Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Granatnik
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Witam, czy ktoś prócz mnie miał taki problem, że gdy Deidranna wysyła żołnierzy na Drassen, nie mogę się obronić? Jakieś porady? Załączam ciekawego screena z prawie wszystkimi przeciwnikami z sektoru w jednym miejscu :>

Obrazek

*

Piotr_1987
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

1) GRANATY + MINY
2) ogień ciągły
3) odwrót i natychmiastowy kontratak

mi zwykle pomaga kombinacja 2 pierwszych 3 jest jako ostateczność jak już cię przyprą ostro do muru :) powodzonka

*

Ronnie
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Ja przede wszystkim bronię się z poziomu dachu

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

*

rbk17
Awatar użytkownika
Szeregowy

Jest tam dokładnie 100 żołnierzy. Trochę się pomęczyłem ale wygrałem nie wchodząc na dach. Okopałem się w biurze kierownika kopalni, mój oddział to 3 IMP+Dimitri+Malice+Ira. Aha jeśli to uważacie za trudne to nie zdziwcie się co jest w Medunie... :diabel2: :lol2:

Załączniki:
10494947fed8e5aja_kontra_200.jpg
10494947fed8e5aja_kontra_200.jpg [ 106.97 KiB | Przeglądany 2463 razy ]
*

Piotr_1987
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Borzydar i Kulfon :) DOBRE

*

Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

A teraz spróbuj tej obrony na Iron Manie (tzn bez zapisów czasie bitwy) ;)

Tak na marginesie - zamiast czekać aż wszyscy przelezą i wzmocnią się naraz dostępnymi patrolami w okolicy najlepiej jest samemu powykańczać patrole w okolicy - przynajmniej nie nalezie tylu gostków naraz.

*

rbk17
Awatar użytkownika
Szeregowy

Svean pisze:
A teraz spróbuj tej obrony na Iron Manie (tzn bez zapisów czasie bitwy) ;)

Tak na marginesie - zamiast czekać aż wszyscy przelezą i wzmocnią się naraz dostępnymi patrolami w okolicy najlepiej jest samemu powykańczać patrole w okolicy - przynajmniej nie nalezie tylu gostków naraz.

No właśnie nie, gdyż jak od razu zaatakowałem inny sektor to ta banda akurat weszła do niego i musiałem nie dość, że się żreć z obroną sektora to jeszcze banda, razem 216 żołnierzy i to nie miałem gdzie się schować, ani podejść, bo jak tylko nastawał real-time to z dołu przychodzili następni, wytłukłem 50-60 ale potem mnie tak zaszli, że nie dałbym rady. :/

Po zabiciu tej bandy podbijam kolejne sektory i już jest lajtowo :ok:

Aha i jeszcze jedno - miałem problem przy tym sektorze z dzikimi kotami w Medunie - jeden kot zrobił się nieruchomy, strzelałem i nic, więc wyszedłem z sektora i jak wróciłem kota nie było, ale przy okazji nie ani JA ani KOMPUTER nie mogliśmy przemieszczać najemników, tzn - jak kogoś puściłem to szli w nieskończoność, dopiero jak wykonałem przemieszczenie podchodząc do skraju terenu(nie z mapy) to się naprawiło.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

rbk17 pisze:
Jest tam dokładnie 100 żołnierzy. Trochę się pomęczyłem ale wygrałem nie wchodząc na dach. Okopałem się w biurze kierownika kopalni, mój oddział to 3 IMP+Dimitri+Malice+Ira.

A skąd wiesz że w sytuacji gracza o nicku @Granatnik było akurat 100 wrogów, jak widzi tylko 22? A jeśli nie o tą sytuacje Ci chodzi to czemu akurat liczba 100? Przecież za każdym razem jest inna liczba i składa się na to np.: poziom trudności, ustawienia w INIEdytorze, maxymalna ilość wrogów w sektorze, progres gry, itp.
Piotr_1987 pisze:

No lepszych jeszcze nie widziałem. Jesteś w pierwszej trójce tak oryginalnych ksywek dla IMPów.
167-216-i więcej?? To ile trwa tura?? Obiad idzie zjeść w trakcie??

