Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Pfc.Enrico Mendel
Post : 27 wrz 2015 16:10
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 44
  • Dołączył: 19.05.2011
  • Skąd: Toruń


Witam,
Czy Jagged Alliance 2 Wildfire uruchomi się na Windows 10?


*
  WWW
Starchris
Post : 28 wrz 2015 02:35
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Na moim Windows 10 (32b), Wildfire się nie uruchamia. Pierwsze okno się otwiera, natomiast cały czas jest czarny ekran i tak stoi. Próby uruchamiania w trybie zgodności, czy jako administrator nic nie dały, po prostu się nie uruchomił.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Ripper
Post : 28 wrz 2015 16:35
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 299
  • Dołączył: 24.09.2010


I jak tu zostawać na nowych systemach ? :)

Lepiej zostać na 7, na nim przynajmniej większość działa, niestety Mircosoft ma w dupie fanów starszych gier...


*
 
Pfc.Enrico Mendel
Post : 29 wrz 2015 19:12
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 44
  • Dołączył: 19.05.2011
  • Skąd: Toruń


Co zrobisz? Nic nie zrobisz...

Bardzo szkoda, bo się przesiadłem we wrześniu na dziesiątkę właśnie z siódemki.
Kupiłem sobie grę na Steamie za 0,93€ (promocja :D ) i kontrola konta użytkownika wyświetla mi żądanie zezwolenia administratora na działania pliku WF6.exe (samą grę zainstalowałem bez admina). Próbowałem bezpośrednio i nie działało wcale.


*
  WWW
Pfc.Enrico Mendel
Post : 29 wrz 2015 19:16
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 44
  • Dołączył: 19.05.2011
  • Skąd: Toruń


Odwołuję wszystko co napisałem, jednak działa :).
Wystarczyło włączyć grę w trybie zgodności z WinXP, usunąwszy plik Intro.sfl, ściągnąwszy z internetu pliki ddraw.dll oraz aqrit.cfg i umieściwszy je w folderze, w którym znajduje się WF6.exe.


*
  WWW
Starchris
Post : 19 gru 2015 21:16
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010



_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Pfc.Enrico Mendel
Post : 19 gru 2015 21:26
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 44
  • Dołączył: 19.05.2011
  • Skąd: Toruń


Ależ nie ma za co :)
Tylko zapomniałem wspomnieć, że jak ktoś ma wersję ze Steam to musi uruchamiać wtedy bezpośrednio WF6.exe, bo inaczej nie zadziała


*
  WWW
Mateo320
Post : 03 lut 2016 13:52
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 58
  • Dołączył: 06.11.2007
  • Skąd: Radom


A podrzucicie mi te dwa pliki, bo ten pierwszy to znalazłem, ale ten drugi to ni ciorta znaleźć nie mogę... A po usunięciu pliku Intro, działa to prawda, ale wszystko mi się wiesza i działa jak by w spowolnionym tempie... I być może przez to że nie mam tych plików...

[edit] Sorry już znalazłem :D


*
 
tehahydro
Post : 04 lut 2016 18:41
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 1
  • Dołączył: 25.01.2016


Witam.
Jestem tu nowy bo przypomniałem sobie o grze z lat młodości.
Kupiłem grę JA2, ściągnąłem i zamieniłem pliki, usunąłem plik intro.slf. Zmieniłem tryb zgodności i gra odpala jednak tylko na chwilę. Po paru minutach za każdym razem zawiesza się. Mam notebook hp. Próbowałem już na win 8 i na 10. Co mogę jeszcze zrobić? Próbowałem również sposobu znalezionego na forum steam. Chodzi o ściągnięcie pliku wined3d, rozpakowanie i przeklejenie plików. Bez zmian :(
Ponawiam pytanie. Pomoże ktoś?


*
 
Pfc.Enrico Mendel
Post : 10 lut 2016 11:53
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 44
  • Dołączył: 19.05.2011
  • Skąd: Toruń


Spróbuj może zreinstalować grę i zrobić wszystko od nowa. Niestety nic innego nie przychodzi mi teraz do głowy.


*
  WWW
Trekobra
Post : 10 sie 2016 10:56
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 2
  • Dołączył: 10.08.2016


Witam serdecznie wszystkich fanów JA, tworzę posta z prośbą o pomoc, Mam Ja 2 1.13 i Windowsa 10 no i tnie się okropnie, nie da się skutecznie wyciągnąć Arluco, z ucisku. Proszę was o pomoc, z góry dzięki za odpowiedź :D


*
 
Starchris
Post : 10 sie 2016 11:00
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010



_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Trekobra
Post : 10 sie 2016 11:03
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 2
  • Dołączył: 10.08.2016


Działa elegancko, dzięki wielkie za pomoc, idę na dawno oczekiwane spotkanie z Lenem :D


*
 
Findek
Post : 09 sty 2019 11:31
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 3
  • Dołączył: 09.01.2019


Witam wszystkich i przepraszam, jeśli temat jest w nieodpowiednim dziale. Znalazłem dział dla Patcha 1.13 ale tam są tylko dwie kategorie - dla polskiej wersji 1.13 i dla multiplayera. A mnie interesuje instalacja 1.13 dla wersji ENG.

Zrobił co należało. Rozpakowałem sciągniętego rara, otworzyłem folder, który otrzymałem i jego zawartość wkleiłem do głównego folderu z grą. Gra się odpala i słyszę intro a po wciśnięciu ESC słyszę muzykę z menu głównego ale ekran jest całkowicie czarny i muszę wchodzić do menadżera zadań aby wyłączyć grę.

Czy ktoś miał taki problem i wie jak sobie z nim poradzić? Win10, instalowałem to na wersji z GOGa.


*
 
vilumisiek
Post : 09 sty 2019 14:18
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 11
  • Dołączył: 20.09.2011


Gra niesamowicie wolno chodzi na W10. Zwłaszcza strzały przeciwników oraz oczekiwanie na ich ruch. Da się coś z tym zrobić?

_________________
pozdrawiam, Vilu


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna


cron