Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
snick
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Tak, po raz pierwszy udało mi się poruszać za pomocą czołgu! :D To było tak: wyszkoliłem samoobronę w jednym z sektorów Meduny. Następnie siły Deidranny zaatakowały sektor. Samoobrona (bo najemników tam nie było) rozłożyła przeciwników. Wysłałem paru moich, żeby uzupełnili uszczuplony walką garnizon. W czasie, gdy Miguel i ktoś jeszcze szkolili samoobronę w jednym sektorze Meduny, ja przypuściłem atak na ostatni sektor tego miasta. Zdobyłem go. Nie mając pomysłu na wejście do podziemi, cofnąłem się IMPem do sektora, gdzie przebywał Miguel. Wszedłem na mapę. Rozglądam się po sektorze i... Obok wraku czołgu, który zniszczyłem zdobywając sektor, stoi nowiutki pojazd, który wcale mnie nie atakuje!

Wróciłem na mapę taktyczną. Spróbowałem, czy czołgiem da się poruszać (bo przez widok sektora do czołgu nie mogłem wsiąść). Spróbowałem ustawić za pomocą "Pojazd". Do dyspozycji miałem 2 czołgi. Widocznie jednego nie zauważyłem.

Przejechałem się IMPem do jednego z sektorów pod kontrolą królowej. Wrogowie od razu zaczęli strzelać do czołgu (!), chociaż nie wyrządzali mu żadnych szkód. Skoncentrowali ogień, a IMP mógł swobodnie przemieszczać się po sektorze.

Wczytałem save'a, przejechałem się czołgiem do innego sektora, tym razem pod moją kontrolą. Spróbowałem wystrzelić z czołgu, niestety, nie jest to możliwe.

Czołg działa tak, jak zwykły pojazd, tylko że:
- jest opancerzony
- nie można (albo mi się to nie udało) wsiadać do niego w taki sposób, jak do np. ciężarówki.

To tyle z mojej strony o czołgach w WF. ;)

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Kiedyś jesteś w czołgu naciśnij o ile dobrze pamiętam L i kliknij gdzieś myszą - fajnie się lufa obraca :)

Ja miałem bardzo podobną sytuację ale też nie wiem jak z niego strzelać. Czołg ma jednak dużą zaletę - można na niego ściągnąć cały atak nieprzyjaciela a w tym samym czasie innymi najemnikami zajść ich od tyłu ;)

*
snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Zrobiłem mały eksperyment... Będąc w sektorze z czołgiem (po mojej stronie) i samoobroną, zaatakowałem czołg IMPem (wystrzeliłem do niego nieszkodliwą serię z P90). Co się stało? Zatakowany czołg został moim przeciwnikiem (samoobrona i drugi czołg już nie) i... Gruchnął z działa w IMPa w swojej turze. :D

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Heheheh.... szkoda że nie wiemy jak strzelać - fajne byłyby pojedynki 2 czołgów :D

*
AzuR
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

ja jak wsiadam do czolgu i chce przemiescic najemnika... gra sie wiesza :/

*

AnnoNimo
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Słuchajcie, da sie strzelać!!!! ::wow:: Łaziłem po innych foirach i szukałe informacji na ten temat i.... znalazłem na amerykańskim serwerze taką notke:
"If you want to shot from your tank, you must first find ammo for it. Your mercenary can carry only 4 bullets...."

I co wy na to? Myślicie że to prawda?? :?:

*

snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Najpewniej pomogą nam moderzy, którzy zobaczą czy wśród listy przedmiotów znajdują się pociski do czołgu... Osobiście - wątpię, by czołgiem dało się strzelać.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja powiem tylko tyle że jak kiedyś zmieniałem siłę broni w JA2 a ostatnio siłę granatów w SOGu to jak byk było coś takiego jak "działo czołgowe" - nie wiem czy to amunicja ale to było... inna sprawa że długo już w to gram a jakoś do tej pory nie widziałem nigdzie takiej amunicji.

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Owszem jest w grze dzialo czolgowe (obrazek z wyrzutnika granatow, gdy wlozy sie go do reki i wcisnie ppm wyswitla sie znak zapytania zamiast celownika [czyli nici ze strzelania]). Amunicji do dziala nie ma.

Btw. jest jeszcze jedna bron nie do uzytku w JA2 - miotacz ognia, ale to tylko przy okazji ;].

*

snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

No i jest też trick na wymontowanie działa czołgowego lub FN Minimi z czołgu, ale nigdy mi się to nie udało. :P Ponoć wystarczy tylko podczołgać się jakimś dobrym, zręcznym mechanikiem do czołgu i go okraść... Nie sprawdzałem w praktyce. To jeden z mitów JA2. :P

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja niejednokrotnie próbowałem ale moim IMPem który nie miał ani zręczności ani mechaniki za wiele więc zawsze kończyło się to stratą wielu punktów akcji i wczytaniem gry ;)

*
AnnoNimo
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Moderzy pomagają hehe Ale wiecie jacy są Amerykanie, jankesi mają tyle hakerów że można stworzyc małą armie hyh. Co do czołgu to bardzo ciekawe na kradzież sprzętu z tanka hehe. Wybraźcie sobie sytuację: tank ma nas na muszce i zaraz odpali do nas z Pancernego HP..............a tu zonk........IMP z działem i Karabinem pod pachą ucieka w cień śmiejąc sie złowieszczo hehe :>

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ale z czołgu nie da się wg. pogłosek ukraść głownego działa tylko ten karabin który do nas naparza kiedy podejdziemy za blisko (sensowne - czołg nie będzie strzelał z działa 80-120mm do celu oddalonego o 2-3m bo sam by się rozwalił przy okazji ;)). Karabin ten to jak pisał snick FN Minimi.

A właśnie ciekaw jestem czy jak się już wyciągnie karabin to czołg może dalej strzelać (bronią maszynową)... ciekawe...

*
snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Hmm... A skoro czołg strzela z FM Minimi i da się go ukraść, to może najemnik siedzący w tym pojeździe też by mógł... Osobiście wątpię, ale zastanawiam się, co Wy o tym sądzicie? :>

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

W sumie możliwość strzelania chociaż z tego karabinku powinna być skoro działo nie za bardzo działa. Ale byłaby mielona - biegnie na mnie tłum a ja do nich pruję z działka - dopiero LAW by coś dla mnie wtedy znaczył :okulary: no ew. moździerz :lol:

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna