Puśćmy wodze fantazji i przydzielmy sobie punkty w poszczególnych kategoriach, w jakich są oceniane postacie w JA2. Najemnicy w AIM są poddawani różnym testom, na podstawie których są oceniani. My przypisujemy sobie sami (uczciwie, ale niekoniecznie skromnie
) punkty w skali 0-100 (za wyjątkiem doświadczenia) i możemy krótko uargumentować, dlaczego akurat tyle. Myślę, że jak kogoś najdzie ochota, to można komentować wybór innych.Ja zacznę:
Zdrowie: 70 - niestety nie jestem okazem zdrowia. Mam co prawda wojskową kat. A, ale kilka chorób przewlekłych bywa upierdliwych + dochodzą częste migreny.
Zwinność: 80 - mam spory refleks, ponadto kiedy chcę, potrafię się zachowywać naprawdę cicho.
Zręczność: 85 - świetny wzrok i precyzja pozwoliłyby mi być chirurgiem lub zegarmistrzem. W to drugie się nawet kiedyś bawiłem.
Siła: 60 - moja pięta achillesowa. Nie mam masy mięśniowej, ponadto od wysiłku fizycznego kręci mi się w głowie.
Um. dowodzenia: 37 - potrafię zapanować nad małą grupą osób, w której potrafię mieć 'przebicie'.
Inteligencja: 80 - bo prawie inż.
Doświadczenie: 01 - na polu walki nie mam żadnego.
Um. strzeleckie: 88 - moja najmocniejsza cecha. Strzelałem pod okiem instruktorów 2 lata (i strzelam nadal) z broni palnej z 3 pozycji. Co prawda najczęściej był to kaliber .22lr, ale była to broń znormalizowana do szkoleń wojskowych o masie ok. 6kg. Do tego jakieś tam doświadczenie w 'obsłudze' różnych celowników (w tym kolimatorowych, optycznych etc) + broń krótka. Gaszenie świeczki z 25 metrów pozwoliło mi na taką notę
Do tego jakieś tam medale i puchary za konkursy wewnętrzne. Jednak nigdy nie strzelałem z broni automatycznej ani do celów ruchomych.Zn. mechaniki: 50 - studiuję kierunek, że tak powiem... 'samochodowy', więc pojęcie mam. Ale doświadczenie mogłoby być większe.
Zn. mat. wybuchowych: 29 - zielony nie jestem, bo sporo czytałem na ten temat.
Wiedza medyczna: 30 - bo potrafię założyć opatrunek i przeprowadzić resuscytację.
Umiejętności: Skradanie, operacje nocne.