Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No chyba nie ma na sensu robić (kolejnej) wojny... co najwyżej sam Colin może mieć pretensje do redakcji LA.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Jak na moje oko to nie było skierowane do redakcji LA tylko do Scooly'ego. No ale jak to zwykle bywa w polsce - zostało źle odebrane przez resztę.

Post nr. 6000 na tym forum :mikolaj: Ale to przeleciało :)

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez Len, łącznie zmieniany 2 razy

*
Khotar
Awatar użytkownika
Szeregowy

Prawdopodobnie nie zwróciłbym na tą 'dyskusję' uwagi, ale publikując owy 'regulamin' na forum LA niejako zmusiliście mnie do wypowiedzenie się w tej sprawie. Zapraszamy na głos rozsądku Khotara, ha ha ha...

Rzecz pierwsza - Colin otrzymał od scooly'ego PW, czyli Prywatną Wiadomość, w której, wydaje mi się, w miarę uprzejmym tonie (jak na 'odpowiedź' Colina na cofnięcie statusu moderatora) wyjaśnił powody swojej decyzji, abstrahując już od pozostałem treści. Czy zatem robienie wielkiej awantury, publikowanie ociekających jadem regulaminów w ramach rzekomej sytuacji pt. 'LA vs JAC', zaś naprawdę w celu, nie oszukujmy się, zemsty 'bo mi zabrał moderatora' nie wydaje się wam co najmniej sporą przesadzoną i nie jest przypadkiem dość dziecinne?

lukasamd pisze:
Colin został potraktowany.... delikatnie mówiąc DZIWNIE.

Dziwnie? A gdyby, dajmy na to, ktoś z LA opublikował coś w stylu 'satyry na regulamin JAC' czy też jakiegoś innego tekstu tego rodzaju, jak WY zareagowalibyście? Takie 'dzieło' zwyczajnie obraża administratorów, moderatorów i wszystkich użytkowników korzystających z forum (więc, odnosząc się do wypowiedzi powyżej, było to także skierowane w redakcję LA).

lukasamd pisze:
scooly po raz kolejny pokazał jak potrafi jednoczyć scenę Jagged Alliance... nie powiem...

A wy? Colin też przedstawił bardzo dobre chęci jednoczenia tej sceny... takie kłótnie nie służą żadnej ze stron i wcale nie dodają żadnego 'prestiżu', jeśli ktoś jeszcze nie zauważył.

Tyle, jeżeli chodzi o zdanie, mam nadzieję, że da to wszystkim, zarówno na LA jak i na JAC, trochę 'materiału do przemyśleń'...

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Khotar pisze:
Prawdopodobnie nie zwróciłbym na tą 'dyskusję' uwagi, ale publikując owy 'regulamin' na forum LA niejako zmusiliście mnie do wypowiedzenie się w tej sprawie. Zapraszamy na głos rozsądku Khotara, ha ha ha...

Może nie będę komentował tylko powiem jedno - jacy my? Oczywiście najlepiej od razu całe JAC obwinić o wszytko, tak będzie najlepiej. A IS dodać gratis.

I powtarzam po raz kolejny, Colin sam odszedł więc nie była to zemsta za zabranie moderatora ponieważ Scooly po prostu nie mógł tego zrobić. A przynajmniej tak mi mówił Colin.

A potraktowany został dziwnie dlatego dlatego, że odebrano mu prawa do avatara i podpisu tylko dlatego, że dał linka do JAC (regulamin nie zakazuje dawania linków do stron nie powiązanych z JA).

A ten 'materiał do przemyśleń' będzie się i tak kurzył póki nie zniknie pewna osoba wokół, której wszystko się kręci od pół roku. Mnie tylko ciekawi dlaczego nikt tak nie napisze gdy Scooly wymyśle coraz to nowe pomysły pt. "jak zaatakować JAC aby było na nich".

*
Colin
Awatar użytkownika
Szeregowy

Khotar, chodzi Ci zapewne o opublikowanie pw od scooly'ego... Z tego co pamiętam, to on pierwszy opublikował nasze prywatne rozmowy, bo gg uznaje za prywatną rozmowę. Wiesz, może masz rację, może nie powinienem się zniżać do jego poziomu...

W miarę uprzejmie? Tak, do tego z sarkazmem (pzdr Szadou;-)) i z ironią... Jak zwykle zresztą... i subiektywnie do bólu... Wykręcając się od odpowiedzi na jeden zarzut a wymyślając drugi. Za taką uprzejmość to ja już podziękuję...

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Khotar pisze:
Rzecz pierwsza - Colin otrzymał od scooly'ego PW, czyli Prywatną Wiadomość,

To pogrubienie odebrałem jako informację o tym że wiadomość jest prywatna i nie powinna został opublikowana. Nie będę przytaczał tu przykładów ale sprawy takie wywoływane przez LA przeciwko JAC niejednokrotnie miały miejsce i poniżano się do używania takich "dowodów". Colin może robić ze swoimi wiadomościami co chce, to nie nasza sprawa.

Khotar pisze:
Dziwnie? A gdyby, dajmy na to, ktoś z LA opublikował coś w stylu 'satyry na regulamin JAC' czy też jakiegoś innego tekstu tego rodzaju, jak WY zareagowalibyście? Takie 'dzieło' zwyczajnie obraża administratorów, moderatorów i wszystkich użytkowników korzystających z forum (więc, odnosząc się do wypowiedzi powyżej, było to także skierowane w redakcję LA).

Jeżeli mam być szery to nie byłbym zaskoczony bo jak pisałem wcześniej ataki ze strony LA na JAC miały już niejednokrotnie miejsce i zdążyłem się do nich przyzwyczaić (choć od pewnego czasu mamy względny spokój). Z drugiej strony muszę zaznaczyć że w większości tych spraw żal i pretensje mam tylko do jednej osoby z redakcji LA - scoolyego bo to on był prowokatorem całych tych niepotrzebnych "wojen" a nie np. Ty Khotar.

Khotar pisze:
Tyle, jeżeli chodzi o zdanie, mam nadzieję, że da to wszystkim, zarówno na LA jak i na JAC, trochę 'materiału do przemyśleń'...

Wydaje mi się że osobom z redakcji LA również może się to przydać...

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Scooly jak zwykle zaczął się tłumaczyć pierdołami. Ja już tego nie skomentuję ponieważ ten człowiek jest albo chory psychicznie albo ma 10 lat. No bo powiedzcie mi jaki normalny człowiek będzie przez PÓŁ ROKU robił to samo mimo iż my tylko się bronimy przed jego atakami (NIE atakujemy)?!

A ponadto zastanowiło mnie to co napisał:
Cytuj:
Zapraszamy na JACenter, gdzie 3 spośród 5 osób zarządzających zostało uznanych za TROLLE i wyrzuconych z tego forum.

LOL, a mogłobyć inaczej? Skoro na LA wszystkie linki do JAC są kasowane a używkownicy mają za to ograniczane prawa (w regulaminie nic o tym nie wspomniano) no to jak można nie wywalać stamtąd userów z JAC? Zresztą niedawno mówił, że nas nie wywalił a teraz sam się przyznaje :/

Scooly zapytał jak może wszystko niszczyć skoro nie jest adminem LA. Prawda - nie jest, ale tylko oficjalnie bo naprawdę wciąż wszystkimi rządzi. Zresztą jak to powiedział mi kiedyś jeden znany człowiek na polskiej scenie JA którego już nie ma - pan i władca. Wtedy nie wiedziałem o co mu chodzi ale teraz wiem.

Edycja, jeszcze jedno:
Cytuj:
Chciałbym też napomknąć, że nawet gdy tym administratorem byłem to zrobiłem dla polskiej sceny JA więcej niż ktokolwiek inny

Prawda, ale wkrótce postanowił to zniszczyć i świetnie mu idzie.

I my niby zakłądamy fałszywe oskarżenia? No nie ma to jak "pranie mózgu" tym co nie są w temacie. W redakcji LA byłem przez 2 lata, Scooly'ego znam a on mnie. Nie wiem jak on ale ci co mnie znają wiedzą, że ja NIGDY nie kłamię. A co do fałszywych oskarżeń polecam lekturę:
http://forum.jagged-alliance.pl/viewtopic.php?t=364

Mówiąc krótko. Od października nas atakowałeś najróżniejszymi oskarżeniami o kopiowanie itp. itd. My tylko się broniliśmy i co zastanawiające cały czas twierdziłes, że to my atakujemy! Wniosek? Jesteś chory. I zrób tak jak zapowiadałeś - odejdź i daj spokój JAC i daj się wreszcie wykazać nowej redakcji LA bo jak dotąd oni najbardziej uceierpieli twoimi idiotyzmami.

*
Khotar
Awatar użytkownika
Szeregowy

lukasamd pisze:
(...) żal i pretensje mam tylko do jednej osoby z redakcji LA - scoolyego bo to on był prowokatorem całych tych niepotrzebnych "wojen" (...)

Możliwe, zresztą to już nie jest istotne, bo raz jedna, a raz druga strona deklaruje, że zamierza ignorować zaczepki itp., by po chwili kłótnia rozpoczęła się na nowo. Wina leży po obu stronach, pomiędzy białym a czarnym istnieją też odcienie szarości.

Colin pisze:
Z tego co pamiętam, to on pierwszy opublikował nasze prywatne rozmowy, bo gg uznaje za prywatną rozmowę. Wiesz, może masz rację, może nie powinienem się zniżać do jego poziomu...

Len pisze:
I my niby zakłądamy fałszywe oskarżenia? No nie ma to jak "pranie mózgu" tym co nie są w temacie. W redakcji LA byłem przez 2 lata, Scooly'ego znam a on mnie. Nie wiem jak on ale ci co mnie znają wiedzą, że ja NIGDY nie kłamię. A co do fałszywych oskarżeń polecam lekturę:
http://forum.jagged-alliance.pl/viewtopic.php?t=364

Colin, tutaj jesteś zwyczajnie niekonsekwentny. Piszesz, że traktujesz gg jako prywatną rozmowę, ale mimo to nie protestujesz, gdy Len publikuje swoje rozmowy z tobą.

I jeszcze co do linka podanego przez Lena - zauważcie ostatnie zdanie:
Colin pisze:
ColiN (29-11-2006 19:27)
coż, naściemniać zawsze można, żeby nie podejrzewał, że siedzę tam tylko po to, żeby go szpiegować

Może i podsycam kłótnie i ogólnie całą tę sytuację, ale zauważcie, że ataki następują z obu stron...

*

Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Nie lubię robić sobie z mordy cholewy, ale czuję że powinienem zabrać głos.
Na początku wyjaśnie swoje stanowisko. Mam głęboko gdzieś spory, intrygi i salonowe roszady. Dlatego starałem się zabierać głos jak najrzadziej. Zależy mi na jedności i na współpracy, dzięki temu polskie notowania fanów serii Jagged Alliance tylko wzrosną.
Jednak Polacy to dziwny naród, zawsze byliśmy podzieleni ("Solidarność", powstania, rząd). Tutaj jest tak samo. Spotykają się dwa charaktery z przywódczymi cechami i mamy konflikt.
Podobno prawda leży pośrodku, ale niektórzy twierdzą że prawda leży tam gdzie leży....
Nie mi to osądzać, chociaż widzę pewne tendencje i zachowania - nikogo nie krytykuję. Jest mi obca propaganda i waśnie. Może dlatego że nigdy nie pracowałem przy modowaniu i nie zdąrzyłem się pokłócić. Nieważne.
Czy oba fora się pogodzą?. Staram się być realistą - prędzej piekło zamarźnie. Można starać się doradzić i pomóc. Czy warto?. Tak. Czy ma to sens?. Nie (moim skromnym zdaniem).
Więc jaki wniosek?. Dajcie sobie wszyscy spokój i przestańcie groźnie wywijać szabelkami. Nikomu to nic nie da, a warcholstwo tylko zaszkodzi. Od razu napiszę że nie odpowiem na reply w stylu: "ale oni warcholą bardziej!".
Nie bądźcie dziećmi i dajcie sobie spokój raz na zawsze. To może uzdrowi sytuację,
Proponuję zamknąć ten wątek raz na zawsze.
Kropka, Punto, Finito, Dot.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

@Lemur
Ja kiedyś też miałem takie podejście ponieważ byłem obserwatorem kłótni i mnie to nie dotyczyło, teraz sytuacja jest inna i nie mogę nie stawać w obronie JAC (choć pisałem już wcześniej...), podobnie sprawa ma się chyba z Lenem - jak pisał Khotar

Khotar pisze:
A gdyby, dajmy na to, ktoś z LA opublikował coś w stylu 'satyry na regulamin JAC' czy też jakiegoś innego tekstu tego rodzaju, jak WY zareagowalibyście? Takie 'dzieło' zwyczajnie obraża administratorów, moderatorów i wszystkich użytkowników korzystających z forum (więc, odnosząc się do wypowiedzi powyżej, było to także skierowane w redakcję LA).

W sensie bronienia się przeciwko takim zachowaniom zgadam się, z treścią jako treścią całego posta już nie.

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Ale czy to takie trudne żeby po prostu nie reagować i nie ciągnąć tego dziecinnego wątku?. O ile zdrowiej będzie jak przestaniecie reagować na "wzajemne zaczepki". Rozumiem względy ambicjonalno-emocjonalne, ale przecież nikt nie obraża waszych matek. Gdzieś po drodze zastało zgubione sedno tego sporu i teraz każdy reaguje "uczuleniem" na drugą stronę.
Jeżeli obie strony przestaną w końcu reagować to sytuacja się sama uzdrowi, a chyba wszystkim na tym zależy.
Tak jak wyżej, proszę o zamknięcie wątku. Tak będzie naprawdę lepiej.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Zamknięcie tego tematu aby nie było dalszej kłótni jest sensowne i dlatego to zrobię, odwrócenie się od siebie i nie odzywanie się nie jest jednak wg. mnie rozwiązaniem ale to chyba na inny temat.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

No jak to tak, zamykacie temat bezemnie? :D Pozwólcie, że dorzucę swoje trzy grosze.

Lemur ma sporo racji w tym, że najlepiej nie zwracać uwagi. I właśnie do takiego wniosku JAC doszło już w październiku, od tamtego czasu jedyne co robiliśmy to broniliśmy się przed atakami nie ze strony LA jak to wielu uważa, lecz ze strony Scooly'ego, który oficjalnie nie należy już do redakcji LA. Dlaczego więc redakcja go broni? Czy chodzi tu o zwykłe zdobycie uznania czy może o to, że czują się zagrożeni?

Tego nie wiem, jednak jest pewne, że parodia regulaminu LA nie była skierowana w obecną redakcję lecz w poprzedniego admina, a jak poprzednia redakcja LA (czyli połowa obecnej JAC) pamięta wydarzenia z lipca/sierpnia 2006r. Niektóre punkty tego parodiowego regulaminu mają nadzwyczaj dużo wspólnego z tamtymi wydarzeniami, a nawet dzisiejszymi gdy na forum wkracza Scooly, czego przykładem jest bez sensowne ograniczanie (np. ostatnio Colina) praw tylko dlatego, że reklamuje konkurencję. Po co to robi - nie wiem, ale ten problem może jemu pozostawmy. Mnie tylko zastanawia dlaczego przez obecną redakcję LA zostało to odebrane jako atak ze strony JAC? Czy gdyby np. ukrainiec napisał coś nie tak o LA to też było by na nas? Wolę nawet nie myśleć.

Zasadniczo wszystko sprowadza się do jednej rzeczy - Scooly atakuje JAC, a nasza obrona jest odbierana przez LA jako atak na nie - i tak w kółko od ponad pół roku. Jaki to ma sens? Żaden. Najlepiej by było gdyby o tym zapomnieć a obie redakcje pisały na forach konkurencji, tylko jak tu mówić o czymś takim skoro na LA userzy z JAC masowo są dodawani do listy "trolli" nawet gdy nie łamią regulaminu? Idąc za ciosem JAC też mogłoby takie coś zrobić ale to tylko pogłębiło by konflikt. Tak wiec najprostzym rozwiązaniem będzie usunięcie wszelkich śladów konfliktów - wszędzie.

Wielu pyta dlaczego nie pogodzimy się ze Scooly'm (a co za tym idzie z redakcją LA, która z niewiadomych powodów go broni). Cóż, jakiś czas temu napisał do mnie z pytaniem o zgodę, a ja... nie zgodziłem się, wielu nawet z mojego grona nie potrafiło tego zrozumieć. No ale moje przeczucia okazały się słuszne - wkrótce Scooly pokazał, że pogodzenie się z nim rzeczywiście nie miałoby sensu.

Tak więc jedyne co pozostaje to pogodzenie się redakcji JAC i LA, zapomnienie o konflikcie, a Scooly'emu przestać atakować jakkolwiek co z kolei zaowocuje zaprzestaniem 'ataków' ze strony JAC. No chyba, że ktoś nie potrafi się powstrzymać ale wtedy bye bye ;)

PS. Mam nadzieję, że mnie zrozumieliście- W niedzielę bywam nieco dziwny xD

*
Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów. Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2