%  [ 2 ]
Horrory 12%  12%  [ 6 ]
Rysunkowe 0%  0%  [ 0 ]
Musicale 0%  0%  [ 0 ]
Science-Fiction 18%  18%  [ 9 ]
Fantasy 12%  12%  [ 6 ]
Wszystkie po troche 25%  25%  [ 13 ]
Liczba głosów : 51
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

A ja jestem pewien że oglądałem film opowiadający tę historię - czytałem ostatnio na wikipedi przebieg całego dramatu i film zgadzał się z tym (miał być tu uśmieszek ale to była taka tragedia że nie dam).

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

I mi się dobrze wydawało że taki film widziałem. Ostatnio zbieram właśnie takie "stare" filmy, czasem bardzo szmirowate, czasem całkiem fajne.
Akurat ten ma całkiem dobre recenzje, ale jest zupełnie nie do zdobycia:-(.
Dobrze ciebie zrozumiałem, że chodzi ci o to że film jest zgodny z faktami, a nie tragiczny w sensie jakości?:-D

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Jak najbardziej chodziło mi o fakty a nie jakość. Jakościowo jest dobry i pokazuje że akcja była źle zaplanowana a agenci FBI nie byli odpowiednio wyposażeni jak na takie coś.

@Len - znowu w pełni zgadam się co do Rockyego. Naprawdę świetnie kończy się ostatnia walka, jak? Pisać nie będę aby nie psuć innym filmu ;)

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Oglądając ostatnio filmik dotyczący dziesięciolecia Fallouta 1 poruszyłem temat w dziale RPG. Teraz chciałbym napisać o jednym z "postnuklearnych filmów". Nie pamiętam tytułu ale akcja rozgrywała się USA po wojnie atomowej - pewien włóczęga znalazł torbę listonosza i aby uratować skórę zaczął się podszywać pod osobę która po wojnie chce doręczać pocztę.

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Odnośnie twojego poprzedniego postu. Zdaję sobie świetnie sprawę z istnienia kina "postapokaliptycznego" :P .
Masz na myśli "Postamana" z Costnerem. To jest moim zdaniem jeden z najgorszych filmów wszechczasów :< , chociaż nie powiem, film miał duży potencjał. Szkoda że zmarnowany.
Wszystkim "fanom postapokalipsy" i Fallouta polecam następujące filmy:
-"Trinity&Beyond" (dokument o historii bomby atomowej zawierający dotąd niepublikowane zdjęcia. Wspaniała, symfoniczna muzyka, po prostu wbija w fotel!!! :!!: ).
-"Hardware M.A.R.K. 13" (sc-fi klasy B, sugestywna wizja świata po 3 wojnie światowej. Naprawdę dobry :) , mroczny choć niskobudżetowy film).
-"Nemezis" (pamiętam tan film z czasów dzieciństwa.Przypomina trochę terminatora, całkiem niezły).
-"The day after" (Stary film fabularny z lat 80'. Jednak bardzo realistyczny i do dziś wstrząsający :!!: ).
-"Accion Mutante" (komedia-sci-fi, dla fanów pokręconego humoru :D ).
-"Krew Bohaterów" (sc-fi, świat po 3 WŚ, pewna grupka ludzi walczy o przetrwanie uprawiając brutalny sport).

Pominąłem oczywiśćie świadomie znane tytuły jak np. Terminator, Mad Max czy Blade Runner. Jak sobie o czymś przypomnę to dam znać.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Może coś z nich oglądałem ale z tytułów to nie pamiętam :) Z tego co jednak widzę musiałbym skądś sobie je skołować bo wygląda na to że są ciekawe :)

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Myślę że dobrym określeniem jest "skołować" właśnie :D . Niektóre z tytułów są bardzo ciekawe ( szczególnie "Trinity&Beyond" i "The day after" ze względu na potężne wrażenie i wartość edukacyjną). Niestety większość z nich jest dostępna "tylko" na e-bayu ;) .
Jeżeli kogolwiek interesują bardziej szczegółowe opisy tych filmów, zapraszam na http://www.filmweb.pl

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Co do tego filmu z Costnerem - ja uważam że jest bynajmniej niezły ;) nie wiem ale po prostu mi się spodobał. Poruszę tutaj ponownie temat filmu "Ocalić Nowy Jork" ("Fail Safe") - może i film nie toczy się w świecie po wojnie atomowej ale też potrafi nieco ludźmi wstrząsnąć.

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

De gustibas:-). Mi się "Postman" wyjątkowo nie podobał, szczególnie że zmarnowali zupełnie niezły pomysł. Co do "Ocalić Nowy Jork", obejrzałem sobie opis i wygląda bardzo ciekawie. Muszę koniecznie obejrzeć. W ogóla ta czarno-biała konwencja przypomina "Dr. Strangelove" (też film o bombie atomowej).

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Jak zobaczyłem opis w gazecie kiedy miałem oglądać film to mnie bardzo zainteresował - kiedy go już zacząłem oglądać doznałem niemałego szoku - w miarę nowy film a biało-czarny i rozgrywany w zaledwie kilku pomieszczeniach. Warto jednak było bo film jest bardzo ciekawy. Jak potoczyła się jego akcja nie zdradzę ale powiem tylko - kto chce wiedzieć niech ogląda :)

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

No to się nakręciłem na ten film :) , pewnie go sobie kupię (zresztą zebrał niezłe recenzje).

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Dzisiaj ale bardzo późno albo jutro chyba o 20:10 będzie na TVN7 film "Ostateczne Rozwiązanie" ukazujący historyczne zebranie na którym Niemcy w trakcie II Wojny Światowej podjęli decyzję dotyczącą Żydów. Na początku niewinny a potem wstrząsający... polecam.

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Ostatni weekend był IMO doskonałą ucztą filmową w TV. Przyznam, że takiego repertuaru dawno już nie było. Oprócz walniętego "Kill Billa" Quentina Tarantino była "Zielona Mila" i "Trainspotting" w sobotę. Ten ostatni to prześmiewcza historia ćpunów z Edynburga, czyli wyśmienicie podany poradnik jak spieprzyć sobie życie : . Niektóre sceny, choć do cna komiczne dają jednak do myślenia. Warto wspomnieć, że grał tam Obi-Wan Kenobi, czyli Ewan McGregor. W niedzielę w TVP1 nastał "Czas Apokalipsy", a ściślej jej powrót, czyli wersja z 1979 r. dłuższa o 53 minuty wydana w 2001 r. Bazuje na książce Josepha Conrada (Polaka swoją drogą) "Jądro Ciemności". Historia dość trudna, ale sam film wyśmienity i zresztą wybitny. Jak ktoślubi kino psychologiczno-filozoficzne to polecam.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

O... Nemrod, dawno cię nie widziałem :) Ja odkąd oglądam filmy na komputerze w telewizji nie widzę nic ciekawego, bardzo dobre filmy są naprawdę rzadkością. Ostatnio wciągnął mnie Skazany Na Śmierć, i pomysleć że serial może być tak dobry.

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Ostatnio na TVP 2 leciało "Miasto Boga". Niestety film zaczął się 23.45 i trwał prawie 2,5 h. Ale warto było, ciekawa i dobrze nakręcona opowieść o młodych gangsterach z fawel w Rio de Janeiro.

No a dziś na diskawery jest dokument o wydarzyniach LA, czyli krwawa strzelanina znana jako "North Hollywood Shootout".

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 31  Następna