Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
willi344
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Ja wiem, że Wildfire ma swoje błędy ale ciekawy jestem czy komuś innemu też się trafiło, żeby w sektorze M2 jeden z dwóch żołnierzy campił w magazynie przez ścianę xD

Edit: Dodam jeszcze, że to chyba musiał być jakiś ruski soldat bo ukradłem od niego karabin snajperski SVU zanim go zabiłem :)

Załączniki:
SCREEN012 (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1).png
SCREEN012 (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1).png [ 250.27 KiB | Przeglądany 85 razy ]

Hanzea
Kapral
Kapral

willi344 pisze:
...campił w magazynie przez ścianę...

Pewnie że tak. Ale żeby więcej niż raz to nie pamiętam. Gra ma wiele ròżnych bugów , a takich co się rzadko powielają i nie wpływa to znacząco na rozgrywkę.
Najlepszy jest bug(tylko w trybie pozaturowym) jak się najemnik wspina na narożnik dachu, a spadając ląduje już w środku budynku. Czasami to wykorzystywałem by obejsć trudny w rozpracowaniu zamek na drzwiach.

*
willi344
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

O tym nie słyszałem. Na pewno się tym pobawię :)

Co do strzelania przez ścianę to sprawdzę jeszcze w dzień czy w tym magazynie w tym miejscu gdzie on był nie ma jakiegoś okna bo może to nie był bug. Miałem problem, żeby go znaleźć bo wszedłem sobie jak gdyby nigdy nic do tego portu, trafiłem na jednego w kamuflażu stojącego na molo i go załatwiłem a drugi ni chu chu się nie ruszał tylko okazjonalnie moi najemnicy słyszeli dźwięk. Ja myślałem, że on jest w takim zamkniętym magazynie, którego nie mogłem otworzyć ani wytrychem ani łomem więc zacząłem rzucać granaty i strzelać w zamek i wtedy usłyszałem głośny odgłos ruchu z konkretnego kierunku i poszedłem sprawdzić ten magazyn ze screenshota. Byłem pewny, że on jest w wąskiej alejce za magazynem ale jak wysłałem tam najemnika to się okazało, że wróg widzi tylko 1 kratkę szerokości przed sobą a po bokach nie widzi nic. Nie wiem jak z odległością bo ja zupełnie ominąłem bramę i wszedłem do portu od strony wody na północy.

Tak mnie to zaciekawiło, że chyba wczytam starego savea i wykonam parę testów :)

Edit: Nawet nie musiałem wczytywać starego zapisu bo wróg zajął ten sektor znowu kiedy ja byłem zajęty przerzucaniem sprzętu przed atakiem na Medune.
Kiedy znowu tam poszedłem byłem pewny, że znowu będzie tylko dwóch żołnierzy. Okazało się że było ich ok 10. Nie był to żaden problem dla mojego wyszkolonego oddziału ale ciekawe jest to że żołnierz snajper był dokładnie w tym samym miejscu i tak samo jak wcześniej nie reagował na wyrzynanie jego kolegów.

Najprawdopodobniej ten chłop nie jest zbugowany bo w miejscu gdzie on siedzi jest okno (tak na 60% bo za drugim razem jak tam byłem również było ciemno jak w d). On chyba tak jest zaprogramowany, żeby siedzieć tam nie wiem co i walić do nieostrożnych najemników idących do głównego wejścia :)

Jeśli kogoś to interesuje to background fabularny tej historii jest taki że postanowiłem grać w nieskończoność i celowo nie przejmować Meduny (przynajmniej części). Aktualnie mam odkrytą całą mapę oprócz Meduny a drogi wyjazdowe z niej obsadzone 3-osobowymi oddziałami, żeby neutralizować pojawiające się patrole. Czasem puszczam ich celowo dalej, żeby nabić więcej lojalności w innych miastach bo na początku gry dużo zwlekałem i mi lojalność spadła.
I tak sobie siedzę, szkolę najemników, naprawiam sprzęt, przenoszę sprzęt w jedno miejsce. Zupełnie jak politycy w realu. Tak mi dobrze na tej wojnie, że nie chcę kończyć xD
Chcę zobaczyć jaki jest limit. Ile dni można mieć maksymalnie w grze. Ile pieniędzy można mieć maksymalnie, oraz co się stanie jak dojdę do limitu. Obstawiam crash ale kto wie :)

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie