Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Theoden
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral

Siema, to znów ja.Znalazłem buga w Almie.Chodzi o to,że żeby móc kontrolować kopalnię w Almie muszę wyzwolić Dynamo z więzienia,i przyprowadzić go do brata. Dynamo wyzwolony,przyprowadzam go do brata, chcę z nim pogadać i wyskakuje mi error"Assertion Failure (Line 2432 in file .\NPC.cpp]. Attempting to do a debug save as savegame247.sav (this may fail) NPC.C: Gift item does not exist in NPC. " . Pomóżcie

*

Ripper
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Od kiedy potrzeba Dynama by kopalnia w Almie działała ? oO Przechodziłem wielokrotnie ja2 i kilka razy w 1.13 i nigdy Dynamo nie był mi potrzebny żeby zbierać hajs.

*

Ruttwen
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Może Theoden połączył modyfikację 1.13 z WF, w którym zachodzi opisana sytuacja?

*

Theoden
Kapral
Kapral

Ruttwen, trafiony ,zatopiony. WF+1.13(najnowszy release) ,no i padło kilka bugów. Właśnie ten z Dynamo(do teraz nic nie umiem z tym fantem zrobić) i jeden z sektorów koło Balime jest zbugowany,ale kij z nim, bo od nikomu do szczęścia nie jest potrzebny .Macie może jakiś sposób na pozbycie się problemu z Dynamem i Almą?

Ripper. Z tego co pamiętam , to w JA2 też był ten motyw,że trzeba było uwolnić Dynamo z Tixy i przyprowadzić do Grega w Almie ale nie pamiętam czy miał on w JA2 jakiś wpływ na działalność kopalni...

*

Ripper
Starszy sierżant
Starszy sierżant

No ale ja wiem że nie miał :) przecież napisałem.

*

Ronnie
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Uwolnienie Dynamo dawało Colta Commando z tłumikiem. Może wystarczy zagadać do szefa kopalni najemnikiem z wysoką umiejętnością dowodzenia.

*

Mr.Jagged
Starszy kapral
Starszy kapral

Zacznimy że uwolnienie Dynamo nie dawało colta commando tylko tłumik do tego karabinu , ale tylko w Wildfire w Ja2 wzrasta lojanosc

*

Theoden
Kapral
Kapral

Lojalność w Almie mam na 98%,ale nadal nie mam aktywnej kopalni

*

Mr.Jagged
Starszy kapral
Starszy kapral

Spróbuj zabic dzikie koty obok Almy , może to rozwiąże Twoj problem. Też tak mialem i wlasnie pomoglem ludziom w okolicy i zaczalem wydobycie w kopalnii

*

Theoden
Kapral
Kapral

W almie mam wszystko zrobione i tak nic nie pomogło. Btw. rozpocząłem nową grę w trybie S-F. ... granie w ten tryb na 1.13 na JA2WF to totalna pomyłka. odradzam komukolwiek. Oblazłem wszystkie kopalnie.Oczywiscie 3 poziomy znajduja się pod almą, ale jest kompletny brak crepitusów.Pojawiają się one tylko i wyłącznie jako oddziały samowolnie atakujące oddziały samoobrony na mapie

*

Mr.Jagged
Starszy kapral
Starszy kapral

Dziwne bo zazwyczaj crepitiusy pojawiaja sie po zajeciu 4-5 miast a gniazdo zawsze mialem w kopalni Grumm

*

Theoden
Kapral
Kapral

W almie brakuje jednego sektora podziemnego.Zejście do podziemi jest w sektorze H13 (tam gdzie Conrad).Po zejściu wyskakuje ekran ładowania i error.

@Edit . Robie teraz testa 1.13(7435) na czystym JA2 gold.Swego czasu zgarnąłem 1,DG,2 i 2,5 DRM Free z bundlu od BitComposer Games. Zobaczę czy tam występują te błędy

@Edit2. Na czystym JA2+1.13 znalzałem już pierwszy błąd. Twarz Miguela jest błędnie zaimplementowana. Zamiast niej jest krzywa jak pieron twarz tego kolesia co skupuje od gracza skóry i pazury krwawych kotów.Gdy już został dodany do ekipy to on w ogóle nie ma zdjęcia swojej twarzy

@Edit3. Ogólnie natrafiłem na wiele problemów. W laptopie w zakładce zatrudnionych najemników nie widać nikogo poza impami.Jak się kliknie na czarne pole, to wyskakują informacje ale brak ich twarzy. Nie mogę u większości sprzedawców nic kupić. Jak klikam "kup", to otwiera mi się panel inwentarza u najemnika który gada ze sprzedawcą.

@Edit4. Nie można wejść na ring w San Monie

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie