Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
Assur-ad-mu
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Szczerze mówiąc też nie wiem jak on wywoływał ten błąd.

Aby błąd już nie występował wystarczy zamienić POS2 z tym samym plikiem z podstawowego JA2. Jeśli go tam nie będzie czego nie podejrzewam to znajdziesz go po instalacji 1.13. Ja zamieniłem go z 1.13 bo czystego chyba nie miałem. Po tej operacji zaczęło działać poprawnie. Najlepiej jakbyś zainstalował sobie grę w innej lokalizacji i z niej pobrał plik.

Ostatnio zmieniony 26 mar 2012 16:02 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 2 razy

*

Zibo
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Zamieniłem plik POS2.STI o wielkości 8504 bajty na plik POS2.STI owielkości 26092 bajty z wersji 4870.pl po uruchomieniu Skayrajdera pojawił się kursor helikoptera ale wywołało to RUNTIME ERROR z jakimiś parametrami ponieważ na moderowaniu się nie znam zostawiłem narazie i chodzę na piechotkę.

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Spróbuj zamienić ten plik z czystego Ja2. Spróbuj także zainstalować grę jeszcze raz z dodatkami i przenieść save-y do na nowo zainstalowanej gry bez instalacji modyfikacji New Classic.

Ostatnio zmieniony 26 mar 2012 16:54 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 1 raz

*

Zibo
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Mój problem polega chyba na tym że instaluję wszystkie modyfikacje na bazie Ja2 1.05r. i po zainstalowaniu nie ma pliku POS2.STI lub sti bo występuje extender właśnie z małych i dużych liter. Ostatnią i chyba najstabilniejszą modyfikacją New Classic była wersja 1.34 którą przeszedłem 2 razy ale plik POS2.sti z tej wersji nie działa podobnie jak inne.

*

Zibo
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Zainstalowałem jak mi radziłeś NC1.13 v1.01 i problem z Skyriderem nadal występuje (zamraża grę w momencie wyboru Skyradera) Zrobiłem nowy inastal JA2 i wszystko tak jak było w instrukcji instalacji. Ten plik POS2.STI jeśli powoduje problem jest albo zepsuty przez modyfikacje albo nie ten co powinien (sprawdzałem w różnych instalkach plik ma ekstendery z dużych i małych liter i jeden miał 25 950 bajtów normalnie mają 8 500 bajtów. jeśli któryś z moderów może pomóc z góry serdecznie dziękuję.

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Powiem Ci tak: jeśli chcesz dojść która modyfikacja i plik to psuje to nie ma nic innego jak zainstalowanie podstawowej i sprawdzenie czy działa, potem jeśli działa to zainstaluj następną modyfikację i to samo, sprawdzasz czy ona działa. Po każdym kroku rób sobie kopię zapasową całego folderu gry, aby móc się do niej cofnąć w razie problemu. Gdy już dojdziesz do modyfikacji która wywołała Ci ten błąd to: wróć się do kopii zapasowej, pliki od tej modyfikacji przygotuj sobie w innym folderze i kopiuj je powoli po jednym folderze (jeśli tych folderów jest dużo do przekopiowania to rób to po kilka). Jeśli po uruchomieniu gry nie wystąpi problem to uszkodzony plik nie znajduje się w tym folderze. Gdy dojdziesz do foldery gdzie zawiera się błędny plik to cofnij się do poprzedniej operacji czyli do nowo utworzonej kopii zapasowej z czasu kopiowania pojedynczych folderów i zacznij kopiować pojedyncze pliki w nim zawarte. Możesz je sobie podzielić na grupy (np. na połówki) i znowu powoli kopiuj. Tym sposobem dojdziesz do pliku który wywołuje ten problem.

Pamiętaj że kilka modyfikacji może zawierać ten błąd więc jeśli po znalezieniu tego pliku zachowaj jego działającą wersję i w razie problemów zastępuj nim od razu. Jeśli problem nie ustanie to powtórz tę operację kolejny raz. Ten patent może i jest długi i monotonny w sprawdzaniu ale skuteczny, ponieważ ja tak znalazłem problem z moim plikiem. oczywiście każda metoda zawiera pewne luki tak też jest i z nią. Jeśli w tym samym folderze znajduje się więcej niż 1 plik wywołujący błąd to będziesz musiał kopiować i sprawdzać jeszcze mniejszymi grupami plików.

Jeśli błąd wywołany jest w podstawowej wersji to ciężko będzie go naprawić. Ale tego nie podejrzewam.

Jest z tym zabawy, więc przy sprawdzaniu gry najlepiej jakbyś zaczynał grę od nowa. Aby sobie nie utrudniać to graj na najniższym stopniu trudności i korzystaj z haseł to nie jest normalna gra więc nic się nie stanie. Sam tak sprawdzam czy działa swoją modyfikację.

Ostatnio zmieniony 02 kwie 2012 18:21 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 3 razy

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2