*

Granatnik
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Było dokładnie 58 wrogów. A potem jeszcze wpadło z 30, więc prawie setka. Wziąłem jedynie impa z nocnymi operacjami i snajperstwem. Wszystkich po kolei nożem, a jak nie udało mi się podkraść to MP5 z tłumikiem w główe i po sprawie :).

*

rbk17
Awatar użytkownika
Szeregowy

micand1989 pisze:
rbk17 pisze:
Jest tam dokładnie 100 żołnierzy. Trochę się pomęczyłem ale wygrałem nie wchodząc na dach. Okopałem się w biurze kierownika kopalni, mój oddział to 3 IMP+Dimitri+Malice+Ira.

A skąd wiesz że w sytuacji gracza o nicku @Granatnik było akurat 100 wrogów, jak widzi tylko 22? A jeśli nie o tą sytuacje Ci chodzi to czemu akurat liczba 100? Przecież za każdym razem jest inna liczba i składa się na to np.: poziom trudności, ustawienia w INIEdytorze, maxymalna ilość wrogów w sektorze, progres gry, itp.

Aaa to się zapędziłem, gram na poziomie trudności "szalony" i właśnie tam mnie zaatakowało 100 w Drassen(mogę podesłać save/screen na życzenie).

micand1989 pisze:
Piotr_1987 pisze:

No lepszych jeszcze nie widziałem. Jesteś w pierwszej trójce tak oryginalnych ksywek dla IMPów.
167-216-i więcej?? To ile trwa tura?? Obiad idzie zjeść w trakcie??

Imiona moich 6 IMP w tym rozdaniu to: Borzydar, Kulfon, Zmywarka, Ahonen, Ponczka(to wymyśliła moja 6-letnia siostrzenica) i Pijaczka. Tylko nad 2 pierwszymi dłużej myślałem. Borzydar, ponieważ uważam, że imię Bożydar to jedno z najgłupszych na świecie, a Kulfon bo po pierwsze to jedna z ulubionych postaci mojego dzieciństwa, po drugie http://img2.cda.pl/g/16067_9cc5622c35cd9507eaa5a31a65248e84.jpeg, a po trzecie http://www.youtube.com/watch?v=jzNHEiDaSxM.
A co do długości tury, naprawdę nie trwały za długo.

*

lukaszf44
Szeregowy

Mam taki problem z samoobroną i wrogiem w Drassen, ale domyślam się że występuje to też w innych sektorach, mianowicie gdzie mogę zmienić aby wsparcie wroga jak i samoobrony było ciągłe, czyli co turę dochodziły nowe jednostki, a nie jak mam teraz, dopiero jak wychodzi z trybu turowego?

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

lukaszf44 pisze:
gdzie mogę zmienić aby wsparcie wroga jak i samoobrony było ciągłe, czyli co turę dochodziły nowe jednostki, a nie jak mam teraz, dopiero jak wychodzi z trybu turowego?

Nie da się. Można całkiem wyłączyć posiłki w INI edytorze. Jest jeszcze opcja "posiłków tylko w mieście", też w INI.

*

Mixtero
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Najlepiej wziąć z 3 impów i reapera wszyscy kałachy s reaper m24

*

Herman
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Ja osobiście bronie Drassen w sektorze E14 - na środku u góry jest mała wysepka. Ustawiam tam najemników zaraz po zdobyciu Drassen i czekam aż wlezą wrogowie. Oczywiście podstawa jest broń z celownikami i tłumikami - najlepiej 7x. W trudnosci "expert" i "szalony" wlazi tam 60, rzadko 80. Z broni polecam KAC SR-47 (tani z tlumikiem) lub STEYR AUG-A3 (celny na mocna amunicje) - oczywiscie zakupione u Bobby'ego. Po zlikwidowaniu zostaje do oczyszczenia grupa w D12. Zdobywanie 3-go sektora Drassen nalezy zacząć z samego rana, żeby starczylo dnia na E14 i D12.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna